Resimle başladığı yolculuğuna heykelle devam eden Emine Erdağ'a Kültür Bakanlığından ödül!

İlkokul yıllarında resme olan ilgisiyle öğretmenleri tarafından fark edilen genç yetenek Emine Erdağ, yolculuğuna heykelle devam ediyor.

25 yaşındaki genç sanatçı Emine Erdağ'ın, İstanbul Sultanbeyli'de ilkokul sıralarındayken öğretmenleri tarafından resme olan ilgisi fark edilince liseye geçtiğinde kendisini bu konuda yetiştirmeye başladı. Sultanbeyli Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde okurken bir yandan da Halk Eğitim Merkezi'nin resim ve ahşap yakma kurslarına devam ederek yeteneklerini geliştirdi. Resim ve ahşap üzerine çalışmalarıyla yolculuğuna başlayan genç yetenek, zamanla heykel sanatına ilgi duymaya başladı ve Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Heykel Bölümü'nü bitirdi. Şu an aynı üniversitenin heykel bölümünde yüksek lisans yapan Emine Erdağ, eğitim aldığı süre boyunca çok sayıda eser üretti ve birçok sergiye katıldı.

devlet resim heykel yarışması ödülleri

devlet resim heykel yarışması ödülleri

50 özgün eseriyle ulusal ve uluslararası 16 karma sergiye katılan, Erdağ, "Sınır-2" adlı eseriyle Kültür ve Turizm Bakanlığının 76. Devlet Resim ve Heykel Yarışmasında başarı ödülüne layık görüldü.

sınır 2 eseri

sınır 2 eseri

Ayrıca; yarışmanın diğer tüm kategorilerde başarı ödüllerine layık görülen isimler şunlar: Resim kategorisinde Şemsi Altaş, Emre Çalış, Derya Ülker; heykel kategorisinde Emine Erdağ, Ferit Yazıcı, Murat Bingöl; özgün baskı kategorisinde Nilgün Köseoğlu, Fatma Sevinç Bayraktar, Erkin İhsan Keskin ile seramik kategorisinde de Sercan Filiz ve Sevinç Köseoğlu Ulubatlı.

emine erdağ

emine erdağ

Emine Erdağ; ahşap, mermer ve metal malzemelerle eserler ortaya koymaya devam ediyor ve bunun yanı sıra sanat atölyelerinde ahşap yakma, resim, ebru ve karikatür dersleri veriyor.

emine erdağ

emine erdağ

"HEYKEL BENİM İÇİN BAMBAŞKA BİR BOYUT"

AA muhabirine verdiği röportajda genç yetenek Emine Erdağ şöyle konuştu: "Üniversite tercih dönemi geldiğinde sanatla ilerlemek istiyordum ve Düzce Üniversitesi'nde heykel alanında eğitim görmeye başladım. Hocalarım da bana büyük destek verdi. Kimileri kendini şiirle, şarkıyla ifade eder. Resim benim için bir tutkuydu ama heykel sanatını kendimi en iyi ifade etme biçimi olarak gördüm. Düşüncülerimi, hislerimi bir araya getirip bu sanatla aktarıyorum. Heykel alanı benim için bambaşka boyutta. Sevdiğim, istediğim ve mutlu olduğum bir alan."

Resmin ve heykelin kendisini ifade etme biçimi olduğunu ifade eden Erdağ, ilkokul yıllarında öğretmenleriyle yaptıkları çalışmaları ve katıldıkları yarışmaların bu ilgisini ilerletmede çok etkisi olduğunu dile getirdi.

emine erdağ

emine erdağ

Erdağ, "Sınır-2" adlı eseriyle Bakanlıkça düzenlenen yarışmada resim, heykel, özgün baskı ve seramik kategorilerinde 780 çalışma arasından başarı ödülü almaya hak kazanan 11 yetenekten biri oldu.

Bugün Sultanbeyli Belediyesi sanat atölyelerinde dersler veren Erdağ, "Gencinden yaşlısına birçok yaş grubundan öğrencilerim var. Burada ahşap sanatı, ebru, resim ve karikatür dersleri veriyorum. Sanatı sevenlerle belli bir yol kat etmek ve içimdeki bu aşkı onlara da aşılamak istiyorum" şeklinde konuştu.

Türkan Şoray Kırgızistan'dan ödül aldı! Cengiz Aytmatov'un ailesi ziyaret etmeyi ihmal etmedi

İLİŞKİLİ HABER

Türkan Şoray Kırgızistan'dan ödül aldı! Cengiz Aytmatov'un ailesi ziyaret etmeyi ihmal etmedi

ETİKETLER

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Misafir 5 ay önce

Heykelden başka yapacak birşey bulamadın mı?