Sosyal medyada gündem oldu! Bilinen ilk döner ve Türk dönercisi fotoğrafı

1855 yılında James Robertson tarafından çekilen ve bilinen ilk döner ve Türk dönercisi fotoğrafı sosyal medyada yayınlandı. Yayınlanmasından kısa bir süre sonra hızla yayılan fotoğraf sosyal medyada büyük beğeni aldı. İşte, o fotoğraf...

James Robertson tarafından çekilen ilk Türk dönerci fotoğrafında arkası şişe dizilmiş ve aynı zamanda odun kömürü ateşinde dönerek pişen tarihin ilk bilinen döner kebap bulunmaktadır. İlk zamanlarda yatay olarak üretilen döner sonraki zamanlarda dikey olarak pişirilmiştir. Dikey şişte döner yapımının ise 1850'li yıllardan sonra başladığı biliniyor.  

James Robertson tarafından çekilen ilk döner ve Türk dönercisi fotoğrafı

James Robertson tarafından çekilen ilk döner ve Türk dönercisi fotoğrafı

İLK KEZ HAMDİ USTANIN DENEDİ!

Yapılan ilk dönerlerde, baharatlı et dilimleri cağ kebabındaki gibi yatay bir şişe geçirilirken Kastamonulu Hamdi Ustanın bu geleneksel yöntemi terk ederek ilk defa dikey döneri yaptığı öğrenildi. Sonraki dönemlerde de Yunanistan döner yapımına başlayarak 'gyros' adıyla satmaya başlamıştır. Fakat kayıtlarda da yer aldığı gibi döner Türk kültüründe çok daha eskilere dayanıyor.

Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0