AirPods 3. nesil ve AirPods Pro arasındaki farklar neler?

AirPods 3, AirPods Pro ile benzer özellikler taşısa da her ikisinin kendisine has özellikleri mevcut. Önceki modellerine göre gelişmiş özelliklere sahip AirPods 3, dış görünüşü ve tasarımı itibariyle de AirPods Pro'ya benziyor. Ancak aralarında kullanım avantajları açısından bazı farklar bulunuyor. AirPods 3. nesil ve AirPods Pro arasındaki farklar neler? AirPods 3. nesil ve AirPods Pro karşılaştırması...

Gelişmiş özellikleri ve tasarımı itibariyle AirPods Pro ile benzer özellikler taşıyan AirPods 3. nesil arasında kullanıcılara sağladığı avantajlar açısından bazı farklar bulunuyor. Tasarımından ses teknolojisine, şarj süresinden diğer tüm fonksiyonel özelliklerine kadar bir dizi yeniliği barındıran AirPods 3. nesil kulaklığın kullanıcılarına sunduğu özellikler şu şekilde sıralanabilir:

  • Airpods 3, uzamsal ses teknolojisi sayesinde her iki kulağın duyduğu frekansları, üç boyutlu ortamdaymışcasına sunuyor. Yani, bir tür sinema efekti oluşturuyor diyebiliriz.

  • Dinamik kafa izleme teknolojisine sahip AirPods 3, uzamsal ses kafa hareketlerinize göre ses ayarını yapıyor ve böylece bir şey izlerken ya da müzik dinlerken sesin tamamen etrafınızı sardığını hissettiriyor.

  • Adaptif EQ teknolojisi sayesinde sesi kulağınızın şekline göre ayarlayarak herkes için kişiselleştirilmiş bir ses deneyimi sunuyor.

  • MagSafe ve kablosuz şarj özelliğine sahip AirPods 3, daha uzun pil ömrü ve daha hızlı şarj imkanı sağlıyor. Böylece 6 saate kadar müzik dinleme kapasitesine sahip olan AirPods 3, sadece 5 dakikalık bir şarj ile 1 saat müzik dinleme imkanı sağlıyor.

  • Şarj kutusu ile kulaklıklar 4 sefer şarj edilebiliyor ve kutu ile kullanımda performans süresi 30 saate kadar çıkabiliyor.

  • Su sporları dışında tüm sporlar için kulaklık ve şarj kutusu tere ve suya dayanıklıdır.

  • Mikrofon rüzgar sesini minimize ederek telefon görüşmelerinizde ses kalitesini yükseltebilen AirPods 3, her iki kulaklık ucunda da yer alan özel akustik ağ kaplı yapısıyla bunu sağlıyor.

  • Yeni AAC-ELD konuşma codec’i sayesinde aramalarında en yüksek HD kalitesinde ses deneyimi sunuyor.

  • AirPods 3, içerisinde bulunan kuvvet sensörü sayesinde aramalarınızı ve telefon görüşmelerinizi bir arada kontrol edebilme imkanı sağlıyor. Kuvvet sensörüne basarak şarkıları duraklatabilir, atlayabilir, çalabilir, aramalarınızı yanıtlayabilir veya sonlandırabilirsiniz.

  • Airpods 3 ile iCloud hesabınıza bağlı diğer bütün cihazlar ile kolayca bağlantı kurabilirsiniz.

  • İki çift AirPods arasında ses paylaşımı özelliği sayesinde aynı cihaza sahip biriyle şarkılarınızı kolayca paylaşabilirsiniz.

  • Ten algılama sensörlerine sahip 3. nesil AirPods, kulağınızı diğer yüzeylerden ayırt edebilme yeteneğine sahip. Böylece kulaklık kulağınızda takılı olmadığında otomatik olarak duraklatma moduna geçebiliyor.

  • Hüzmeleme özellikli mikrofonu ile kullanıcının sesine odaklanır ve böylece benzersiz bir ses deneyimi sağlar.

  • Hey Siri komutu ile kişisel asistanınızı kulaklığınız üzerinden yönetebilirsiniz.

  • Bluetooth 5.0 teknolojisi sayesinde kulaklığınız bluetooth kapsama alanı dışına çıktığında size uyarı veren  AirPods 3, kaybedildiği takdirde bulmak için ondan bir ses çalmasını istediğinizde size bulmanızda yardımcı olur.

  • Özel amplifikatörü ile benzersiz bir müzik dinleme deneyimi sunuyor.

airpods 3 ve airpods pro karşılaştırması

airpods 3 ve airpods pro karşılaştırması

Yenilenmiş telefon alınır mı? Yenilenmiş telefonun avantajları ve dezavantajlarıİLİŞKİLİ HABERYenilenmiş telefon alınır mı? Yenilenmiş telefonun avantajları ve dezavantajları

AIRPODS 3 VE AIRPODS PRO FARKLARI

  1. AirPods Pro ANC (aktif gürültü engelleme) teknolojisine sahipken AirPods 3’te aktif gürültü engelleme özelliği yok.

  2. Dış sesleri duymaya yarayan şeffaf mod özelliği sadece AirPods Pro’da var.

  3. Şarj süresi açısından AirPods 3, Pro’ya göre daha uzun kullanım imkanı tanıyor.

  4. Şarj kutusuyla dinleme süreleri de değişiyor. AirPods 3. nesilde 30 saate kadar çıkarken AirPods Pro’da bu süre 24 saat.

  5. Konuşma yükseltme özelliği, AirPods Pro’da varken, 3'te bulunmuyor.

  6. AirPods 3, dokunma işlemlerinde algılama sensörüne sahipken AirPods Pro çift tıklama fonksiyonuna sahip.

  7. Basınç eşitleme özelliği sadece Pro modelde mevcut.

  8. Tasarımları farklı: Pro modelde kullanılan kulak içi kulaklıklar üç farklı boyda silikon uçlara sahip.

airpods 3 ve airpods pro farkları

airpods 3 ve airpods pro farkları

AIRPODS 3 VE AIRPODS PRO BENZERLİKLERİ

Üstün ses kalitesi: Her iki model de uzamsal ses teknolojisi sayesinde arama yaparken veya müzik dinlerken üst düzey ses kalitesi sunar. Diğer ortak özellikleri şu şekilde sıralanabilir:

H1 tipi kulaklık çipi,

MagSafe şarj kutusu,

Hareketi ve konuşmayı algılayan ivmeölçer,

Kuvvet sensörü,

Hüzmeleme özellikli mikrofon ve iç kısım mikrofonu.

airpods 3 ve airpods pro benzerlikleri

airpods 3 ve airpods pro benzerlikleri

Buzdolabı soğutmuyor ne yapmalıyım? Buzdolabı neden soğutmaz?

İLİŞKİLİ HABER

Buzdolabı soğutmuyor ne yapmalıyım? Buzdolabı neden soğutmaz?
iPhone'dan bilgisayara fotoğraflar nasıl aktarılır?

İLİŞKİLİ HABER

iPhone'dan bilgisayara fotoğraflar nasıl aktarılır?
MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0