Ne kadar gündem kurdusun? Kendinize güveniyorsanız Yasemintrend10 testini çözmeye hazır olun!

Hızla akan Türkiye ve dünya gündemini yakından takip ediyor ve bu konuda iddialıyım diyorsanız sizler için hazırladığımız YaseminTrend10 testini çözmeye ne dersiniz? İşte detaylar...

Her hafta birbirinden ilginç konular, kişiler ülke ve dünya gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Güncel ve etkili durumların gözler önüne serildiği medyadaki bazı olaylar ise günlerce hatta aylarca hem sosyal medyada hem de gündelik hayatta konuşuluyor. Eğer siz de gündemi sıkı takip edenlerdenseniz ufak bir test turuna çıkmaya ne dersiniz? Bu haftaya damga vuran bazı haberleri sizler için derledik. Gelin, gündem bilginizi birlikte test edelim.

Ne kadar gündem kurdusun? Kendinize güveniyorsanız Yasemintrend10 testini çözmeye hazır olun!İLİŞKİLİ HABERNe kadar gündem kurdusun? Kendinize güveniyorsanız Yasemintrend10 testini çözmeye hazır olun!

1. Dilan Polat davasında adını sıklıkla duyduğumuz Feyza Altun, "gözaltı" haberiyle haftanın en çok konuşulan ismi oldu. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Altun hakkında, Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" suçundan soruşturma başlatıldı. Sulh ceza hakimliğine sevk edilen Altun’un "yurt dışına çıkış yasağı" ve "haftada 2 gün karakola imza atma" şartını içeren, adli kontrol tedbirleri kapsamında serbest bırakılmasına karar verildi. Peki, Altun'un gözaltına alınmasına neden olan paylaşımı neydi?

A- Cumhurbaşkanına hakaret etti

B- Dilan Polat'ın eşine hakarette bulundu

C- Müstehcen paylaşımlarda bulundu

D- Şeriat başta olmak üzere çeşitli hakaretlerde bulundu

2. Geçmiş yıllarda hem oyunculuğu hem de mankenlik kariyeriyle adından söz ettiren ünlü bir isim, yıllar önce radikal bir kararla hayatını İslam’a adadı ve kendisine gözlerden uzak bir yaşam çizdi. Maneviyata yönelen ünlü isim, geçtiğimiz günlerde  Eminönü'ndeki Marputçular Camii'nde vaaz verdiği görüntülerle gündeme geldi. Peki, bu isim kimdi?

A- Arda Kural

B- Yaşar Alptekin

C- Tolga Savacı

D- Burak Hakkı

3. İsrail güçleri, aylardır Gazze Şeridi’nde Filistinlileri acımasız bir şekilde katlediyor. İnsanlık tarihine kara bir leke olarak geçen bu soykırım, dünyanın dört bir yanından tepki toplarken Bella Hadid, Dua Lipa, Susan Sarandon, Macklemore gibi dünyaca ünlü yıldızlar da Gazze için aralıksız bir şekilde çağrıda bulunuyor. Ünlü yıldızların Gazze’ye destek vermesinden rahatsızlık duyan iki rapçi ise "Harbu Darbu" isimli parçalarında İngiliz şarkıcı Dua Lipa ve Filistinli ünlü model Bella Hadid’i hedef aldı. Parçada “Hepiniz sonunda hak ettiğinizi bulacaksınız” diyen rapçiler bu iki yıldız ismi ölüm listesine koyarak bu isimlerin IDF'nin listesinde de yer aldığını ima etti. Bu iki rapçi kimdi?

A- Tyga ve G-eazy

B- Drake ve Wiz Khalifa

C- Ness ve Stilla

D- Cardi B ve Nicki Minaj

4. Yunanistan, "Kapıda Vize" uygulamasıyla beraber Türk vatandaşlarının Rodos, Midilli, Sisam, Sakız, İstanköy, İleryoz ve Meis Adaları'na vizesiz seyahat etmesine olanak tanıyor. İDO, yıl boyunca Yunanistan'a 7 gün süre ile yapılacak seyahatler için merak edilen detayları açıkladı. İDO'nun açıklamasına göre ilk seferin hangi tarihte başlayacağı duyuruldu?

A- 8 Mayıs 2024

B- 6 Nisan 2024

C- 3 Mart 2024

D- 9 Haziran 2024

5. Kurtlar Vadisi dizisindeki "Zaza Dayı" rolüyle hafızalara kazınan Ali Sürmeli'nin Instagram hesabından yapılan peş peşe paylaşımlar hayranlarını hayrete düşürdü. Günlerce konuşulan paylaşımların kendisi tarafından yapılmadığını belirten Sürmeli, savcılığa başvuruda bulundu ve hesabını ele geçirenlerden şikayetçi oldu. Sürmeli'yi çileden çıkaran o iddialar neydi?

A- Genç bir kadının kendisinden bebek aldırdığı ve vergi kaçakçılığı

B- Kara para aklama ve bahis oyunu oynatma

C- Eşini aldattı

D- Bazı ünlü isimleri hedef alan paylaşımlar

6. 1 günde 30 milyon kişi tarafından izlenen fragmanıyla sosyal medyada tartışmalara neden olan yeni bir program, RTÜK’ün radarına takıldı. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, "Toplumsal ve kültürel değerlerimizle bağdaşmayan hiçbir yapıma müsaade etmeyen RTÜK'ün konuyu yakından takip ettiğinin bilinmesini önemle kamuoyuna arz ederiz" sözleriyle program hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu. Daha yayın hayatına başlamadan tartışmalara neden olan bu programın adı nedir?

A- Aşk Adası

B- Çember

C- Aşkın Gözü Kör

D- Mükemmel Bir Eş Arıyorum

7. "Üç Kız Kardeş" dizisinin yıldız oyuncularından biri, geçtiğimiz günlerde dizinin çekimleri için Ayvalık'a gitti. Ancak aşırı yağış nedeniyle aracının kontrolünü kaybeden ünlü oyuncu, Bursa Gemlik'te bariyerlere çarptı. Sağlık durumu iyi olan ünlü oyuncu trafik kazasını yara almadan atlattı. Hayranlarını korkutan bu isim kimdi?

A- Nazlı Senem Ünal

B- İclal Aydın

C- Özgü Kaya

D- Almila Ada

8. Daha önce Reza Zarrab ile nikah masasına oturan ve bu birliktelikten Alara isimli bir kızı olan ünlü şarkıcı Ebru Gündeş, uzun bir aradan sonra kalbini aşka açtı. Yakın zamanda evleneceği öğrenilen Gündeş'in kalbindeki bu isim kim dersiniz?

A- Kerem Alışık

B- Emir Sarıgül

C-  Rassan Khoshnaw

D- Murat Özdemir

9. Avustralya'da yaşayan 11 yaşındaki Summah Williams'ın aniden vücudunun yanmaya başlamasıyla yaşadığı sağlık sorunu çok bilinmeyen ancak vakaların giderek arttığı bir hastalığı ortaya çıkardı. Yapılan tetkikler sonucunda, Summah'ın vücudunda bir enfeksiyon tespit edildi. Williams'ın başına gelen bu hastalığın adı ne olabilir?

A- Adenovirüs

B- Hıyarcıklı Veba

C- Oto-alerji

D- Amalgam

10. Milli güreşçimiz Rıza Kayaalp, Avrupa Güreş Şampiyonası'nda alkışlanacak bir harekete imza attı. Kayaalp, yarı final müsabakasının sonunda rakibi Beka Kandelaki karşısında galibiyet elde etti. Mücadele sonrasında Kayaalp'in hangi davranışı takdir topladı?

A- Türk bayrağını öptü

B- Rakibinin göğsündeki Azerbaycan bayrağını öptü

C- "Ne mutlu Türk'üm diyene" diyerek haykırdı

D- Azerbaycan'a selamlarını ve sevgisini iletti

İŞTE CEVAPLAR!!!

1.D - 2.B - 3.C - 4.B - 5.A - 6.A - 7.D - 8. D- 9. C - 10.B

TEST SONUÇLARINA GÖRE GÜNDEM KURDU MUSUN?

Eğer ki 10 sorudan 10'una da doğru yanıt vermeyi başardıysan bil ki sen tam bir gündem kurdusun. Çevrendekilerin ne televizyona ne gazeteye ne de telefona ihtiyacı yok. Tüm merak edilenlerin yanıtı sende gizli!

Eğer 7 ve 10 aralığında doğru yanıt vermeyi başardıysan güne haberlerle başlıyorsunuz demektir! Mutlaka yeni gelişmelerden haberdar oluyor ve kritik yaparak uzun uzun olmasa da haberlere göz gezdiriyorsun!

Eğer 5 ve 7 aralığında doğru yanıt vermeyi başardıysan denk geldikçe gündemi takip ediyor ancak özellikle bir haberi detaylıca incelemiyorsun diyebiliriz.

Ve son olarak 5'den az doğru yanıt verdiysen maalesef gündemi pek de takip etmiyorsun! Ama üzülme, haftaya yeni testte 10'da 10 yapacağına eminiz!

Narman Peribacaları’nda at üstünde dörtnala gezi

İLİŞKİLİ HABER

Narman Peribacaları’nda at üstünde dörtnala gezi
Dünyanın en iyi 50 hamur işi seçildi! Listede Türkiye'de var

İLİŞKİLİ HABER

Dünyanın en iyi 50 hamur işi seçildi! Listede Türkiye'de var
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0