Yeni evleneceklere devletten ikramiye müjdesi! Kimler yararlanabilir ne kadar ödeme yapılıyor?

Yaz mevsimiyle birlikte düğün sezonu da açıldı. Evlenecek çiftlerin masraflarının karşılanması için devletten ikramiye müjdesi geldi. Memur ve emekli maaşlarına yapılan zammın ardından evlilik ödeneğini arttırdığını duyurdu. 5 bin 625 lira aylık alan bir kişiye 135 bin lira düzeyinde destek ödemesi yapılıyor. Peki evlilik ikramiyesinden kimler yararlanabilir ne kadar ödeme yapılıyor?Çalışan kadınlar yaralanabilir mi?

48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisinin ardından devletten yeni evleneceklere bir müjde daha geldi. Memur ve emekli maaşlarına yapılan zammından sonra açıklanan ikramiye destek kapsamında sigorta kolu ve yaş sınırı olmayacak.

devletten evlilik ikramiyesi müjdesi

devletten evlilik ikramiyesi müjdesi

SİGORTA KOLU VE YAŞ SINIRI YOK!

Evlilik yardımında sigorta kolu ve yaş sınırı bulunmuyor. Evlenme ödeneğinden sadece SSK, Emekli Sandığı'ndan aylık alanlar değil Bağ-Kurlular da yararlanabiliyor. SSK, Bağ-Kur sigorta kolu üzerinden yetim aylığı alanlar aylığının 24 katı, Emekli Sandığı'ndan aylık alanlar da 12 katı üzerinden evlenme ödeneği alabiliyor.

İLK EVLİLİKTE DESTEK VAR!

  • Dul olup yeniden evlenenler ikinci defa bu ödenekten yararlanamıyor. Boşanma durumunda anne ya da babadan yeniden gelir, aylık almak için iki yıllık sürenin dolması gerekiyor.
  • Eşin vefatı durumunda aylık bağlanması için çeyiz parasının bitiş süresi beklenmiyor. Evlenme ödeneğinin beş yıl içinde talep edilmemesi halinde hak düşüyor. Evlenme yardımları gelir vergisinden istisna olup vergiye tabi tutulmuyor. Evlilik ikramiyesi cenaze ödeneği alınmasında engel teşkil etmiyor.

ilk evlilikte evlilik ikramiyesi desteği

ilk evlilikte evlilik ikramiyesi desteği

YAŞ SINIRI BULUNMUYOR

Evlilik ikramiyesi desteğinde herhangi bir yaş sınırı bulunmuyor. İkramiye hakkı bulunanlar ilk evliliğini 45 yaşında da yapsa alma hakkı kazanıyor. Evlenme ödeneği alan hak sahibinin aylığının kesildiği tarihten itibaren iki yıl içerisinde yeniden hak sahibi olması halinde bu sürenin sonuna kadar gelir veya aylık bağlanmıyor.

Bu durumda olanlar 60 genel sağlık sigortalısı sayılıyor. Evlenme ve ikramiyeden yararlanma durumunda diğer hak sahiplerinin aylık ya da gelirleri yeniden hesaplanıyor. Örneğin; iki kız kardeş anne ya da babasından yetim aylığı alıyorsa birinin ikramiye alması durumunda öbürünün aylığı artıyor.

evlilik ikramiyesinde yaş sınırı bulunmuyor

evlilik ikramiyesinde yaş sınırı bulunmuyor

Evlilik kredisi başvuru şartları 2023! İşte faizsiz evlilik kredisi başvuru tarihiİLİŞKİLİ HABEREvlilik kredisi başvuru şartları 2023! İşte faizsiz evlilik kredisi başvuru tarihi

KİM NE KADAR ALABİLİR?

Temmuz zammıyla birlikte dul ve yetim aylıkları da arttı. En düşük emekli aylığı 7500 liraya yükseldiğinde yüzde 75 oranında dul ve yetim aylığı alanlar 5 bin 625 lira, yüzde 50 oranında hissesi olan 3 bin 750 lira, yüzde 25 hissesi olan da 1875 lira maaş farkı dâhil yeni ödeme almaya başladı.

Buna göre SSK'dan 5 bin 625 lira dul ve yetim aylığı alana 135 bin lira, yüzde 50 hisseyle 3 bin 750 lira alana 90 bin lira, yüzde 25 hisseyle 1875 lira alana da 45 bin lira ödenecek. Emekli Sandığı kapsamında 5 bin 625 lira aylık alan ise 12 aylık dönemi kapsayacak şekilde 67 bin 500 lira evlilik desteği alacak.

evlilik ikramiyesi desteğinden kimler yararlanabilir

evlilik ikramiyesi desteğinden kimler yararlanabilir

ÇALIŞAN KADINLAR YARARLANAMIYOR

Sigortalı çalışan kadınlar, ölüm aylığı veya geliri alamadığı için çeyiz parası uygulamasından da faydalanamıyor. Bu durum erkekler için de geçerli.

Evlenme tarihi nüfus kütüğünde güncellenmediyse dilekçeyle beraber evlilik cüzdanının bir örneğinin SGK'ya verilmesi gerekiyor.

Evde doğal sivrisinek kovucu nasıl yapılır? Doğal sinek kovucu tarifleri

İLİŞKİLİ HABER

Evde doğal sivrisinek kovucu nasıl yapılır? Doğal sinek kovucu tarifleri
El-Batın (c.c) ne demek? El-Batın (c.c) faziletleri nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

El-Batın (c.c) ne demek? El-Batın (c.c) faziletleri nelerdir?

BİR YORUM YAPIN 1

bir kul 9 ay önce

Nereden çekiliyor bu kredi sgk mı banka mı?