Türk Telekom Dijitalde Hayat Kolay projesinin yeni dönemini duyurdu! "Kadınlar için..."

Türk Telekom, 'Dijitalde Hayat Kolay' projesinin yeni döneminde kadınlara 'dijital okuryazarlık' ve 'dijital pazarlama' eğitimleri sunacağını duyurdu.

Türkiye'ye değer projeler kapsamında birçok sosyal farkındalık projesine imza atan Türk Telekom, 'Dijitalde Hayat Kolay' projesinin yeni döneminde başta deprem bölgesindeki kadınlar olmak üzere tüm kadınlara, dijital okuryazarlık ve pazarlama eğitimleri sunacağını ve kadınların ekonomik ve sosyal hayatta daha aktif ve eşit yer almalarına katkıda bulunacağını açıkladı. Projeye ilişkin detayları açıklayan Türk Telekom Üst Yöneticisi (CEO) Ümit Önal, şirket olarak Türkiye'ye değer anlayışıyla teknolojiyi iyilik ve faydaya dönüştüren çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini söyledi. 

Türk Telekom Üst Yöneticisi Ümit Önal

Türk Telekom Üst Yöneticisi Ümit Önal

"PROJEMİZİN YENİ DÖNEMİNİ BAŞLATMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUZ"

Açıklamaları esnasında 'Dijitalde Hayat Kolay' projesinin önceki dönemine ilişkin gerçekleştirilen sosyal etki raporuna göre, katılımcıların yüzde 90'ından fazlasının eğitimlerden memnuniyetini dile getirdiğini vurgulayan Ümit Önal, sözlerine "Fikirlerini girişime dönüştürerek hibe desteği alan kadın girişimcilerin yüzde 90'ının satışlarında artış gözlemlendi ve yüzde 60'ının yeni müşteriler kazandığı ölçümlendi. Bu olumlu tabloyu göz önünde bulundurarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde 'Dijitalde Hayat Kolay' projemizin yeni dönemini başlatmaktan mutluluk duyuyoruz. Türkiye'de kadınların dijital okuryazarlık, dijital pazarlama, e-ticaret gibi alanlarda yetkinliklerini artırmalarını ve teknolojinin hayatı kolaylaştıran ve girişimlerini geliştirmelerine fırsat sunan olanakları yakından tanımalarını amaçlıyoruz." şeklinde devam etti. 

Türk Telekom Üst Yöneticisi Ümit Önal

Türk Telekom Üst Yöneticisi Ümit Önal

"YIL SONUNA KADAR 15 BİN KADINA ULAŞMAYI HEDEFLİYORUZ!"

Ayrıca projenin yeni dönemi için deprem bölgesinin kalkınmasına da katkıda bulunmayı ön plana aldıklarını söyleyen Ümit Önal, mentörlük ve hibe süreçlerinde bölgeden yapılacak başvuruları önceliklendirdiklerini dile getirdi. Ümit Önal; "Yıl sonuna kadar 15 bin kadına ulaşmayı hedeflediğimiz projemizde, çok değerli paydaşlarımız ve gönüllü eğitmenlerimizin desteği ve dijital teknolojilerin sunduğu imkanlarla bölge halkının ve Türkiye genelindeki kadınların ekonomik ve toplumsal hayata daha güçlü katılmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Bu vesileyle başarılarıyla hepimize ilham veren girişimci kadınların sayısının artmasını diliyor, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum." dedi. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise Dijitalde Hayat Kolay Projesiyle kadın girişimciliğini geliştirmek, daha donanımlı hale getirmek, girişimcilik kültürünün kadınlar arasında gelişmesini sağlamak istediklerinden bahsetti. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu

"8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ'NDE BAŞLAMASI PROJEYE AYRI BİR DEĞER KATIYOR!"

Açıklamaları sırasında kadının iş gücüne katılımının ekonomik ve sosyal yaşamın sürdürülebilirliği açısından bir gereklilik olduğuna dikkat çeken Rifat Hisarcıklıoğlu; "Ülkemize daha fazla kadın girişimci kazandırmak, kadınların iş hayatında daha fazla yer edinmelerini sağlamak üzere 81 ilde 7 bin üyesiyle faaliyet gösteren Türkiye'nin en yaygın ve büyük kadın girişimcilik teşkilatı olan TOBB Kadın Girişimciler Kurulu'nu kurduk. Hızla dijitalleşen çağda gelişen teknolojinin getirdiği yeniliklere kadınları teknolojik yetkinliklerini artırarak ve güçlendirerek hazırlamak, kadın-erkek eşitsizliğini azaltarak daha paylaşımcı bir ekonomik büyüme sağlamanın en önemli yollarından biridir. Dijitalde Hayat Kolay Projemizin yeni döneminin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde başlaması ise güne ve projeye ayrı bir değer katıyor." şeklinde konuştu. 

Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0