Mavi Ay nedir? Mavi Ay ne zaman oluşacak? Türkiye'den görülecek mi?

Nadiren görülen "Mavi Ay" heyecanı şimdiden başladı. Uzmanlar tarafından 2023 yılında yeniden görüleceği söylenen Mavi Ay en çok merak edilen konular arasında yerini aldı. Biz de sizler için "Mavi Ay nedir? Mavi Ay ne zaman oluşacak? Türkiye'den görülecek mi?" sorularının cevaplarına haberimizde yer verdik. İşte Mavi Ay hakkında merak edilenler...

Bir takvim ayında meydana gelen ikinci dolunay olarak bilinen ve nadiren görülen bir gök olayı olan "Mavi Ay"; ayın farklı evrelerini ve dolunayın bazı olağanüstü durumlarını tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Vatandaşlar tarafından büyük ilgiyle beklenen Mavi Ay, 2023 yılı bitmeden yeniden görülecek. 1 Ağustos’ta gerçekleşen dolunay, dünyaya normalden daha yakın ve sadece 357.530 km uzaklıktaydı. Fakat gerçekleşecek olan Mavi Ay ise dünyaya daha da yakın olacak. Uzmanlara göre; eğer gökyüzü açık olursa dürbün veya teleskop yardımıyla Satürn de Mavi Ay ile birlikte görülebilir olacak.

Mavi Ay

Mavi Ay

"MAVİ AY" NEDİR? NEDEN OLUR?

Her ay bir kez dolunay meydana gelirken, 2-3 yılda bir takvim ayında iki dolunayın gerçekleşmesi sonucunda ortaya çıkan ikinci dolunaya "Mavi Ay" denmektedir. 1946’dan bu yana Mavi Ay olarak adlandırılan dolunay için uzmanlar "Mavi Ay aslında mavi değildir, bu terim, bir ay içindeki ikinci dolunayı ifade ediyor" demektedir. Yani ay gerçekten mavi renge bürünmez bu durum dolunayların sıklığıyla ilgili olup zamanla halk arasında yaygınlaşmış bir terim olarak kullanılmaktadır.

Mavi Ay nedir

Mavi Ay nedir

MAVİ AY NE ZAMAN OLUŞACAK? TÜRKİYE'DEN GÖRÜLECEK Mİ?

Dünya'ya yalnızca 357.530 km uzaklıkta olup sıradan dolunaydan daha büyük ve daha parlak olan ilk "Süper Dolunay", 1 Ağustos 2023 tarihinde görülmüştü. Dünya'ya Süper Dolunay'dan daha da yakın olacak olan Mavi Dolunay ise 30 Ağustos 2023 tarihinde akşam saatlerinden itibaren görülebilecektir.

Mavi Ay ne zaman oluşacak

Mavi Ay ne zaman oluşacak

Türkiye'den de görülebilecek olan bu Mavi Ay, Türkiye saatiyle 04.36'da zirveye ulaşacak. Ayın tam dolunay evresinde olacağı bu saatte ay gece gökyüzünde en parlak ve en büyük şekilde görülecektir.

Dikloron ne işe yarar? Yan etkileri nelerdir? Dikloron nasıl kullanılır! Dikloron fiyat 2023

İLİŞKİLİ HABER

Dikloron ne işe yarar? Yan etkileri nelerdir? Dikloron nasıl kullanılır! Dikloron fiyat 2023
Kırmızı dolmalık biberden rocoto relleno tarifi! Rocoto relleno nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Kırmızı dolmalık biberden rocoto relleno tarifi! Rocoto relleno nasıl yapılır?

ETİKETLER

İlknur Gülmek Yasemin.com - Multimedya Editörü
Yasemin - İlknur Gülmek

Editör Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dijital medya ajanslarında sosyal medya içerik üreticisi ve video editörü olarak çalıştıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Meslek hayatına Kanal7 Medya Grubu Yasemin.com bünyesinde Multimedya Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0