Yakılarak ölmeyi isteyen Metin Uca'nın cenazesinde ortalık karıştı! Karataş son noktayı koydu

"İki yüzlü cenaze törenlerini istemediğim için yakılarak ölmeyi çok istiyorum" diyen Metin Uca’nın cenaze töreninde ortalık yangın yerine döndü. "Müslüman olmayan kişinin cenazesi, yakınlarının isteği üzerinden camiden kaldırılabilir mi?" soruları gündemde dolaşırken Prof. Dr. Mustafa Karataş canlı yayında son noktayı koydu.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

İslamofobik çıkışları ile adını duyuran eski televizyon programcısı Metin Uca, geçirdiği kaza sonrası kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. İstanbul'da Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda veda töreni düzenlenmesinin ardından Uca, Ankara Kocatepe Camii'nden son yolcuğuna uğurlandı. Cenaze sırasında Uca'nın Türk bayrağına sarılı tabutun üzerine Fenerbahçe forması koyulduğu görüldü. Metin Uca için cenaze namazının kılındığı sırada bir grubun "Camiye getirilmeyi istemiyordu" diyerek bağırdığı duyuldu. Hayatını İslam düşmanı olarak yaşayan "ateistim" diyen Uca'nın cenazesinde ortalık karıştı.

"İKİYÜZLÜ CEZANE TÖRENLERİNİ İSTEMİYORUM" DEMİŞTİ

İslam'a karşı nefret kusan söylemleri ile akıllarda yer edinen Uca, geçmişte verdiği bir röportajıyla yeniden gündeme geldi. Sunucu, ölmeden önce çıktığı bir programda vasiyetiyle ilgili konuşmuştu.

"Yakılarak ölmek ve küllerimin de İstanbul boğazından serpilmesini istiyorum. İki yüzlü cenaze törenlerini istemediğim için yakılarak ölmeyi çok istiyorum. Umarım dostlarım ve bu konuda bıraktığım vasiyet çerçevesinde bunu yaparlar. Tören istemiyorum çünkü. Hatırlanmak istemiyorum."

AYASOFYA'NIN İBADETE AÇILMASINDAN RAHATSIZLIK DUYMUŞTU!

Ayasofya Camii'nin ibadete açılmasından da rahatsızlık duyan Uca, Ayasofya'nın açıldığı tarihi günde Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın kılıçlı hutbesiyle ilgili skandal bir yorum yapmıştı.

Haddini aşan Uca, ''Emevi halifelerini bile anıp Lozanı unutan, kendi tarihini uydurmada Yıldız Savaşları filmini aratmayan, karanlık tarafın unutulmaz prensi Zart-Veder'' yorumunu yaparak büyük bir skandala imza atmıştı.

Cenaze töreninde İslam'a nefret kusan grup, "O yıllarca sizinle savaştı! Allah belanızı versin sizin..." diyerek, cenaze namazında bulunan kişilere tepki gösterdi. Bu durum üzerine cenazeye katılanlar da tepki gösterdi. Grubun namaz kılanların arkasından yaptığı yuhlamalar, imamın araya girmesiyle son buldu.

PROF. MUSTAFA KARATAŞ SON NOKTAYI KOYDU!

'Metin Uca'nın cenazesinde yaşananların dinen hükmü nedir?' Ülke TV ekranlarında bu sorunun cevabını veren Prof. Dr. Mustafa Karataş akıllardaki soru işaretini giderdi. İşte Karataş'ın cevabı: 

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 39

aga 5 ay önce

bir ateis kafir icin de namaz kilinmasi zorla imana kilin demek sacmalik hayati dine saldirmak hakaret ile gecti bu sacmalik bitecek inanmayan bir insanin sov amacli camiye getirmek namaz kilinmasi ne tam sacmalik bunu imam da bilip namaz kiliyor ise ona yaziklar olsun zaten orda gelenelerin din ile alaksi olmayan bir suru insan bir de alkis tutuyorlar soytarilar

Tufan 5 ay önce

“Karataş şöyle dedi”Evet ne dedi?nerde haberin devamı dalga mı geçiyorsunuz yoksa işinizi mi umursamıyorsunuz?

Mhmt 5 ay önce

Ateşi bol olsun..

SOYSUZLAR. 5 ay önce

ATMAYIN leşini ormamana "köpekler yesSE İBLİSİ ZEHİRLENİRLER"

ibrgr 5 ay önce

adam inanmıyor yaksaydınız .gerçi öbür tarafta yeterince yanacak

Yorumların Tümünü Okuyun