Ne kadar gündem kurdusun? Kendinize güveniyorsanız Yasemintrend10 testini çözmeye hazır olun!

Hızla akan Türkiye ve dünya gündemini yakından takip ediyor ve bu konuda iddialıyım diyorsanız sizler için hazırladığımız YaseminTrend10 testini çözmeye ne dersiniz? İşte detaylar...

Her hafta birbirinden ilginç konular, kişiler ülke ve dünya gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Güncel ve etkili durumların gözler önüne serildiği medyadaki bazı olaylar ise günlerce hatta aylarca hem sosyal medyada hem de gündelik hayatta konuşuluyor. Eğer siz de gündemi sıkı takip edenlerdenseniz ufak bir test turuna çıkmaya ne dersiniz? Bu haftaya damga vuran bazı haberleri sizler için derledik. Gelin, gündem bilginizi birlikte test edelim.

Ne kadar gündem kurdusun? Kendinize güveniyorsanız Yasemintrend10 testini çözmeye hazır olun!İLİŞKİLİ HABERNe kadar gündem kurdusun? Kendinize güveniyorsanız Yasemintrend10 testini çözmeye hazır olun!

1.Geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden dünyaca ünlü bir oyuncunun ailesi, yıllar sonra şoke eden itiraflarda bulundu. Ünlü yıldızın Mossad için gönüllü bir şekilde çalıştığını ve 'uluslararası ünü sayesinde' istediği her yere kolaylıkla girip çıkabildiğini iddia eden ailenin açıklamaları dünya basınında geniş yankı uyandırdı. Peki sizce bu oyuncu kim olabilir?

A- Chaim Topol

B- Matthew Perry

C- Sinead O'Connor

D- Jane Birkin

2. Anadolu rock müziğinin efsanelerinden Barış Manço'nun da hayatının yakın zamanda beyaz perdeye aktarılacağı öğrenildi. Manço’nun hayatının film olacağını duyan ünlü bir şarkıcı ise "Bazı efsaneler yerinde rahmetle, huzurla uyusa mı acaba? Rahatsız etmesek mi? Herkesin hayatı film olacak diye bir yemin mi ettik acaba biz ülkece..." sözleriyle tepki gösterdi. Manço'nun filmine tepkiyle yaklaşan bu isim kim olabilir?

A- Murat Dalkılıç

B- Demet Akalın

C- Oğuzhan Koç

D- Gülben Ergen

3. Son birkaç yıldır popüler hale gelen elektronik sigaralar, korkunç bir gerçeği gözler önüne serdi. Kimilerine göre sigaradan daha zararlı olduğu iddia edilen elektronik sigaraların neden olduğu bir hastalık ise ülkede panik dalgası oluşturdu. Bu hastalığın adı nedir?

A- Kalp Yetmezliği

B- EVALI

C- Pemfigus

D- Ramsay Hunt Sendromu

4. Antika tutkunu bir çiftin yalnızca 2 dolara satın aldığı eski bir fotoğraf karesini hayatlarını değiştirdi. Kalabalık bir ailenin kriket oynadığı fotoğrafı inceleyen çift, aile üyelerinden birine dikkatli baktığında kim olduğunu görünce gözlerine inanamadı. 2 dolarlık fotoğrafı 2.3 milyon dolara satmalarını sağlayan o kişi kim dersiniz?

A- John F. Kennedy

B- "Billy the Kid" lakaplı Henry McCarty

C- "Rock n Roll"un Kralı Elvis Presley

D- Neil Armstrong

5. Yıllardır izleyenleri ekran başına kilitleyen Survivor All Star'ın geçtiğimiz günlerde yayınlanan bölümünde Acun Ilıcalı, sinirlerine hakim olamadı ve yarışmacılara "Siz ne istiyorsunuz?" diye bağırarak oturduğu koltuğu fırlattı. Ilıcalı'yı bu kadar kızdıran şey neydi?

A- Nagihan Karadere takım arkadaşı Aleyna Kalaycıoğlu'nun üstüne yürüdü

B- Yunus Emre ödül cezasına tepki gösterdi

C- Batuhan Karacakaya programa dahil olan yeni isim oldu ve skandal açıklamalar yaptı

D- Avatar Atakan ve Hilmi Cem kavga etti

6. "Pucca" adıyla geniş kitlelere ulaşan yazar Selen Pınar Işık, ev sahibiyle yaşadığı krizle gündeme geldi. 16 aydır kirasını ödemediği için ev sahibiyle davalık olan Pucca'ya bir tepki de ünlü bir oyuncudan geldi. Pucca'nın yıllarca kendi evinde kaldığını söyleyen ünlü bir oyuncu "Aylarca bana da kira ödemedi. Evimi mahvetti demek az kalır." ifadelerini kullandı. Pucca'ya tepki gösteren bu ünlü isim kim olabilir?

A- Niran Ünsal

B- Fatih Ürek

C- Onur Büyüktopçu

D- Tuba Ünsal

7. "Muhteşem Yüzyıl Kösem" dizisindeki başarılı performansıyla hafızalarda yer edinen Metin Akdülger, dikkat çeken bir iddiayla magazin gündemine bomba gibi düştü. Hakkında çıkan iddiaları reddeden ünlü oyuncunun ne yaptığı öne sürülmüştü?

A- Dizi setinde ortalığı dağıttı

B- Polisle tartışma yaşadı

C- Ev sahibiyle davalık oldu

D- Trafikte bir sürücüyü tartakladı

8. Japonya'da yapılan bir araştırma, kan grubunun kişilik özelliklerimizi belirlediğini ortaya çıkardı.  "Ketsueki-gata" teorisine göre hangi kan grubu güvenilir, güçlü, liderlik özelliklerine sahip?

A- B Kan Grubu

B- AB Kan Grubu

C- 0 Kan Grubu

D- A Kan Grubu

9. "18 kilo altın, 18 ev ve 4 tane yazlığım var" açıklamasıyla uzun süre konuşulan ünlü bir isim, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda mal varlığı ile ilgili söylediklerinin yanlış anlaşıldığını ve MASAK tarafından takibe alındığını söyledi. Bu isim kimdi?

A- Kobra Murat

B- Hazar Ergüçlü

C- Eylül Öztürk

D- Özlem Öz

10. Türk sinemasının usta sanatçılarından Salih Güney'in 27 yaşındaki torunu geçtiğimiz hafta kanser nedeniyle yaşamını yitirdi. Ancak cenaze törenine dede Salih Güney'in katılmaması akıllarda soru işareti uyandırdı. Kızıyla yıllardır küs olduğu için törene katılmadığı iddia edilen Güney'in açıklaması neydi?

A- Ailemle görüşmek istemedim

B- Zamanım yoktu

C- Hastalığımdan dolayı gidemedim

D- Haberim yoktu

İŞTE CEVAPLAR!!!

1.A - 2.C - 3.B - 4.B - 5.A - 6.D - 7.D - 8. C- 9. A - 10.C

TEST SONUÇLARINA GÖRE GÜNDEM KURDU MUSUN?

Eğer ki 10 sorudan 10'una da doğru yanıt vermeyi başardıysan bil ki sen tam bir gündem kurdusun. Çevrendekilerin ne televizyona ne gazeteye ne de telefona ihtiyacı yok. Tüm merak edilenlerin yanıtı sende gizli!

Eğer 7 ve 10 aralığında doğru yanıt vermeyi başardıysan güne haberlerle başlıyorsunuz demektir! Mutlaka yeni gelişmelerden haberdar oluyor ve kritik yaparak uzun uzun olmasa da haberlere göz gezdiriyorsun!

Eğer 5 ve 7 aralığında doğru yanıt vermeyi başardıysan denk geldikçe gündemi takip ediyor ancak özellikle bir haberi detaylıca incelemiyorsun diyebiliriz.

Ve son olarak 5'den az doğru yanıt verdiysen maalesef gündemi pek de takip etmiyorsun! Ama üzülme, haftaya yeni testte 10'da 10 yapacağına eminiz!

Belçika'da Türk kimliği taşıyan bir köy: Faymonville! Hiç Türk yaşamıyor ama adı Türk köyü

İLİŞKİLİ HABER

Belçika'da Türk kimliği taşıyan bir köy: Faymonville! Hiç Türk yaşamıyor ama adı Türk köyü
Buse Tosun Çavuşoğlu ve Yasemin Adar Yiğit Avrupa Şampiyonu oldu

İLİŞKİLİ HABER

Buse Tosun Çavuşoğlu ve Yasemin Adar Yiğit Avrupa Şampiyonu oldu
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0