Yapay zeka endişe verici boyutlara ulaştı! Sahte görüntü skandalları bitmiyor

Yapay zeka teknolojisi günlük hayatta birçok kolaylıklar sağlarken öte yandan korkutucu bir etki uyandırıyor. Yapay zeka tarafından oluşturulan ve neredeyse gerçeğinden ayırt edilemeyen görüntüler şaşkınlık oluşturuyor.

Yapay zekanın artık her şeyi mümkün kıldığı bir ortamda bu durumdan mağdur olanların sayısı da gün geçtikçe artıyor. Geçtiğimiz günlerde dünyaca ünlü şarkıcı Taylor Swift'in yapay zeka tarafından oluşturulmuş müstehcen içerikli görüntüleri internet dolaşımına servis edilmişti. Swift'in adının sosyal medya platformlarında aramaya kapatılması ve ilgili tüm fotoğrafların kaldırılmasıyla sonuçlanan olayda Beyaz Saray da durumu endişe verici olarak değerlendirmiş ve hükümet tarafından yasal önlemler alınacağını söylemişti.

yapay zeka endişe verici boyutlara ulaştı

yapay zeka endişe verici boyutlara ulaştı

YAPAY ZEKA ENDİŞE VERİCİ BOYUTLARA ULAŞTI

Swift'in yaşadığı müstehcen içerikli sahte görüntülerin yayılmasının ardından benzer bir olay daha yaşandı. Başka bir ünlünün daha sahte fotoğrafları internet dolaşımına girdi. Yapay zeka kullanan bir web sitesi, ünlülerin sahte görsellerini Google'da paylaşıyor.

Fandomwire adlı bir X hesabı oyuncu John David Washington'un yeni rolünü tanıttığı paylaşımında oyuncunun yapay zeka tarafından oluşturulan sahne bir görüntüsünü yayınladı.

Yapay zeka fotoğraflar

Yapay zeka fotoğraflar

Washington'un yanı sıra Bill Skarsgard, Pedro Pascal, Shannon Sharpe ve Natalie Zea gibi birçok ünlü ismin sahte görüntüleri google'da yer buluyor. Hatta aramalarda bu fotoğraflar üst sıralarda çıkıyor.

"SPAM POLİTİKASINA AYKIRI"

Yapay zeka krizi büyürken Google sözcüsü arama sonuçlarını etkilemek amacıyla yapay zeka kullanmanın ve bunlarla içerik oluşturmanın spam politikasına aykırı olduğunu belirten bir açıklama yaptı.

yapay zeka endişe uyandırıyor

yapay zeka endişe uyandırıyor

Google sözcüsü spam ile mücadelede otomatik sistemler kullanıldığını ve sistemlerde iyileştirmeler yapıldığını vurgulasa da, yapay zeka birçok ismi mağdur ediyor.

Rıza dışı sanal çoğaltmaları engellemek adına "Yapay Zeka Dolandırıcılığına Hayır Yasası" gibi yasal düzenlemelerin gündeme gelmesi bekleniyor.

Sinan Akçıl'dan İBB eleştirisi! Hadise ve Murda'ya göndermesi olay oldu

İLİŞKİLİ HABER

Sinan Akçıl'dan İBB eleştirisi! Hadise ve Murda'ya göndermesi olay oldu

ETİKETLER

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0