Sıcak havalar gül hasadını hızlandırdı: Tarlada 3 TL dükkanda 30 TL internette 50 TL!

Anneler Günü'ne sayılı günler kala Adana'nın Yüreğir ilçesindeki gül seralarında hasat yoğunluğu yaşanıyor. Serada dalında 3 liraya satılan gül, kentteki çiçekçilerde tanesi 20-30 TL, internette ise 40-50 TL arasında alıcı buluyor.

"Gerçek sevginin" simgesi olarak hafızalarda yer edinen gül, Anneler Günü'nün yaklaşmasıyla ilgi odağı haline geldi. Çiçekçiler, birçok kişinin belki bir dal belki de bir demet gül ile annesinin kapısını çalması için hafta sonuna hazırlıklarını yapıyor. Adana'nın Yüreğir ilçesindeki gül seralarında ise hasat yoğunluğu yaşanıyor.

Siparişlere yetişmek için aralıksız bir şekilde çalışmalarını sürdüren çiçekçiler, talebin yoğunluğundan dolayı memnun olsa da fiyatlar sıcaklar nedeniyle adeta dibi gördü.

DALINDA 3 TL ÇİÇEKÇİDE 30 TL!

Hava sıcaklığının 35-40 dereceleri gördüğü Adana’da, seradaki güller tamamen olgunlaştı ve hasada hazır hale geldi. Dönüme 7-8 bin adet gül verimi alınırken serada dalında 3 liraya satılan gül, kentteki çiçekçilerde tanesi 20-30 TL, internette ise 40-50 TL arasında satışa sunuluyor.

"ANNELER GÜNÜ'NDE ANNELER GÜLSÜN YETER"

Gül üreticisi Ogün Sever Okur, seradaki fiyatların düştüğüne işaret ederek, konu hakkında şöyle konuştu:

"Anneler Günü için güller Adana’dan gidecek. Güller çok kaliteli ancak fiyatlar bizleri üzdü. Yine de sorun değil, Anneler Günü’nde anneler gülsün yeter. Fiyatlar şu anda 3 lira. Şubat ayında bu fiyatlar 20-30 liraya kadar yükselmişti."

"ÇOK FAZLA GÜL STOKU OLDU"

Talep azlığı ve hava sıcaklığının artmasıyla fiyatların gerilediğinin altını çizen Okur, "Hava sıcaklığının birden artmasıyla çok fazla gül stoku oldu. Güller şu anda serada tanesi 3 lira olarak satılacak fakat çiçekçilerde ne kadar fiyata satılacak bilmiyoruz." dedi.

"ANNELER GÜNÜ'NDE HERKES ANNESİNE GÜL ALSIN"

Gül üreticisi Kenan Karahasan ise verimin iyi olduğunu belirterek, "Bu 3 liralık fiyat umduğumuzun çok altında kaldı. Biz 20-25 lira beklerken 3 liraya kadar geriledi fiyatlar. Ancak yapacak bir şey yok. Anneler Günü’nde herkes annesine gül alsın." şeklinde konuştu.

Restoran menüsüne çiğ çiğ eklediler: Görenler hayrete düştü

İLİŞKİLİ HABER

Restoran menüsüne çiğ çiğ eklediler: Görenler hayrete düştü
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0