TÜRGEV'in hafızlık programını bitiren öğrenciler belgelerini Esra Albayrak'tan teslim aldı

TÜRGEV ve İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi (İZÜ) işbirliğinde düzenlenen "75 Günde Koro, Musiki Makamları, Mana-Mealle Hafızlık Programı" tamamlandı. Programı başarıyla tamamlayan öğrenciler için bir tören düzenlendi. Düzenlenen törende TÜRGEV Yönetim Kurulu Üyesi Esra Albayrak eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrencilere taçlarını takarak belgelerini sundu.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Hafızlık programını tamamlayan öğrenciler için Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen tören, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda konuşan isimlerden olan İstanbul Valisi Davut Gül, hafızlık geleneğinin Peygamber'in Müslümanlara emaneti olduğunu söyleyerek hafızların ve hafızlara destek veren herkesin emrinde olduklarını belirtti. Gül konuşmasında "İster geleneksel yöntemle olsun, isterse bugünkü hafızlarımızın yaptığı gibi yenilikçi yöntemlerle olsun, kutsal kitabımızın her bir harfini öğreten, öğrenen çok kıymetli, çok güzel işler yapıyor." ifadelerini kullandı. Hafızların ailelerini de tebrik eden Gül, hafızlığı başarıyla tamamlayan öğrencileri yanlarında uygun gördükleri bir kişiyle umreye göndereceklerini de ifade etti. Düzenlenen törende öğrencilerin taçları ve belgeleri TÜRGEV Yönetim Kurulu Üyesi Esra Albayrak tarafından takdim edildi. 

Hafızlık nasıl yapılır, hafızlığa başlama yaşı kaç? Evde hafızlık eğitimi ve Kuranı ezberlemeİLİŞKİLİ HABERHafızlık nasıl yapılır, hafızlığa başlama yaşı kaç? Evde hafızlık eğitimi ve Kuranı ezberleme

"ÇAĞIN İHTYAÇLARINI GÖREN BİR PROJEDİR"

Hafızlığın 1400 yıllık İslam geleneğinin en nadide değerlerinden olduğunu dile getiren TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Fatmanur Altun, Kur'an-ı Kerim'in bugüne kadar hiçbir tahrifata uğramadan eksiksiz ve tam ulaşmasının en önemli etkenlerinden birinin hafızlık olduğunu belirterek "Hafızlık eğitimi, hafıza eğitimiyle en değerli bilgilerin insan zihninde muhafaza altına alınması ve sonraki nesillere aktarılmasının en dikkat çekici örneği olarak 14 asırdır canlılığını korumaktadır." ifadelerini kullandı. Modernitenin meydan okumalarına ve dijital çağda çok farklı sorunlara karşın hafızlık eğitiminin geleceği için yeni bir düşünsel ve pratik çabanın önünün açılmasının gerekli olduğunun vurgusunu da yapan Altun sözlerine "Ortaya çıkan güncel bilgi birikiminden faydalanılarak hem klasik ilimlerimizin hem de hafızlık eğitiminin geliştirilmesi ve çağın ihtiyaçlarına cevap verebilecek yeni metotların ortaya çıkması büyük bir gerekliliktir. Bugün sonuçlarını sizlere tanıtmaktan büyük gurur duyduğumuz 75 Günde Koro, Musiki Makamları, Mana-Mealle Hafızlık Projesi, böylesi bir atmosferde çağın ihtiyaçlarını gören ve bu çerçevede bir cevap olma idealiyle yola çıkmış bir projedir." ifadelerini kullanarak devam etti.

TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Doç Dr Fatmanur Altun

TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Doç Dr Fatmanur Altun

"YENİLİKÇİ METOTLARA İHTİYAÇ DUYDUĞUMUZ MUHAKKAK"

Altun, TÜRGEV'in 10 yıldır kesintisiz süren hafızlık projelerinin olduğunu dile getirerek, sözlerini şu ifadeleri ekledi:

"Hız çağı olarak adlandırılan bu çağda ortalama olarak 3 yıl süren ve türlü zorlukları bünyesinde barındıran hafızlığın geleceğine daha da güvenle bakmamız için bu türden yenilikçi metotlara ihtiyaç duyduğumuz muhakkaktır. 75 günde hafızlık projesinin sonunda gördük ki bu metot kullanılarak hafızlık yapıldığında hız çağının önümüze çıkardığı odaklanamama ve çabuk sıkılma gibi problemler, büyük ölçüde ortadan kalkıyor. Çok kısa sürede nitelikli ezber yapılabiliyor. Bu sebeple yurtlarımızda yürüttüğümüz hafızlık çalışmalarında da aynı usulde devam etme kararı aldık."

TÜRGEV 75 günde hafızlık programı

TÜRGEV 75 günde hafızlık programı

Törende yer alan isimler arasında Vali Gül ve Altun'un yanı sıra TÜRGEV Yönetim Kurulu Üyesi Esra Albayrak, İZÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş ve projenin geliştiricisi İZÜ İslami İlimler Fakültesi Öğretim Görevlisi Gülsüm Arslan gibi isimler de bulundu.

"Sıfır Atık İyi Niyet Beyanına" ilk imzayı atan Başkan Erdoğan'dan eşi Emine Erdoğan'a jest!

İLİŞKİLİ HABER

"Sıfır Atık İyi Niyet Beyanına" ilk imzayı atan Başkan Erdoğan'dan eşi Emine Erdoğan'a jest!
Milyarder Emily Abraham'ın 10 yaşındaki kızından milyonluk kombin! Fiyatı duyanlar...

İLİŞKİLİ HABER

Milyarder Emily Abraham'ın 10 yaşındaki kızından milyonluk kombin! Fiyatı duyanlar...
Kültür ve Turizm Bakanlığından sinema sektörüne 72,5 milyonluk büyük destek!

İLİŞKİLİ HABER

Kültür ve Turizm Bakanlığından sinema sektörüne 72,5 milyonluk büyük destek!
İlknur Gülmek Yasemin.com - Multimedya Editörü
Yasemin - İlknur Gülmek

Editör Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dijital medya ajanslarında sosyal medya içerik üreticisi ve video editörü olarak çalıştıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Meslek hayatına Kanal7 Medya Grubu Yasemin.com bünyesinde Multimedya Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 1

ömer faruk kara 7 ay önce

ALLAH adetlerinizi artırsın. NE GÜZEL VE GÜZİDE İNSANLAR Rabbim her zaman böyle güzel birliktelikte buluşmayı nasib etsin inşaAllah....

Toplam 1 beğeni