Ne kadar gündem kurdusun? Kendinize güveniyorsanız Yasemintrend10 testini çözmeye hazır olun!

Hızla akan Türkiye ve dünya gündemini yakından takip ediyor ve bu konuda iddialıyım diyorsanız sizler için hazırladığımız YaseminTrend10 testini çözmeye ne dersiniz? İşte detaylar...

Her hafta birbirinden ilginç konular, kişiler ülke ve dünya gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Güncel ve etkili durumların gözler önüne serildiği medyadaki bazı olaylar ise günlerce hatta aylarca hem sosyal medyada hem de gündelik hayatta konuşuluyor. Eğer siz de gündemi sıkı takip edenlerdenseniz ufak bir test turuna çıkmaya ne dersiniz? Bu haftaya damga vuran bazı haberleri sizler için derledik. Gelin, gündem bilginizi birlikte test edelim.

Ne kadar gündem kurdusun? Kendinize güveniyorsanız Yasemintrend10 testini çözmeye hazır olun!İLİŞKİLİ HABERNe kadar gündem kurdusun? Kendinize güveniyorsanız Yasemintrend10 testini çözmeye hazır olun!

1. 11 ayın sultanı, bolluk ve bereketin sembolü Ramazan'ın gelişiyle milyonlarca kişi oruç ibadetini yapmak için büyük bir heyecan içine girdi. 11 mart akşamı ilk iftarı karşılayan ilk vatandaşlar, 'Hoş geldin Ramazan' temalı paylaşımlar yaparken Cem Yılmaz'ın paylaşımı 'pes' dedirtti. Yılmaz'ın sosyal medyada linç edilen ve tepki üstüne tepki toplayan o paylaşım neydi?

A- İsrail'e destek mesajı paylaştı

B- Noel dönemine ait eski bir karesini paylaştı

C- Oğluyla tatil fotoğraflarını paylaştı

D- Bir şişe rakı ve kadeh fotoğrafı paylaştı

2. Bugüne dek pek çok başarılı projede yer alan ve özellikle bir dönemi kasıp kavuran reyting rekortmeni 'Selena' dizisindeki rolüyle büyük beğeni toplayan ünlü bir sanatçı yaşamını yitirdi. Vefatıyla sanat dünyasını yasa boğan ünlü oyuncu kimdi?

A- Sinem Kobal

B- Hakan Altıner

C- Kayhan Yıldızoğlu

D- Parla Şenol

3. Dünyanın en büyük medya patronlarından Rupert Murdoch, 92 yaşında olmasına rağmen yeniden evlenmeye karar verdi. The New York Times'ın haberine göre; ünlü isim, kız arkadaşı Elena Zhukova ile Haziran ayında evlenmeyi planladığını duyurdu. Üç farklı kıtada medya endüstrisine yaptığı yatırımlarla milyarderler listesine adını yazdıran Murdoch'un hayali gerçek olursa bu kaçıncı evliliği olacak dersiniz?

A- 2

B- 3

C- 4

D- 5

4. Ekranların reyting rekortmeni yarışma programı "Survivor All Star"ın son bölümünde tansiyon yükseldi. Poyraz'ın gerçekleştirdiği bir olay nedeniyle acil durum konseyi düzenleyen Acun Ilıcalı, "Akıl tutulması yaşadım" diyerek ateş püskürdü. Poyraz'ın hareketine karşı sinirlerine hakim olamayan Ilıcalı, "Sana Survivor tarihinin görmediği, yaşanmamış bir ceza vereceğiz" ifadelerini kullandı. Ilıcalı'yı bu kadar kızdıran olay neydi?

A- Poyraz, gizlice adaya telefon sokarak yarışmada olan biteni takip etti

B- Poyraz, Dominikli birinin evine girerek yiyecek ve içecek çaldı

C- Poyraz, takım arkadaşlarından birini tehdit ederek şampiyonluk kazandı

D- Poyraz, Survivor çalışanlarından biriyle iş birliği yaparak önceden oyunları öğrendi

5. Usta sanatçı Müslüm Gürses'in varisi Emin Erlikhan Kısa, ünlü şarkıcı Semicenk ile davalık oldu. Sosyal medyada büyük yankı uyandıran davada Kısa'nın öne sürdüğü gerekçe neydi?

A- Semicenk'in Müslüm Gürses ile düet yapmış gibi gösterdiğini iddia etti

B- Semicenk, izinsiz bir şekilde Müslüm Gürses şarkılarından oluşan albüm çıkardı

C- Semicenk, Müslüm Gürses hakkında olmayan bir "anısını" anlattı

D- Semicenk, Müslüm Gürses ile akraba olduğunu iddia etti.

6. Doğu Ekspresi'nin ardından, Türkiye'nin yeni turistik treni olan Karaelmas Ekspresi, seyahat tutkunlarına unutulmaz bir yolculuk fırsatını altın tepside sunacak. Batı Karadeniz'in zengin doğal, tarihi ve kültürel mirasını gözler önüne seren tren yolculuğu hangi durakları kapsayacak?

A- Ankara'dan yola çıkacak olan tren sırasıyla Çankırı, Çorum, Amasya ve Samsun istasyonlarına uğrayacak.

B- Ankara'dan yola çıkacak olan tren sırasıyla Kırıkkale, Çorum, Tokat ve Ordu istasyonlarına uğrayacak.

C- Ankara'dan yola çıkacak olan tren sırasıyla Kırıkkale, Çorum ve Sinop istasyonlarına uğrayacak.

D- Ankara'dan yola çıkacak olan tren sırasıyla Kalecik, Çankırı, Çerkeş, Karabük istasyonlarına uğrayacak.

7. Hindistan'ın en zengin adamı olan Mukesh Ambani'nin oğlu Anant Ambani'nin düğün öncesi eğlencesi sosyal medyada günlerce konuşuldu. Milyonlarca doların havalarda uçtuğu eğlencedeki bir detay ise görenleri şaşkına çevirdi. Sizce, damadın kutlamalar esnasında hangi tercihi 'Bu zenginlikte bu nasıl bir şey' dedirtti?

A- Damat, gelinle dans ettiği esnada tişört ve şort giydi

B- Damat, gelinle dans ettiği esnada beyaz bir terlik giydi

C- Damat, gelinle dans ettiği esnada tamamı pırlantadan oluşan bir takım giydi

D- Damat, gelinle dans ettiği esnada dünyanın en pahalı saatini taktı

8. 2012 yılında İngiltere'de piyangodan 148 milyon sterlin kazanan Gillian Bayford, mutluluğu parada bulamadı. Önce kocasından ayrılan Gillian, ardından evlendiği yeni eşi hakkında duyduğu gerçek karşısında büyük bir şok yaşadı. Gillian'ın dünyasını başına yıkan gerçek sizce ne olabilir?

A- Yeni eşinin adı, yaşı dahil olmak üzere kimliği tamamen yalandı

B- Yeni eşi hapis kaçkını çıktı

C- Yeni eşi aslında başka biriyle evliydi

D- Yeni eşi dolandırıcı çıktı

9. Dünyada kentleşmenin olduğu ilk yerlerden Çatalhöyük'te gerçekleştirilen kazı çalışmalarında ilginç bir keşfe imza atıldı. Necmettin Erbakan Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezinde (BİTAM) yapılan analizlerde,  8 bin 600 yıllık süngerimsi kalıntının ne olduğu keşfedildi?

A- Terlik

B- Testi

C- Mısır tanesi

D- Ekmek

10. ABD Başkanı Joe Biden, geçtiğimiz günlerde Kongre'nin dünyaca ünlü bir sosyal medya platformuna erişim engeli getirme kararı alması durumunda yasa tasarısını imzalayacağını söyledi. Amerikalıları şoke eden ve sosyal medya devine soğuk terler  döktüren bu platform sizce hangisi?

A- X

B- Facebook

C- SnapChat

D- TikTok

İŞTE CEVAPLAR!!!

1.D - 2.C - 3.D - 4.B - 5.A - 6.C - 7.B - 8. D- 9. A - 10.D

TEST SONUÇLARINA GÖRE GÜNDEM KURDU MUSUN?

Eğer ki 10 sorudan 10'una da doğru yanıt vermeyi başardıysan bil ki sen tam bir gündem kurdusun. Çevrendekilerin ne televizyona ne gazeteye ne de telefona ihtiyacı yok. Tüm merak edilenlerin yanıtı sende gizli!

Eğer 7 ve 10 aralığında doğru yanıt vermeyi başardıysan güne haberlerle başlıyorsunuz demektir! Mutlaka yeni gelişmelerden haberdar oluyor ve kritik yaparak uzun uzun olmasa da haberlere göz gezdiriyorsun!

Eğer 5 ve 7 aralığında doğru yanıt vermeyi başardıysan denk geldikçe gündemi takip ediyor ancak özellikle bir haberi detaylıca incelemiyorsun diyebiliriz.

Ve son olarak 5'den az doğru yanıt verdiysen maalesef gündemi pek de takip etmiyorsun! Ama üzülme, haftaya yeni testte 10'da 10 yapacağına eminiz!

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0