Dev yolcu gemisinde kolera alarmı! Binlerce yolcu gemide mahsur kaldı

Norwegian Dawn adlı dev yolcu gemisinde 15 yolcunun mide rahatsızlığı yaşaması nedeniyle, kolera alarmı verildi. Binlerce kişinin mahsur kaldığı gemide herkes karantinaya alındı.

Güney Afrika seferini gerçekleştirmek için Norveç'ten kalkan Norwegian Dawn gemisinde 15 yolcunun mide rahatsızlığı yaşamasıyla alarm verildi. Gemi, kolera şüphesiyle Mauritius açıklarında karantinaya alındı.

AÇIKLAMADA ŞU İFADELERE YER VERİLDİ

Yapılan açıklamada, ''13 Şubat 2024 Güney Afrika seferi sırasında, az sayıda misafir mideyle ilgili hafif hastalık belirtileri yaşamıştır. Geminin Port Louis, Mauritius'a dönüşünün ardından, geminin yönetim ekibi yerel yetkililerle bir araya gelerek gemideki herkesin sağlığını güvence altına almak için alınan önlemleri ve yapılanları teyit etti" ifadelerine yer verildi.

Dev yolcu gemisinde kolera alarmı

Dev yolcu gemisinde kolera alarmı

KARAYA ÇIKIŞ ERTELENDİ

Uluslararası kamuoyunda gemide kolera olduğu bu yüzden karantinaya alındığı belirtilirken gelen bir başka açıklamada, karantina doğrulandı. Fakat hastalığın sebebine dair bir açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Giriş izni verilmeden önce yerel makamlar tarafından ek testler yapılması gerektiğinden, Mauritius hükümeti mevcut gemi seyahatinin karaya çıkışını ve bir sonraki gemi seyahatinin gemiye binişini iki gün erteleyerek 27 Şubat 2024 tarihine ertelemiştir.''

Öte yandan salgının başlamasından önce Norwegian Dawn, Cape Town'dan Port Louis'e 13 Şubat'ta başlayan 12 günlük bir güzergahtaydı. 

Gemide 2 bin 184 yolcu ve 1026 mürettebat bulunuyor. 

"ÖNLEMLERİ ALDIK"

Peş peşe açıklamalarla durumun kontrol altında olduğunu ifade eden gemicilik şirketinin sözcüsü, ''Gemideki herkes için güvenli bir ortam sağlamak amacıyla rutin önlemlerimizin bir parçası olarak gemideki temizlik prosedürlerimizi yükselttik ve misafirlerimizi, mürettebatımızı ve ziyaret ettiğimiz destinasyonları korumak için gerekli her türlü önlemi almaya devam edeceğiz" dedi.

294 metre uzunluğunda olan ve 2002'de inşa edilen geminin Mauritius açıklarında demir attığını ve burada binlerce yolcuyla beklenildiğini duyurdu.

Gemide kolera olduğuna dair hiçbir kanıt bulamayınca, Norveç yolcu gemisine başkent Port Louis'e yanaşması için izin verildi.

Yargıtay'dan emsal karar: Sahte rapora hapis cezası!

İLİŞKİLİ HABER

Yargıtay'dan emsal karar: Sahte rapora hapis cezası!
TUSAŞ paylaştı! KAAN'ın sesi nefesleri kesti

İLİŞKİLİ HABER

TUSAŞ paylaştı! KAAN'ın sesi nefesleri kesti
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Deli D U R M U L 2 ay önce

ALLAH CC.DAHA BETER ETSİN.Kim bilir ne kepazelikler yaşıyorlardı.