Depremzedeleri hedef alan Eda Ece'ye Azerin'li cevap! "Azerin'e bakın utanın"

Geçtiğimiz günlerde Elle Style Awards Ödülleri gecesinde yaptığı konuşmayla depremzedeleri hedef alan oyuncu Eda Ece'ye tarihi ders verildi. Ödül gecelerinde siyasi rant amaçlayan ünlü isimlere, Azerbaycan sanatçısı Azerin'in Türkiye sevdasıyla yanıt verildi.

Son günlerde düzenlenen ödül törenleri adeta siyasi rant ringine döndü. Ödül verilen ünlülerin sanatı konuşmak yerine Türkiye ve Türk milleti aleyhindeki sözleri muhalif isimler de dahil pek çok vatandaşın tepkisini çekti. 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde deprem bölgesinde AK Partinin yüksek oy almasını sindiremeyen Eda Ece, ödül gecesinde depremzedelerin özgür iradelerini hedef alarak -hiç komik olmayan- bir espriyle gündeme gelmişti. Sabah Gazetesi yazarı Yüksel Aytuğ da buna karşın, "Çırpınırdı Karadeniz" eserini seslendiren Azerbaycanlı sanatçı "Azerin'den utanın" dedi.

"AZERİN'E BAKIN DA UTANIN"

Aytuğ, ülkemiz ve milletimiz için vahim olan bu olay üzerine Eda Ece'nin konuşması hakkında şu ifadeleri kullandı:

"Deprem bölgesine yaptığımız her şeyi onlar başkaları yapıyor sandı. Sandıktan onu anladık ama neyse" deme terbiyesizliğinde bulundu. Buradan ricada bulunuyorum: Bunların deprem bölgesine yaptığı sözde yardım her neyse, AFAD tarafından listelenip, kendilerine iade edilsin!"

Ayrıca Aytuğ, Türk vatandaşı olup da sanatçı unvanı taşıyan bazı oyuncu ve şarkıcıların Türkiye sevdalısı olan Azerbaycanlı sanatçı Azerin'den utanmaları gerektiğini belirtti.

Aytuğ, "Öte yandan Azerin adındaki Azerbaycanlı "gerçek" sanatçı, öyle bir "Çırpınırdı Karadeniz" yorumluyor ki, hem can kardeşimiz Azerbaycan'da, hem Türkiye'de hem de kendini Türk hisseden tüm coğrafyalarda milli duyguları ayağa kaldırıp, gözleri nemlendiriyor. Vatanını, milletini seven "sanatçının" ne olduğunu, ne olması gerektiğini cümle aleme gösteriyor." ifadelerini kullandı.

"TÜRK'ÜN ŞANLI BAYRAĞINI KARABAĞ'DA ASMIŞIZ BİZ"

Azerin'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı davette "Çırpınırdı Karadeniz" eserini seslendirmişti. Usta sanatçı, şarkının sözleri "Azerbaycan bayrağını Karabağ'da asmışız biz. Türk'ün şanlı bayrağını Karabağ'da asmışız biz" şeklinde değiştirerek okumuş tüyleri diken diken etmişti.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0