Azerbaycanlı sanatçı Azerin Başkan Erdoğan ile anısını yıllar sonra ilk kez anlattı!

Başkan Erdoğan'ın Azerbaycan ziyareti esnasında Azerbaycan Devlet Sanatçısı Azerin seslendirdiği "Çırpınırdı Karadeniz" türküsüyle Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ayakta alkışlandı. Devlet erkanı tarafından takdir toplayan Azerin, Başkan Erdoğan ile yıllar öncesine ait bir anısını ilk kez anlattı.

Tarihi seçim zaferinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni döneminde ikinci yurt dışı ziyaretini yapmak üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) ardından Azerbaycan'a ziyarette bulundu. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile akşam yemeğinde bir araya gelen Başkan Erdoğan, yemek sonrası Azerbaycan Devlet Sanatçısı Azerin'in seslendirdiği "Çırpınırdı Karadeniz" türküsünü ayakta alkışladı.

Azerin

Azerin

Devlet erkanının ayakta alkışladığı konser sonrası Sabah Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan Azerbaycanlı ses sanatçısı, Başkan Erdoğan ile ilgili yıllar öncesine ait bir anısını Sabah Gazetesi'ne anlattı.

Azerin

Azerin

"AZERİN HANIM SİZE SÖZ AZERBAYCAN BAYRAĞINI KARABAĞ'DA ASACAĞIZ"

''Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve sayın Aliyev katıldığı programda "Çırpınırdı Karadeniz"i farklı bir şekilde okudunuz. Sayın Erdoğan ve sayın Aliyev'in eşleri bu okumanıza ayakta alkışla cevap verdi. Ne diyorsunuz efendim?'' sorusunu yanıtlayan Azerin, şöyle konuştu:

"Tabi ki, dün akşam çok gurur vericiydi. Bir akşam idi gerçekleştirildi. Bir daha sayın cumhurbaşkanımızın Recep Tayyip Erdoğan'ın kendi öz adetine sadık kalarak seçiminden sonra bir daha Azerbaycan'a gelişi yavru vatana gitmesi Azerbaycan'a gelmesi bir adete sadıklıktır. Yine Azerbaycan'a geldi. Bir vatandaş olarak, bir Türk olarak elbette ki bir sanatçı olarak ahde vefa önemlidir bizim için. Bunu vurgulamak isterim ki hiçbir yerde anlatmadığımı ilk kez size anlatmak isterim. Henüz cumhurbaşkanımız cumhurbaşkanı değildi. Başbakan olduğu dönemde Azerbaycan'a geldi. Ve aynı bu Gülistan Saray'ında konserden sonra sanatçıları selamlaşma vardı. Ve orada o dönem Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yaklaştı ve benim hiçbir zaman unutmayacağım bir cümleyi ifade etti. Dedi ki "Azerin hanım, söz inşallah biz Azerbaycan bayrağını Karabağ'da asacağız." Ve bunu kulaklarımda gönlümde oldu hep bu cümle bu ses."

Azerin aşkan Erdoğan ile anısını anlattı

Azerin aşkan Erdoğan ile anısını anlattı

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO:

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Aliyev ayakta alkışladı! Azerbaycan Devlet Sanatçısı Azerin...

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

*PoYrAz* 10 ay önce

Bence pupbg mobile iyi oyun