Ne kadar gündem kurdusun? Kendinize güveniyorsanız Yasemintrend10 testini çözmeye hazır olun!

Hızla akan Türkiye ve dünya gündemini yakından takip ediyor ve bu konuda iddialıyım diyorsanız sizler için hazırladığımız YaseminTrend10 testini çözmeye ne dersiniz? İşte detaylar...

Her hafta birbirinden ilginç konular, kişiler ülke ve dünya gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Güncel ve etkili durumların gözler önüne serildiği medyadaki bazı olaylar ise günlerce hatta aylarca hem sosyal medyada hem de gündelik hayatta konuşuluyor. Eğer siz de gündemi sıkı takip edenlerdenseniz ufak bir test turuna çıkmaya ne dersiniz? Bu haftaya damga vuran bazı haberleri sizler için derledik. Gelin, gündem bilginizi birlikte test edelim.

Ne kadar gündem kurdusun? Kendinize güveniyorsanız Yasemintrend10 testini çözmeye hazır olun!İLİŞKİLİ HABERNe kadar gündem kurdusun? Kendinize güveniyorsanız Yasemintrend10 testini çözmeye hazır olun!

1. Dünyaca ünlü aktör Will Smith, geçtiğimiz yıllarda yaşadığı tokat skandalı nedeniyle zor zamanlar geçirdi. Yaşadığı zorluklarla başa çıkmak için maneviyata yönelen Smith, son yaptığı açıklamalarla gündem oldu. Sizce, Smith'in çok konuşulan açıklaması neydi?

A- Tayland'da bir merkezde sosyal medya detoksu yaptığını açıkladı

B- Oruç tutmayı denediğini duyurdu

C- Kur'an-ı Kerim'i baştan sona okuduğunu ifade etti

D- İncil ve Tevrat hakkında daha fazla bilgi öğrendiğini söyledi

2. Gaziantep'te yaşayan İbrahim Doğan, sevdiği kızı ailesinden alamayınca çareyi ilginç bir yöntemde buldu. "Yaklaşık 1,5 yıl istedik ama ailesi vermedi." diyerek yaşadığı çaresizliği dile getiren genç adam sizce ne yaparak sevdiği kızla kavuşmanın mutluluğunu yaşadı?

A- CİMER'e şikayet başvurusunda bulundu

B- Müstakbel eşinin ailesine dava açtı

C- Müstakbel eşiyle kaçarak evlendi

D- Müskakbel eşini tamı tamına 67 kez istedi

3. Brezilya’da karın ağrısı teşhisiyle hastaneye kaldırılan 81 yaşındaki bir kadın, tıp dünyasını hayrete düşüren bir gerçeği gözler önüne serdi. Röntgen ve ultrason sonuçlarına göre apar topar ameliyata alınan ve operasyondan 1 gün sonra yaşamını yitiren yaşlı kadını dünya gündemine taşıyan hastalığı neydi?

A- Yaşlı kadın hamileydi

B- Yaşlı kadın 56 yıldır karnında bir fetüsle yaşıyordu

C- Yaşlı kadın karaciğeri çalışmadan yıllarca yaşadı

D- Çiğ et yiyen yaşlı kadının bağırsaklarında 6 metre kurt tespit edildi

4. Şarkıcı Selim Gülgören'in Ramazan ayıyla ilgili sözleri sosyal medyada gündem oldu. Ramazan ayının Müslüman alemi için önemine vurgu yapan Gülgören, Kadıköy'de sokaklarda karşılaştığı hangi duruma ateş püskürdü?

A- Ramazan ayına özel sokaklara süslemeler yapılmamasına

B- Ramazan ayında sokakta su içen kişilere

C- Ramazan ayında elinde içki şişeleriyle dolaşanlara

D- Ramazan topu atışı gerçekleştirilmemesine

5. Cemiyetin önde gelen isimleri arasında yer alan Arzu Sabancı, son paylaşımıyla çok konuşuldu. Ramazan ayına özel iftar sofrasını paylaşan Sabancı’nın sofrasını sollayan ve sosyal medyada tartışmalara neden olan detay sizce neydi?

A- İftar sofrasında tek başınaydı

B- 20'den fazla çeşit şerbetle iftar sofrasını donattı

C- "Sabancı" yazılı özel bir pide yaptırdı

D- İsminin baş harfine özel 'A' şeklinde ekmek dilimi kullandı

6. Birleşmiş Milletler (BM) desteğiyle hazırlanan 2024 Dünya Mutluluk Raporu yayımlandı. 143 ülkenin yer aldığı listede zirvedeki isim yine değişmedi. 7'nci kez 'en mutlu' unvanını kazanan ülke sizce hangisi?

A- Finlandiya

B- İsveç

C- Norveç

D- Polonya

7. Yeşilçam’ın usta sanatçısı Münir Özkul’un h iç kimsenin varlığından bile haberdar olmadığı oğlu yıllar sonra ortaya çıktı. 93 yıllık yaşantısına 4 evlilik sığdıran ve 2018 yılında aramızdan ayrılan Özkul’un 2 kızı olduğu biliniyordu. Ancak usta ismin ilk evliliğinden Ferdi isimli bir oğlu var. Babasının izinden gitmeyen Ferdi Özkul'un mesleği sizce nedir?

A- Mühendis

B- Aşçı

C- Öğretmen

D- Araba tamircisi

8. Yeşilçam'ın efsane sanatçılarından Bahar Öztan’dan acı haber geldi. Daha önce 3 kez kolon kanserini yenen Öztan, hastalığın verdiği hasara ve yılların yorgunluğuna yenik düştü. 61 yaşında hayatını kaybeden Öztan’ın vefatı sanat dünyasını yasa boğdu. Ünlü sanatçı tüm Türkiye'de hangi isimle anılırdı?

A- Yeşilçam'ın zarif hanımefendisi

B- Yeşilçam'ın Ahu Bakışlısı

C- Yeşilçam'ın Gamzeli Güzeli

D- Yeşilçam'ın Kumral Güzeli

9. Rusya'nın başkenti Moskova'da bulunan Crocus Belediye Binası'daki bir konser salonuna geçtiğimiz günlerde silahlı saldırı düzenlendi. Kamuflaj giyen bir grubun otomatik silahlarla gerçekleştirdiği saldırının ardından binada iki patlama yaşandı ve büyük bir yangın çıktı. Çok sayıda ölü ve yaralının olduğu saldırı sonrası dikkat çeken bir detay ortaya çıktı. Türkiye'nin ünlü bir yıldız oyuncusu, geçtiğimiz haftalarda aynı konser salonunda 7 bini aşkın Rus hayranlarıyla buluşmuştu. Yaşanan kanlı saldırı sonrası paylaşım yapan ve başsağlığı dileyen ünlü oyuncu kimdi?

A- Kıvanç Tatlıtuğ

B- Burak Özçivit

C- Mert Yazıcıoğlu

D- Buğra Gülsoy

10. Galler Prensesi Kate Middleton, aylardır dünya basınının en çok konuştuğu isimlerin başında geliyor. 16 Ocak'ta ameliyat olan ve adeta kayıplara karışan Middleton hakkında çıkan komplo teorilerinin ardı arkası kesilmezken beklenen açıklama geldi. Sosyal medya hesabından bir video yayınlayan Middleton, yokluğunun sebebini nasıl açıkladı?

A- Kanser olduğunu duyurdu

B- Prens William'ın kendisini aldattığını duyurdu

C- Saray ve aileyi terk ettiğini duyurdu

D- Estetik ameliyat olduğunu duyurdu

İŞTE CEVAPLAR!!!

1.C - 2.A - 3.B - 4.C - 5.A - 6.A - 7.B - 8. C- 9. B - 10.A

TEST SONUÇLARINA GÖRE GÜNDEM KURDU MUSUN?

Eğer ki 10 sorudan 10'una da doğru yanıt vermeyi başardıysan bil ki sen tam bir gündem kurdusun. Çevrendekilerin ne televizyona ne gazeteye ne de telefona ihtiyacı yok. Tüm merak edilenlerin yanıtı sende gizli!

Eğer 7 ve 10 aralığında doğru yanıt vermeyi başardıysan güne haberlerle başlıyorsunuz demektir! Mutlaka yeni gelişmelerden haberdar oluyor ve kritik yaparak uzun uzun olmasa da haberlere göz gezdiriyorsun!

Eğer 5 ve 7 aralığında doğru yanıt vermeyi başardıysan denk geldikçe gündemi takip ediyor ancak özellikle bir haberi detaylıca incelemiyorsun diyebiliriz.

Ve son olarak 5'den az doğru yanıt verdiysen maalesef gündemi pek de takip etmiyorsun! Ama üzülme, haftaya yeni testte 10'da 10 yapacağına eminiz!

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0