Emine Erdoğan'dan 'Tarımda Kadın Emeği Zirvesi' paylaşımı! Kadın çiftçilerle bir araya geldi

Yer aldığı sosyal sorumluluk projeleriyle adından sık sık bahsettiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili kuruluşu Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen Tarımda Kadın Emeği Zirvesi’ne katıldı.

Sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlar ile sık sık dikkatleri üzerine toplayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, bu kez 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla konuşmacı olarak yer aldığı Tarımda Kadın Emeği Zirvesi ile gündeme geldi. Zirve öncesinde Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile bir araya gelerek Türkiye'nin dört bir yanından gelen kadın çiftçilerin el emeklerini sergiledikleri stantları gezen Emine Erdoğan, programa ilişkin detayları sosyal medya hesabından paylaştı. 

Emine Erdoğan Tarımda Kadın Emeği Zirvesi

Emine Erdoğan Tarımda Kadın Emeği Zirvesi

"ANADOLU TOPRAKLARINA BAĞLILIĞIN, EMEĞİN SİMGESİ!"

Paylaşımı sırasında sözlerine, "Tarımda Kadın Emeği Zirvesi’nde toprağımızın emektarı çiftçi kadınlarımızla buluştum. Her biri buğdayın, zeytinin, gülün yetiştiği diyarlardan alın teri yüklü hikâyelere sahip." şeklinde başlayan Emine Erdoğan, "Nimet ve bereket fışkıran cömert Anadolu topraklarına bağlılığın, emeğin simgesi kadınlarımıza büyük bir sorumluluk düşüyor. Zira tohumu topraktan kundağına yatıran, suyunu dualarla veren, şefkat damlayan elleriyle büyüten onlar." diyerek dünyada olduğu gibi Türkiye'de de gıda üretiminin yarıdan fazlasının kadınların ellerinde var olduğunu vurguladı. 

Emine Erdoğan Tarımda Kadın Emeği Zirvesi

Emine Erdoğan Tarımda Kadın Emeği Zirvesi

"TARIMDA KADIN GÜCÜ ARTTIKÇA..."

Paylaşımına geleceğe dair iyi temennilerini dile getirerek devam eden Emine Erdoğan,  Tarımda Kadın Emeği Zirvesi'nde emeği geçen herkese ayrıca teşekkürlerini dile getirdi. Emine Erdoğan; "İnanıyorum ki, tarımda kadın gücü arttıkça doğa temelli sürdürülebilir üretim modelleri daha da gelişecek. Zirvenin hayırlara vesile olmasını diliyor, emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum." dedi. 

Kısa süre içerisinde hızla yayılan fotoğrafların ardından Emine Erdoğan'ın paylaşımı sosyal medyada büyük beğeni topladı. 

ETİKETLER

Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0