Apple'dan kullanıcılara kritik uyarı! "Şarj olan iPhone'un yanında uyumayın"

Teknoloji devi olarak bilinen Apple son zamanlarda yaptığı uyarı ile gündeme geldi. Kullanıcılarına kritik uyarıda bulunan Apple, cihazlarının şarja takılı durumdayken uzun süre temastan kaçınmaları konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

ABD'nin önde gelen teknoloji şirketlerinden biri olan Apple, internet sitesi üzerinden kendisine ait olan telefon modeli iPhone'un işletim sistemi iOS'un son sürümüyle ilgili olarak "iPhone için önemli güvenlik bilgileri" başlığı altında bir ileti yayınladı. Apple aynı zamanda bu ileti başlığının altında gece boyunca telefonunu şarj eden kişilere yönelik uyarılarda da bulundu.

Apple

Apple

iPhone alacaklara kötü haber: Apple ürünlerine akıl almaz zam! İşte iPhone fiyatları 2023İLİŞKİLİ HABERiPhone alacaklara kötü haber: Apple ürünlerine akıl almaz zam! İşte iPhone fiyatları 2023

APPLE'DAN IPHONE KULLANICILARINA KRİTİK UYARI!

Apple yaptığı kritik uyarıda kullanıcılara "Aygıt çalışır durumdayken veya güç kaynağına takılıyken cildinizin aygıtla, güç adaptörüyle veya kablosuz şarj aletiyle uzun süre temas halinde olmasını engellemek için sağduyulu davranın." çağrısında bulundu.

iPhone

iPhone

Apple kullanıcıları iPhone'ları şarj olurken asla telefonlarının yanında uyumamaları gerektiği konusunda uyarırken, "Şarj kablosuna bağlı bir cihazın yanında uyumak yangın, elektrik çarpması, yaralanma, akıllı telefon veya maddi hasara yol açabilir" ifadelerini kullandı.

"HIZLI BİR ŞEKİLDE ARIZALANMASINA SEBEP OLUYOR"

Şirket, telefonların battaniye veya yastık altında şarj edilme durumlarının da hızlı bir şekilde arızalanmasına sebebiyet verebileceğini ifade ederken "Cihaz bir güç kaynağına takılıyken aygıtın, güç adaptörünün veya kablosuz şarj cihazının üzerinde uyumayın ya da bunları bir battaniyenin, yastığın veya vücudunuzun altına koymayın" uyarısını yaptı.

Apple şarj

Apple şarj
Şirket aynı zamanda bazı ucuz aksesuarların Apple'nın güvenlik standartlarını karşılamayabileceğini ve bu sebeple üçüncü taraf şarj cihazlarının kullanılması durumunda yangın riskinin artabileceğine de dikkat çekti.

Halka arz rüzgarına yeni bir isim daha katıldı! Midyeci Ahmet olarak bilinen...

İLİŞKİLİ HABER

Halka arz rüzgarına yeni bir isim daha katıldı! Midyeci Ahmet olarak bilinen...

ETİKETLER

İlknur Gülmek Yasemin.com - Multimedya Editörü
Yasemin - İlknur Gülmek

Editör Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dijital medya ajanslarında sosyal medya içerik üreticisi ve video editörü olarak çalıştıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Meslek hayatına Kanal7 Medya Grubu Yasemin.com bünyesinde Multimedya Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0