İtalya Gazze için tek yürek oldu: İnsanlık tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir utanç!

İtalya'da yaklaşık 4 bin kişi meydanlarda buluşarak Gazze'de yaşanan soykırıma karşı sesini yükseltti. "Filistin'e özgürlük", "Katil, terörist İsrail" şeklinde sloganların atıldığı yürüyüşte, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile İsrailli mevkidaşı Binyamin Netanyahu’nun el sıkıştığı fotoğrafa kırmızı boya ile el basılarak protesto edildi.

İsrail güçleri, aylardır Gazze'de bebek, çocuk, kadın, yaşlı demeden insanlık dışı bir savaş politikası yürütüyor. Tarihe kara bir leke olarak geçen bu kanlı soykırım, dünyanın dört bir yanından tepki toplamaya devam ederken İtalya'da binlerce kişiden "Gazze'de soykırım dursun" sesleri yükseldi.

Başkent Roma'nın işlek meydanlarından Vittorio Emanuele Meydanı'nda bir araya gelen yaklaşık 4 bin kişi, yürüyüş yaparak Gazze için ateşkes çağrısında bulundu. Katil İsrail'i protesto eden göstericiler, "Filistin'e özgürlük", "Katil, terörist İsrail" şeklinde sloganlar attı.

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'ye de nefret kusan göstericiler, Meloni'nin İsrailli mevkidaşı Binyamin Netanyahu ile el sıkıştığı fotoğrafına kırmızı boya sürdü ve  "Meloni hükümetinin, soykırımın suç ortağı olduğunu" belirten pankart açtı.

Gazze'nin bombalanması sırasında kaydedilmiş bir ses kaydını açarak o topraklarda yaşanan vahşeti canlandıran göstericiler "Gazze'de soykırımı durdurun" diyerek haykırdı.

"VAHŞİ BİR SOYKIRIM BU!"

Yürüyüşe katılan Vincenzo Brandi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gazze'de yaşanan soykırımı protesto etmek için geldiğini söyleyerek şöyle konuştu:

"Vahşi bir soykırım bu. Düşünün ki; yardımların girişi engelleniyor ve dolayısıyla sivil halk aç bırakılarak Gazze'den ayrılmaya zorlanıyor. Yani sadece imha değil, etnik temizlik operasyonu da yapılıyor. Bunu protesto için buradayım. Ayrıca ABD, İtalya ve farklı Avrupa ülkeleri gibi pek çok ülkenin, objektif olarak bir suç devleti olan İsrail'i desteklemeye devam etmesini protesto etmek için buradayım. Açlıktan ölmek üzere olan, ekmek, un ve suya sahip olmaya çalışan sivil halka yönelik bu saldırı gerçekten canavarca bir şey. Şunu da söylemek isterim ki; bu olay muhtemelen tesadüf değil, kasıtlıdır."

"TÜM İNSANLIK TARİHİNDE EŞİ BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ BİR UTANÇ"

İtalya'da yaşayan Tunuslu Miriam da Gazze'de yaşananlar karşısında İtalyan basınının İsrail'in yanında yer aldığını söyledi ve "Ama biz halkın doğru tarafta olduğunu göstermek istiyoruz. İnsanları açık hava toplama kampına alıp, açlıktan ölüme terk etmek sonra da çaresizce yemek yemeye gittikleri yerde onlara ateş açmaya karar vermek bence tüm insanlık tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir utançtır.​" ifadelerini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO:

Rihanna, Hintli Milyarderin düğün partisinde sahne aldı! Alacağı ücret dudak uçuklattı

Kraliyet Ailesi'ndeki şüpheli ölüm: Thomas Kingston hayatını kaybetti!

İLİŞKİLİ HABER

Kraliyet Ailesi'ndeki şüpheli ölüm: Thomas Kingston hayatını kaybetti!
Bu kafeye girmek için tek kurala uymalısınız! Hollanda'da sosyal medya detoksu yaptıran mekan

İLİŞKİLİ HABER

Bu kafeye girmek için tek kurala uymalısınız! Hollanda'da sosyal medya detoksu yaptıran mekan
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Türkiyecumhuriyeti 1 ay önce

Başta ABD ve Avrupa'nın en büyük ülkelerinin göbeğinde günlerdir ÖZGÜR FİLİSTİN eylemleri yapılırken, Müslüman ülkelerden çıt çıkmıyor. İşin daha da kötüsü bizde sustuk. Çıtımız çıkmıyor! Ne bir eylem, ne bir gösteri, ne bir kıl kıpırdatmak yok! Marketler kadar tepki göstermedik ki marketlere bile tepki göstermiyoruz. Toplumsal olarak çöküşün en dibindeyiz. Dip pik yapıyoruz. En başta bize yazıklar olsun.