Buzdolabı soğutmuyor ne yapmalıyım? Buzdolabı neden soğutmaz?

Buzdolabınız yeteri kadar soğutmuyorsa hemen yeni bir buzdolabı almanıza gerek olmayabilir. Buzdolabı tamircisi çağırmadan önce birkaç küçük ayarlama ile buzdolabınızın soğutmama problemini çözebilirsiniz. Peki, buzdolabı neden soğutmaz? Buzdolabı soğutmuyorsa ne yapmalıyım?

Buzdolabınızın yeteri kadar soğutmadığını fark ettiğinizde hemen yeni bir buzdolabı almanıza ya da profesyonel tamirci çağırmanıza gerek olmayabilir. Evde kendiniz birkaç ayarı düzelterek sorunu tespit edebilir ve düzeltebilirsiniz. Tabi, bunları yaptıktan sonra buzdolabınız hala düzelmediyse o halde tamirci çağırmanın vakti gelmiş demektir. Peki, buzdolabı arızalarının nedenler nelerdir? Buzdolabı neden soğutmaz? Buzdolabınız soğutmuyorsa dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalarını sizin için derledik. Ama öncelikle buzdolabında meydana gelebilecek temel arızalara bakalım. Buzdolabı neden arızalanır? Buzdolabının motorunda da sıkıntı çıkabilir elbette ancak bazen çıkan hataları gözden kaçırdığımız küçük detaylardan kaynaklı olabiliyor. Nedir bunlar?

buzdolabı neden soğutmaz

buzdolabı neden soğutmaz

Yenilenmiş telefon alınır mı? Yenilenmiş telefonun avantajları ve dezavantajlarıİLİŞKİLİ HABERYenilenmiş telefon alınır mı? Yenilenmiş telefonun avantajları ve dezavantajları

BUZDOLABI NEDEN SOĞUTMAZ?

  • Güç düğmesi kapalı olabilir. Öncelikle buzdolabına elektrik gittiğinden emin olun. Kabloları da kontrol etmelisiniz.

  • Termostat ayarları değiştirilmiş olabilir. Termostat ayarları doğru ayarda kalmalıdır.

  • Buzdolabının kapağı mutlaka kontrol edilmelidir. Şayet kapak tam kapanmıyorsa buzdolabı yeteri kadar soğutmaz.

  • Buzdolabına koyduğunuz şeyler soğuk hava dolaşımını sağlayan hava deliklerini kapatıyor olabilir. Buzdolabınızı yeniden düzenleyerek hava deliklerinin açıkta olduğundan emin olmalısınız.

  • Eğer bu ayarları kontrol ettikten sonra buzdolabı hala soğutmuyorsa motorda bir sıkıntı olabilir. Bunun için profesyonel bir tamirci çağırmalısınız.

buzdolabı soğutmuyorsa ne yapmalıyım

buzdolabı soğutmuyorsa ne yapmalıyım

BUZDOLABIM SOĞUTMUYOR NE YAPMALIYIM?

Eğer buzdolabınız soğutmuyorsa öncelikle dikkat etmeniz gereken şey, soğutma ayarlarıdır. Her bölgenin hava şartlarına göre soğutma ayarı farklılık gösterebilir. Türkiye için ideal sıcaklık; dondurucu kısmı için -18 ve normal kısım için +4 derece olarak belirlenmiştir. Tabi, bölgesel farklılıklar bu ayarı değiştirebildiği gibi yaz ve kış aylarında da soğutma ayarı değişir. Yaz ayarlarında bir iki derece daha soğuk tutup, kış aylarında daha yüksek sıcaklıklara getirebilirsiniz. Kısaca, buzdolabının soğutma ayarını, makinenin bulunduğu ortama göre ayarlamalısınız.

Eğer buzdolabınız soğutmuyorsa, önce buzdolabınızı boşaltıp içini güzelce temizleyerek başlayabilirsiniz. Bazı yiyecekler bozularak buzdolabında koku yapabilir. Peki, buzdolabı nasıl temizlenir? Buzdolabınızı temizlerken şunlara mutlaka dikkat etmelisiniz:

  • Buzdolabı Pervane Temizliği: Motor kısmında yer alan pervane ya da bobinler kirlenmişse buzdolabınızın performansını olumsuz etkiler. Bu yüzden bobin ve pervaneleri temiz tutmalısınız.

  • Buzdolabı Kapak Conta Temizliği: Buzdolabının kapağı tam kapanmıyorsa içini tam soğutmaz. Kapağın tam kapanmamasını sebebi kapak contalarının aralarının çeşitli yiyecek artıklarıyla dolmuş ve böylece kirlenmiş olması olabilir. Kapak contalarını kontrol ettikten sonra eğer kirli olduğunu tespit ederseniz ılık bir su ve bez ile temizleyebilirsiniz.

  • Buzdolabının Yerinin Önemi: Buzdolabının iyi performans sergilemesi hava sirkülasyonunun düzgün yapılıyor olmasına bağlıdır. Şayet hava sirkülasyonu ve soğuk havanın devinimi için yeterli alan yoksa buzdolabı tam performans çalışmaz. Buzdolabının yanlarında ve özellikle arkasında yeterli boşluğun olması gerekir. Eğer yeterli boşluk yoksa buzdolabı hava sirkülasyonunu tam yapamaz ve ısınmaya başlar. Bunun yanı sıra, ne kadar boşluk olması gerektiğinin standart bir cevabı olmayı olmayıp makinenin markasına göre değişmektedir.

AirPods 3. nesil ve AirPods Pro arasındaki farklar neler?

İLİŞKİLİ HABER

AirPods 3. nesil ve AirPods Pro arasındaki farklar neler?
MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0