Ne kadar gündem kurdusun? Kendinize güveniyorsanız Yasemintrend10 testini çözmeye hazır olun!

Hızla akan Türkiye ve dünya gündemini yakından takip ediyor ve bu konuda iddialıyım diyorsanız sizler için hazırladığımız YaseminTrend10 testini çözmeye ne dersiniz? İşte detaylar...

Her hafta birbirinden ilginç konular, kişiler ülke ve dünya gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Güncel ve etkili durumların gözler önüne serildiği medyadaki bazı olaylar ise günlerce hatta aylarca hem sosyal medyada hem de gündelik hayatta konuşuluyor. Eğer siz de gündemi sıkı takip edenlerdenseniz ufak bir test turuna çıkmaya ne dersiniz? Bu haftaya damga vuran bazı haberleri sizler için derledik. Gelin, gündem bilginizi birlikte test edelim.

Ne kadar gündem kurdusun? Kendinize güveniyorsanız Yasemintrend10 testini çözmeye hazır olun!İLİŞKİLİ HABERNe kadar gündem kurdusun? Kendinize güveniyorsanız Yasemintrend10 testini çözmeye hazır olun!

1. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazetede yayımlanan karara göre; bazı kamu kurum ve kuruşlara geçtiğimiz günlerde yeni atamalar gerçekleştirildi. Peki sizce Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü görevine getirilen ünlü isim kim oldu?

A- Onur Ünlü

B- Birol Güven

C- Tolga Karaçelik

D- Kadir İnanır

2. 2015-2017 yılları arasında Galatasaray'ın yıldız golcüsü olarak anılan Lukas Podolski, futbol kariyerinin yanı sıra Almanya'da kurduğu bir yemek zinciriyle paraya para demiyor. Galatasaray'daki yolculuğu sonlandıktan hemen sonra 2018 yılında Almanya'da ilk dükkanını açan ve şu an 30'a yakın şubesi bulunan Podolski'nin yemek zinciri bilin bakalım ne üzerine?

A- Döner

B- Baklava

C- Künefe

D- Mantı

3. Yargıtay, Samsun’da gerçekleşen bir boşanma davasında emsal bir karara imza attı. Eşlerin birbirlerine telefonda hitap ettiği "bir kelimeyi" kusurlu davranış olarak sayan mahkeme, çiftin boşanmasına hükmetti. Sosyal medyada geniş yankı uyandıran bu kelime ne olabilir dersiniz?

A- Hayatım

B- Ne var?

C- Hayvan

D- Alo

4. Milyonlarca kişi tarafından izlenen “Müslüm” ve “Ayla” gibi filmlerin yapımcısı Mustafa Uslu, borç batağına girdi. Ünlü yapımcının 4,5 milyon dolar harcayarak çektiği Neşet Ertaş filmi, mirasçıların açtığı dava sonucu yayına girmeden kaldırılınca, bankadan çektiği krediyi ödeyemedi. "İcralık oldum.” diyen Uslu, yeni bir karar aldı. Herkesi şaşırtan bu karar ne olabilir?

A- Neşet Ertaş filmi için yeniden mahkemenin yolunu tutacak

B- Mülklerinin neredeyse tamamını satacak

C- Ailesiyle birlikte ülkeyi terk ederek Almanya'ya taşınacak

D- Arkadaşlarından borç isteyecek

5. Dünyanın en popüler kitap ve film serisi olarak parmakla gösterilen "Harry Potter", 2026 tarihinden itibaren hayranlarına büyük bir sürpriz yapmaya hazırlanıyor. Dünyanın dört bir yanındaki Harry Potter hayranlarını heyecanlandıran bu haber nedir?

A- 10 yıl sürmesi planlanan bir dizi olacak

B- Devam filmi çekilecek

C- Yeni oyuncularla film serisi bir kez daha çekilecek

D- Müzikal olarak dünya turnesinde izleyenlerle buluşacak

6. Kara para aklama soruşturması nedeniyle 5 Kasım'dan itibaren cezaevinde olan Dilan Polat ve Engin Polat çifti, 'komşu kavgası' davasıyla bir kez daha gündeme geldi. 2 Haziran 2023 tarihinde bulunan evlerinde parti veren ve park yüzünden kriz yaşayan çiftin komşularının evini basarak tehdit ettiği ileri sürülmüştü. Olayla ilgili Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. Peki, Dilan Polat ve Engin Polat çifti için kaç yıl hapis cezası talep edildi?

A- Dilan Polat için 13 yıl, Engin Polat için 15 yıl

B- Dilan Polat için 8 yıl 4 ay, Engin Polat için 11 yıl 4 ay

C- Dilan Polat için 1 yıl 2 ay, Engin Polat için 1 yıl 8 ay

D- Dilan Polat için 3 yıl 6 ay, Engin Polat için 4 yıl 2 ay

7. Bir dönemin popüler isimlerinden şarkıcı Nev'in Antalya konserinde tartışma çıktı. Sosyal medyada yayınlanan o anlarda seyircinin "İn abi aşağı" diye bağırdığı, Nev'in de "Çok özür dilerim, bir daha gelirsem namert çocuğuyum" şeklinde yanıt verdiği duyuldu. Seyirci ve Nev arasındaki bu gerginliğin nedeni neydi?

A- Ünlü şarkıcı hava koşullarından dolayı şarkı söylemek istemedi

B- Ünlü şarkıcı hayranlarına hakaret etti

C- Ünlü şarkıcı ücreti yetersiz bulduğu için şarkı söylemek istemedi

D- Ünlü şarkıcı sahneye alkollü çıktı ve şarkılarını seslendiremedi

8. Uzun bir aranın ardından sahnelere geri dönen ünlü bir şarkıcıdan sevenlerini korkutan bir haber geldi. Ufak bir rahatsızlık için hastaneye giden ünlü ismin böbreğinde 12 cm’lik bir kist çıktı ve acil ameliyata alınacağı öğrenildi. Peki sizce bu isim kim olabilir?

A- Doğuş

B- Yaşar İpek

C- Gökhan Özen

D- Ozan Orhon

9. 80'li yıllarda rol aldığı Yeşilçam filmlerinin ardından sayısız yapımla adından söz ettiren ünlü bir oyuncudan acı haber geldi. Uzun bir süre önce ABD'ye yerleşen ünlü yıldız, geçirdiği kalp krizi hayatını kaybetti. Vefatıyla sanat dünyasını yasa boğan bu isim kimdi?

A- Ahu Tuğba

B- Tarık Tarcan

C- Tolga Savacı

D- Faruk Peker

10. "Afrika Yıldızı" olarak tanınan Mozambikli içerik üreticisi Nalia, Afrika'yı Türkçe anlatıyor. Ülkesinde bir Alman turistle karşılaşan Nalia'nın sohbeti sosyal medyada gündem oldu. Bu sohbeti özel kılan sizce neydi?

A- Türk kültürü hakkında sohbet ettiler

B- Alman turistle Türkçe sohbet ettiler

C- Alman turist Türkiye'yi sevmediğinden bahsetti

D- Alman turist Türk kültürüne olan hayranlığını anlattı

İŞTE CEVAPLAR!!!

1.B - 2.A - 3.D - 4.C - 5.A - 6.B - 7.D - 8. A- 9. C - 10.A

TEST SONUÇLARINA GÖRE GÜNDEM KURDU MUSUN?

Eğer ki 10 sorudan 10'una da doğru yanıt vermeyi başardıysan bil ki sen tam bir gündem kurdusun. Çevrendekilerin ne televizyona ne gazeteye ne de telefona ihtiyacı yok. Tüm merak edilenlerin yanıtı sende gizli!

Eğer 7 ve 10 aralığında doğru yanıt vermeyi başardıysan güne haberlerle başlıyorsunuz demektir! Mutlaka yeni gelişmelerden haberdar oluyor ve kritik yaparak uzun uzun olmasa da haberlere göz gezdiriyorsun!

Eğer 5 ve 7 aralığında doğru yanıt vermeyi başardıysan denk geldikçe gündemi takip ediyor ancak özellikle bir haberi detaylıca incelemiyorsun diyebiliriz.

Ve son olarak 5'den az doğru yanıt verdiysen maalesef gündemi pek de takip etmiyorsun! Ama üzülme, haftaya yeni testte 10'da 10 yapacağına eminiz!

Gözde sinek uçuşmasına aman dikkat! Gözde sinek uçuşması neden olur ve nasıl geçer?

İLİŞKİLİ HABER

Gözde sinek uçuşmasına aman dikkat! Gözde sinek uçuşması neden olur ve nasıl geçer?
Evde 10 dakikada yufkadan lahmacun nasıl yapılır? Lokantacı ustalar bu tarifi sır gibi saklıyor

İLİŞKİLİ HABER

Evde 10 dakikada yufkadan lahmacun nasıl yapılır? Lokantacı ustalar bu tarifi sır gibi saklıyor
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0