Emine Erdoğan: "Katliamı durdurmak için gözyaşı dökmekten fazlasını yapmakla mükellefiz"

Yaptığı sosyal medya paylaşımları ile sık sık Gazze içi barış çağrısında bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, bugün ev sahipliği yaptığı 'Filistin İçin Tek Yürek Zirvesi'ne dair paylaşım yaptı. Lider eşleri ile birlikte ortak çağrıda bulunulduğunu belirten Emine Erdoğan; "İnsanlığın izzetini ve şerefini, 'zulüm bizdense, ben bizden değilim' diyebilenler kurtaracak!" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın ev sahipliği yaptığı 'Filistin İçin Tek Yürek' temalı toplantıya dair sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulundu. İstanbul Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde gerçekleştirilen toplantıda Katar, Malezya, Özbekistan'ın da aralarında bulunduğu dünyanın pek çok ülkesinden devlet ve hükumet başkanlarının eşleri ile özel temsilcileri de yer aldı. Yaptığı açıklamaların ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Emine Erdoğan; "Bir Filistin hayalimiz var. Çocukların ölmemek için yalvarmadığı bir Filistin…" dedi.

Filistin İçin Tek Yürek Zirvesi

Filistin İçin Tek Yürek Zirvesi

"İNSANLIĞIN ŞEREFİNİ, 'ZULÜM BİZDENSE, BEN BİZDEN DEĞİLİM' DİYEBİLENLER KURTARACAK!"

7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze'ye yönelik gerçekleştirdiği acımasız saldırılara dair barış çağrısını yinelemekten asla vazgeçmeyeceğini dile getiren Emine Erdoğan, paylaşımı sırasında "Bir Filistin hayalimiz var. Yıkıntıların arasında toprak kokusunu, kan kokusunun bastırmadığı, çocukların ölmemek için yalvarmadığı bir Filistin… Bugün bu hayale olan inancımızla 'Filistin İçin Tek Yürek Zirvesi'nde, kıymetli lider eşleri, bakanlar ve uluslararası temsilcilerle buluştuk. Gazze’de 7 Ekim’den bugüne süren katliamı durdurmak için gözyaşı dökmekten fazlasını yapmakla mükellefiz. Zira insanlığın izzetini ve şerefini, 'zulüm bizdense, ben bizden değilim' diyebilenler kurtaracak." ifadelerini kullandı. 

Filistin İçin Tek Yürek Zirvesi

Filistin İçin Tek Yürek Zirvesi

"GÜN, SUSMA GÜNÜ DEĞİL!"

Gazze'de gerçekleşen katliamlara karşı sessizliğini koruyanlara ve  binlerce mazlumun ölümüne seyirci kalanlara dikkat çeken Emine Erdoğan, paylaşımını "Gün, susma günü değil! Gazze’de yeni doğan bebekler gözlerini dünyaya açar açmaz önce anneleriyle değil, ölümle tanışıyor! Bunu onlara reva gören İsrail Devleti, hiçbir kural, hak ve hukuk tanımaksızın öldürmeye devam ediyor. İnsanlık dışı bu eylemleri kabul etmeyerek bugün vicdanlarıyla insanlığa ışık olan tüm değerli lider eşlerine ve bütün katılımcılara şükranlarımı sunuyorum. Selam, barış hepinizin üzerine olsun. Filistin Tek Yürek!" diyerek sonlandırdı. 

Emine Erdoğan ve lider eşlerinden Filistin için ortak çağrı!"Uluslararası hukukun ağır ihlali"

İLİŞKİLİ HABER

Emine Erdoğan ve lider eşlerinden Filistin için ortak çağrı!"Uluslararası hukukun ağır ihlali"
 Emine Erdoğan'dan Filistin İçin Tek Yürek paylaşımı! "Dayanışmamızı sürdürmekte kararlıyız!"

İLİŞKİLİ HABER

Emine Erdoğan'dan Filistin İçin Tek Yürek paylaşımı! "Dayanışmamızı sürdürmekte kararlıyız!"
Emine Erdoğan: "Seslerimiz, Filistinlilerin sesi olsun!"

İLİŞKİLİ HABER

Emine Erdoğan: "Seslerimiz, Filistinlilerin sesi olsun!"
Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0