Gazzeli Maysa'dan Emine Erdoğan'a anlamlı tablo!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının düzenlediği "Gazzeli Çocuk Ressamlar Sergisi" Taksim Meydanı'nda açıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen açılış programında Gazzeli Maysa'dan Emine Erdoğan'a anlamlı tablo hediye edildi.

Gazze'deki insanlık dramına dikkat çekmeyi amaçlayan Kurşun Geçirmez Düşler: Gazzeli Çocuk Ressamlar Sergisi'nin açılışı geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Emine Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşti. Sergi, gazeteci Abdullah Aytekin'in resim projesini içeriyor. Aytekin'in projesi 2008-2009'da Gazze'deki Dökme Kurşun Operasyonu sırasında annesinin roketle hedef alınarak şehit edilmesi ve ardından ailesinden 26 kişinin katledilmesine tanık olan 6 yaşındaki Gazzeli Mona'nın çizdiği resimden hareketle başlatılmıştı.

Emine Erdoğan ve Fahrettin Altun

Emine Erdoğan ve Fahrettin Altun

FAHRETTİN ALTUN'DAN EMİNE ERDOĞAN'A ANLAMLI HEDİYE!

Kurşun Geçirmez Düşler: Gazzeli Çocuk Ressamlar Sergisi, İsrail'in saldırılarında savaşa, toplu kayıplara ve şiddetli yıkıma tanık olan çocukların duygularını, acılarını ve yaşadıkları travmaları uluslararası topluma fark ettirmeyi amaçlıyor. Sergide Gazzeli çocukların çizdiği eserler yer aldı. Abdullah Aytekin tarafından toplanan ve muhafaza edilen 266 Gazzeli çocuğun eserleri arasından seçilen eserlerin yanı sıra son saldırılarda hayatını kaybeden gazeteciler ve doktorlar için de özel bir bölüm açıldı.

1350 metrekarelik alanda, fiziksel eserlerle birlikte dijital gösterim bölümleri, İsrail'in son saldırılarında hayatını kaybeden çocukların eşyaları ve bölgenin durumunu tasvir eden moloz yığınları sergilendi.

Sergi, 29 Ocak 2024 tarihine kadar ziyarete açık olacak.

Kurşun Geçirmez Düşler Gazzeli Çocuk Ressamlar Sergisi

Kurşun Geçirmez Düşler Gazzeli Çocuk Ressamlar Sergisi

2000'li yılların sonunda gerçekleşen Dökme Kurşun Operasyonu sırasında, Filistin'de Barış İçin Kadınlar Toplantısında yaptığı konuşmada Emine Erdoğan, katledilen çocuklara ve kadınlara dikkat çekerek gözyaşlarını tutamamıştı.

Bu konuşmanın ardından televizyondan Erdoğan'ı izleyen Gazzeli Maysa Yousuf, Emine Erdoğan'ı resmettiği portreyi "Sayın Hanımefendi, gözyaşlarınız bize ulaştı." notuyla ulaştırmıştı. Sergide bu eser de dikkatleri çekti.

Fahrettin Altun o portreyi Emine Erdoğan'a takdim etti.

Fahrettin Altundan Emine Erdoğana anlamlı hediye

Fahrettin Altundan Emine Erdoğana anlamlı hediye

EMİNE ERDOĞAN "KURŞUN GEÇİRMEZ DÜŞLER" SERGİSİNE KATILDI

Emine Erdoğan, yaptığı konuşmada İsrail'in 7 Ekim'den bu yana eşi benzeri görülmemiş bir şiddet uyguladığına ve özellikle kadın ve çocukların çok etkilendiğine vurgu yaptığı konuşmasında Kurşun Geçirmez Düşler: Gazzeli Çocuk Ressamlar Sergisi'nin Filistinli çocukların sesini dünyaya ulaştırmak adına önemine dikkat çekti. Özellikle Gazzeli Maysa Yousuf'un, "Sayın Hanımefendi, gözyaşlarınız bize ulaştı." notuyla yaptığı resmin de kendisini çok etkilediğini belirtti.

Emine Erdoğan Filistin

Emine Erdoğan Filistin

"FİLİSTİN'İN MASUM ÇOCUKLARINA ADİL VE HUZURLU BİR DÜNYA BORÇLUYUZ"

2009 yılında düzenledikleri zirvede "Uzat Elini Ey İnsanlık" sloganıyla barış çağrısı yapan çocukların bugün birer yetişkin olarak savaşın karanlık yüzüyle karşı karşıya olduklarını ve bugün belki de onların çocuklarının da aynı kaderi paylaşacağına değinen Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"14 sene önce Filistinli çocuklar için insan onuruna yakışır gelecek diliyorduk. Bugün ise Gazze kimliği belirsiz şehit çocuklar şehri. Gözü, Maysa Yousuf gibi bizde, sizde ve tüm insanlığın vicdanında olan Filistin'in masum çocuklarına adil ve huzurlu bir dünya borçluyuz. 2023 yılında da aynı çağrıları sürdürüyor olmamız ne acı… Filistin topraklarında kalıcı ve sürdürülebilir bir barış inşa etmek için daha kaç neslin feda edilmesini bekleyeceğiz? Bugün yaşanan soykırımı, hesabı görülmeden sonraki nesillere aktarmayı reddediyoruz. Bugün döktüğümüz gözyaşının, söylediğimiz sözün, attığımız her somut adımın Filistinli masumlar için hayati anlamı var. Gözyaşlarımızla birlikte Maysa Yousuf gibi Filistin'in ve insanlığın geleceği olan çocuklara bir gün barışı ve huzuru da Gazze ve Filistin topraklarına ulaştırma ümidini taşıyor, Türkiye olarak, başta insani yardımlar olmak üzere elimizden gelen tüm imkanları seferber ediyoruz".

Kurşun Geçirmez Düşler Gazzeli Çocuk Ressamlar Sergisi

Kurşun Geçirmez Düşler Gazzeli Çocuk Ressamlar Sergisi

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, bugünkü yazısında Abdullah Aytekin'in Dökme Kurşun Operasyonu sırasında Gazze'de bulunarak Gazzeli çocuklara çizdirdiği resimlerden ve bu resimlerin Taksim'in göbeğinde bir sergiye dönüştüğünden bahsetti. Hakan ayrıca, Bakan Altun'un Emine Erdoğan'a takdim ettiği anlamlı hediyeye de dikkat çekti.

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0