El-Batın (c.c) ne demek? El-Batın (c.c) faziletleri nelerdir?

Allah (c.c) dünyaya yolladığı kullarına kendisini tanımaları için fırsatlar vermiştir. Bu fırsatları görebileceğimiz en güzel kaynak ise Esma-ül Hüsna'dır. Allah'ın en güzel isimlerinin bulunduğu listede Allah'ın (c.c) farklı özellikleri de yer alıyor. O'nun (c.c) gücü ve kuvvetini anlatan listede en güzel isimlerinden biri de El-Batın'dır (c.c). El-Batın esmasının bütün detaylarını haberimizde bulabilirsiniz...

İnsanlar ahir dünyada onları yaratan ve sonsuz nimetlerle donatan Rabbler'ini (c.c) tanımak ister. Allah'ı tanımak için Kuran-ı Kerim'in ayetlerine, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV) hadislerine ve 100 güzel ismin bulunduğu Esma-ül Hüsna'ya bakılır. "Kim bunları (Esmâ-i Husnâ`yı) mânâlarını anlayarak sayar, bunlarla Allah`ı zikrederse Cennete girer." (Tirmizi) Hayattayken Allah'ı (c.c) fiziki olarak görmek imkansızdır. Bakmayı bilen için manevi olarak Allah (c.c) etrafımızdadır. Bakılınca her ayrıntıda görülür ancak fiziki açıdan O'nu (c.c) görmek imkansızdır. Allah'ın sonsuz özelliklerinden birini anlatan El-Batın (c.c) esmasıyla karşınızdayız. El-Batın (c.c) ne demek? El-Batın (c.c) Kuran-ı Kerim'de nerelerde geçmiştir? El-Batın (c.c) faziletleri nelerdir? Verdiğimiz soruların cevaplarını haberimizde bulabilirsiniz.

EL-BATIN (C.C) NE DEMEK?

El-Batın (c.c) ne demek?

El-Batın (c.c) ne demek?

Allah (c.c) gizlidir. O (c.c) gözle görülemez. "O Evvel (her şeyden önce) dir, Ahir (kendisinden sonraya hiç bir şeyin kalmayacağı son)'dur. Zâhir (varlığı aşikâr)'dır. Bâtın (gerçek mahiyeti insan için gizli) olandır. " (Hadîd Suresi / 3. Ayet). Allah'ın (c.c) zatı ve mahiyeti kavranmaz. Zatı gizli olan Rabb'i (c.c) canlılara bahşedilen duyu organlarıyla görmek imkansızdır. Allah'ın (c.c) hakikatı akıl ve idrakten yücedir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) bir hadisinde:

Allah’ım! Sen Evvelsin, senden önce hiçbir şey yoktur; sen Âhirsin, senden sonra da hiçbir şey yoktur. Sen Zâhirsin, fevkinde/üstünde hiçbir şey yoktur; sen Bâtınsın dûnunda (senden öte/senden yakın) hiçbir şey yoktur.” (Müslim, Ebû Dâvud) buyurdu.

Esma-ül HüsnaİLİŞKİLİ HABEREsma-ül Hüsna'dan El-Zahir (c.c) ne demek? El-Zahir (c.c) faziletleri nelerdir?

EL-BATIN (C.C) FAZİLETLERİ

Tesbih çekmek ve dua etmek

Tesbih çekmek ve dua etmek

  • Tespih çekerken El-Batın (c.c) esmasının tercihi biiznillah korkulardan emin olmaya vesile olur.
     
  • Dua ederken el-Batın (c.c) esmasını kullanılması tavsiye edilir. Niyet edilenin yerine gelmesi umulur.
     
  • Şeytanın vesveselerinden korunmak için zikri tavsiye edilen esmadan biridir.

 

Yeni evleneceklere devletten ikramiye müjdesi! Kimler yararlanabilir ne kadar ödeme yapılıyor?

İLİŞKİLİ HABER

Yeni evleneceklere devletten ikramiye müjdesi! Kimler yararlanabilir ne kadar ödeme yapılıyor?

BİR YORUM YAPIN 0