Ne kadar gündem kurdusun? Kendinize güveniyorsanız Yasemintrend10 testini çözmeye hazır olun!

Hızla akan Türkiye ve dünya gündemini yakından takip ediyor ve bu konuda iddialıyım diyorsanız sizler için hazırladığımız YaseminTrend10 testini çözmeye ne dersiniz? İşte detaylar...

Her hafta birbirinden ilginç konular, kişiler ülke ve dünya gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Güncel ve etkili durumların gözler önüne serildiği medyadaki bazı olaylar ise günlerce hatta aylarca hem sosyal medyada hem de gündelik hayatta konuşuluyor. Eğer siz de gündemi sıkı takip edenlerdenseniz ufak bir test turuna çıkmaya ne dersiniz? Bu haftaya damga vuran bazı haberleri sizler için derledik. Gelin, gündem bilginizi birlikte test edelim.

Ne kadar gündem kurdusun? Kendinize güveniyorsanız Yasemintrend10 testini çözmeye hazır olun!İLİŞKİLİ HABERNe kadar gündem kurdusun? Kendinize güveniyorsanız Yasemintrend10 testini çözmeye hazır olun!

1. 114 milyar dolarlık servetiyle dünyanın 10’uncu, Hindistan’ın en zengin kişisi Mukesh Ambani, oğluna yaptığı düğün öncesi eğlence için kesenin ağzını açmakla kalmadı resmen servet döktü. Temmuz’da yapılacak düğün öncesi 3 gün 3 gece süren bir parti tertip eden ünlü milyarderin partisinde ise dünyaca ünlü bir yıldız sahne aldı. 90 dakikalık müzik şöleni karşılığında 6 milyon dolar aldığı iddia edilen bu isim kimdi?

A- Rihanna

B- Beyonce

C- Lady Gaga

D- Britney Spears

2. Dünya sinemasının altın ismi olarak anılan Alain Delon'un evine polis baskın düzenledi. Delon'un evine giden polisler gördükleri karşısında büyük bir şok yaşadı. Sizce ünlü yıldızın herkesi hayrete düşüren evinde gizlediği şey ne olabilir?

A- Film çekimleri için bahçesine plato kurdurdu

B- Onlarca silah ve merminin yanı sıra evine atış poligonu yaptırdı

C- Kumar oynatmak için özel odalar yaptırdı

D- Evinde şarap başta olmak üzere çeşitli alkoller üretmek için alan yaptırdı

3. Türk mutfağının lezzetlerini sahiplenmek için fırsat kollayan Yunanistan, son çıkışıyla pes dedirtti. Baklava, sarma, dolma, kebap ve cacıktan sonra hızını alamayan Yunanistan, bilin bakalım bu sefer neyi sahiplendi?

A- Güllaç

B- Şırdan

C- Döner

D- Etli ekmek

4. Sabah erken uyanmaya karşı olduğunu sık sık vurgulayan Acun Ilıcalı, mesai saatleri konusunda dikkat çeken bir çıkışta bulundu. “Neden sabah erken uyanmalıyız?” sözleriyle sitem eden Ilıcalı, sizce çalışma saatlerinin nasıl olmasını istiyor?

A- Çalışma saatleri 10.00'da başlamalı. 

B- Çalışma saatleri 12.30'da başlamalı. 

C- Çalışma saatleri 10.30'da başlamalı. 

D- Çalışma saatleri 11.40'da başlamalı. 

5. Çin'de yaşayan ortaokul öğrencisi Yang Hanchao, coğrafya dersinde Ballıca mağarasını görüp o kadar çok etkilendi ki ailesiyle birlikte soluğu Tokat’ta aldı. "Dünyanın 8. harikası" olarak nam salan ve 3,5 milyon yıl önce oluştuğu bilinen Ballıca Mağarası hangi şehirde yer almaktadır?

A- Tokat

B- Yozgat

C- Şırnak

D- Sivas

6. Türkiye’de nüfus artışı 2022 yılında AB ortalamasının az üstündeydi. Ancak şu anda doğurganlık hızında kademeli olarak bir değişim gözlemlendi. Sizce bu değişime göre tablo nasıl etkilendi?

A- AB ortalamasında 4'üncü sırada yer aldı

B- AB ortalamasında rekor derecede üste çıktı

C- AB ortalamasıyla eşdeğer hale geldi

D- AB ortalamasının altına düştü

7. Pınar Soykan, 5 milyon lira değerindeki evi dahil olmak üzere tüm mirasını bırakacağı kişiyi açıkladı. Sosyal medyada tartışmalara yol açan "miras" tercihinde sizce Soykan, tüm servetini kime bırakacak?

A- Eşinin ailesine

B- Kız kardeşine

C- Eski eşine

D- Köpeğine

8. Büklüm Büklüm, Bir Gülü Sevdim, Gündüzüm Seninle, Dilek Taşı gibi unutulmaz eserlerle milyonların kalbinde taht kuran ünlü sanatçı ve piyanist Ferdi Özbeğen’in hayatı film oluyor. Önümüzdeki günlerde çekimlerine başlanacak olan yapımda Özbeğen'i kim oynayacak?

A- Yiğit Kirazcı

B- Burak Deniz

C- Murat Ünalmış

D- Mert Yazıcıoğlu

9. Geçtiğimiz yıl Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan verilere göre ülkemizde her sene yaklaşık 300 bin kişi kalp krizi geçiriyor. Kalp krizine karşı korunma yöntemleri arayan araştırmacılardan biri, ilginç bir iddiada bulundu. Bu iddiaya göre her gün 3 fincan içildiğinde kalp krizi riskini düşüren içecek ne olabilir?

A- Kuşburnu çayı

B- Dibek kahvesi

C- Türk kahvesi

D- Siyah çay

10. İsrail, tedavi olmasına izin vermediği için Filistinli dünyaca ünlü ressam hayatını kaybetti. Kronik göğüs ve akciğer hastalığından muzdarip olan ve 'Boğuluyorum' diyerek yardım istese de katil İsrail yüzünden hayatını kaybeden usta isim kimdi?

A- Fathi Ghaben

B- Heba Zagout

C- Refaat Alarer

D- Sliman Mansour

İŞTE CEVAPLAR!!!

1.A - 2.B - 3.D - 4.C - 5.A - 6.D - 7.D - 8. B- 9. C - 10.A

TEST SONUÇLARINA GÖRE GÜNDEM KURDU MUSUN?

Eğer ki 10 sorudan 10'una da doğru yanıt vermeyi başardıysan bil ki sen tam bir gündem kurdusun. Çevrendekilerin ne televizyona ne gazeteye ne de telefona ihtiyacı yok. Tüm merak edilenlerin yanıtı sende gizli!

Eğer 7 ve 10 aralığında doğru yanıt vermeyi başardıysan güne haberlerle başlıyorsunuz demektir! Mutlaka yeni gelişmelerden haberdar oluyor ve kritik yaparak uzun uzun olmasa da haberlere göz gezdiriyorsun!

Eğer 5 ve 7 aralığında doğru yanıt vermeyi başardıysan denk geldikçe gündemi takip ediyor ancak özellikle bir haberi detaylıca incelemiyorsun diyebiliriz.

Ve son olarak 5'den az doğru yanıt verdiysen maalesef gündemi pek de takip etmiyorsun! Ama üzülme, haftaya yeni testte 10'da 10 yapacağına eminiz!

Milia nedir ve evde milia nasıl tedavi edilir? Yüzdeki yağ bezeleri nasıl geçiren etkili yöntem

İLİŞKİLİ HABER

Milia nedir ve evde milia nasıl tedavi edilir? Yüzdeki yağ bezeleri nasıl geçiren etkili yöntem
Kimler oruç tutamaz? Ramazan ayında kronik hastalığı olanlar neler yapmalı?

İLİŞKİLİ HABER

Kimler oruç tutamaz? Ramazan ayında kronik hastalığı olanlar neler yapmalı?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0