En uzun ayak izi bilim insanlarını şaşkına çevirdi! 150 milyon yıllık kalıntı kayıtlara geçti

Fransa ve İsviçre'yi ayıran Jura Sıradağları'nda bulunan kalıntı bilim insanlarını şaşkına çevirdi. Fransa'da yapılan arkeolojik kazılarda 150 milyon yaşında olduğu tespit edilen dünyanın en uzun ayak izine rastlandı.

Fransa'nın Plagne köyünün dışında kalan Jura Dağları'nda gerçekleştirilen kazı çalışmalarında şoke eden bir kalıntı ortaya çıkarıldı. 150 milyon yaşında olduğu tespit edilen kalıntının dev bir ayak izi olduğu söylendi. 150 metre uzunluğundaki ayak izinin dünyanın en uzun ayak izi olduğu doğrulandı.

dünyanın en uzun dinozor ayak izi

dünyanın en uzun dinozor ayak izi

DÜNYANIN EN UZUN AYAK İZİ

Jura Dağlarında bulunan 150 metre uzunluğundaki ayak izi, tam 150 milyon yıl öncesine dayanıyor. Bilim insanları bu izin bir dinozor tarafından bırakıldığını düşünüyor. Buna göre 150 metre uzunluğundaki iz, Sauropod isimli, en az 35 metre uzunluğunda ve yaklaşık 35 ton ağırlığındaki dinozor tarafından oluşturuldu.

dünyanın en uzun dinozor ayak izi

dünyanın en uzun dinozor ayak izi

Bu yeni arkeolojik gelişme, bilim insanlarını ve konunun ilgililerini şaşkına çevirdi.

ETİKETLER

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0