Ünlü profesör Gazze hakkında bilinmeyen gerçeği açıkladı! "Hz. Muhammed'in dedesi de..."

Milli Savunma Üniversitesi Rektörü tarihçi ve yazar Prof. Dr. Erhan Afyoncu, Gazze hakkında bilinmeyen bir gizemi açıkladı. Hz. Muhammed (s.a.v)'in dedesiyle bağlantılı olan o gerçek, herkesi şaşırttı.

Antik çağlarda Asya'nın Afrika ile buluştuğu Akdeniz kıyısında bir ticaret merkezi olarak tarihte kendine yer bulan Gazze, binlerce yıl boyunca pek çok medeniyetin yuvası haline geldi. Mısır Firavunları, Babilliler, Yunan Makedonlar, Romalılar, Araplar, Moğollar, Haçlılar, Osmanlılar ve hatta Napolyon bile bu zengin toprak için sayısız kez kan döktü. "Bereketli Hilal" olarak bilinen Ortadoğu'nun gözbebeği "Gazze", son yıllarda İsrail'in zulmüyle yankılanıyor. Yıllardır apapaçık bir toplu cinayete sahne olan Gazze'nin önemi bildiklerimizden çok daha fazlası.

Gazze

Gazze

Tarihçi ve yazar Erhan Afyoncu, Gazze hakkında pek bilinmeyen bir gerçeği açıkladı. Afyoncu, o gerçeği köşe yazısında anlattı. Afyoncu'nun belirttiğine göre, sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v)'in büyük dedesinin mezarı Gazze'de yer alıyor.

Gazze önemi

Gazze önemi

"Mekkeli tüccar kafileleriyle Suriye'ye ticarete giden Peygamberimizin büyük dedesi Abdümenaf oğlu Haşim, Gazze'de vefat etti." diyen Afyoncu, Hz. Muhammed'in dedesinin mezarının burada yer alması sebebiyle şehre "Gazzetü Haşim" adının verildiğini ifade etti. 

Hazreti Haşim'in mezarının bulunduğu yere Memlükler döneminde bir cami ve türbe yaptırıldı. "Seyyid Haşim Camiiismiyle anılan mescide Osmanlı döneminde Sultan Abdülmecid tarafından büyük bir tamirat yaptırıldı. Yüzyıllardır aynı yerde sağlam bir şekilde duran camiinin olduğu yerde Hz. Muhammed (s.a.v)'in dedesinin mezarının yer alıyor.

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

mehmet02 2 ay önce

Tapusu bizde sahip çıkmıyoruz