5G frekanslarıyla yangın çıkartılabilir mi? 5G nedir, ne işe yarar?

İzmir'de lüks bir sitede ve Akit Medya Grubu binasında çıkan büyük yangınlar Türkiye'nin gündemine oturdu. Akit Medya Grubu binasındaki alevler hala söndürülemezken, sosyal medyada "Yangın çıkarmak için frekanslarla oynanıyor olabilir" şeklindeki tahminler dikkat çekti. Bunun üzerine pek çok vatandaş "5G frekanslarıyla yangın çıkartılabilir mi?" sorusunu aratıyor. Peki 5G nedir, ne işe yarar?

Kübra Şenal
Yasemin.com / Özel

Geçtiğimiz günlerde İzmir'de Narlıdere ilçesinde bulunan 4 bloklu Folkart Sitesi ve İstanbul'daki Akit Medya Grubu binası alev aldı. Binalar neredeyse küle dönerken yangınların neden çıktığına dair henüz bir açıklama yapılmadı. Sosyal medyada gündem olan vahim olay son zamanların en hızlı teknoloji alt yapısına sahip olan 5G'yi akıllara getirdi. Bu noktada görüşlerini bildiren Yazar Said Ercan, söz konusu yangınlara ilişkin 5G frekanslarını işaret etti. İnternete bağlı elektronik aletlerin yatarken kapatılması gerektiği konusunda uyarıda bulunan Ercan, "Bu aralar frekanslarla oynandığını hissediyorum, hiç beklenmedik ev kazaları yaşayabilirsiniz" dedi.

İbrahim Tatlıses İzmirİLİŞKİLİ HABERİbrahim Tatlıses İzmir'deki büyük yangından kıl payı kurtuldu! Ünlü sanatçıdan ilk paylaşım...

İlk olarak 2016 tarihinde Samsung, Çin Mobil Araştırma Enstitüsü (CMRI) ile birlikte yaptığı çalışmalarda 5G prototip denemesini başarıyla tamamlamış olup 2022 yılında birçok ülkede aktif hale getirilmişti.

Said Ercan uyardı

Said Ercan uyardı

5G FREKANSLARINI İŞARET ETTİ!

Ercan, bir başka paylaşımında da "Artık modemler 5G'li oldu. Frekanslar alt üst oldu" diyerek bu teknolojisiyle küresel güçlerin yangın çıkarılabileceğini iddia etti.

5G NEDİR, YANGINA SEBEP OLABİLİR Mİ?

Bu konudaki iddiaların kaynaklarından ilki, 5G teknolojisinin 'bir silah olarak geliştirildiğini' savunan Shoshi Herscu isimli bu komplo teorisyeni, özellikle Güney Kore'de 5G baz istasyonlarının kullanıma sunulmasından sonraki tarihlerde çıkan yangınları işaret ederek 5G'nin elektromanyetik darbeler ile yangınlara sebep olduğunu söylüyor.

Daha önce sosyal medyada yapılan bir deneyde; 5G bağlantısına sahip bir telefonun etrafına çelik yün konuluyor. Ardından telefonda bağlantının aktif olmasıyla birlikte telefonun etrafındaki çelik yün yandığı görülüyor.

NOT!

Uzmanlar bu sonuçların hiçbir bilimsel karşılığının olmadığı belirtiliyor.

BİR YORUM YAPIN 9

Adanalı 1 yıl önce

5G farklı birşey modemlerdeki 5ghz çok farklı birşeydir. İnsanları korkutmak için çokta bilgili olmaya gerek yok. Herkes aklına geleni söylüyor. Birde üstüne böyle bir platformda yayınlanıyorsa vay halimize.

Levent l 1 yıl önce

Golkar zamanında ne reklam yapmıştı herkesin aklında kaldı ben bile unutamadım yanması ilginç bir olay nazar geldi muhtemelen geçmiş olsun

Zuzu 1 yıl önce

Sen her aksam modemi yatarken kapa 1 ayda o modem bozulur gidip her ay yeni modem parasi verirsin

Yok 1 yıl önce

Evet ama once 5G mizin olmasi gerekir, modemdeki 5Ghz'in GSM standartlarindaki 5G ile bir alakasi yok.

murad 1 yıl önce

Bu cehalet Osmanlıyı batırdı yine cahil cahil konuşanlar çoğaldı ..

Yorumların Tümünü Okuyun