"Gönül Dağı" Sivrihisar'ı bambaşka bir yere çevirdi! "Büyük bir köy gibiydi şimdi..."

Ulu Camii, Nasreddin Hoca ya da dövme sucuk gibi tarihi ve kültürel değerleri ile tanınan Eskişehir'in Sivrihisar ilçesi, TRT'nin reyting rekortmeni dizisi Gönül Dağı ile daha da ilgi çekmeye başladı. Sevilen dizi yalnızca ekran başındakileri değil çekildiği ilçe Sivrihisar'ı da etkilemeye devam ediyor.

TRT ekranlarında yayınlanan reyting rekortmeni dizi Gönül Dağı, ekran başındakileri etkisi altına alırken çekimlerinin yapıldığı Eskişehir'in Sivrihisar ilçesi de bu etkiden payına düşeni alıyor. Dizi, oyuncu kadrosu ve konusu ile zirvedeki yerini korurken dizi çekimleri için kullanılan Sivrihisar da ekran başındakilerin ilgisini çekmeyi başarıyor. Cumartesi günleri TRT 1 ekranlarında izleyicisi ile buluşan dizinin çekildiği Sivrihisar'da fenomen dizinin etkileri görülüyor. TRT Haber'den İlyas Umut Özacar ve Sercan Türkyılmaz'ın derlediği habere göre, Sivrihisar’da hafta içi bir gün bile azımsanamayacak bir ziyaretçi topluluğu bulunuyor ve bu ziyaretçilerin ortak noktası ise Gönül Dağı oluyor.

Sivrihisar Gönül Dağı

Sivrihisar Gönül Dağı

"GÖNÜL DAĞI'NI GÖRMEYE GELDİK"

Çocukları ve eşiyle birlikte ilçeyi ziyarete gelen Hilal Ölmez konuyla ilgili şöyle konuştu:

"İstanbul Başakşehir’den geldik. Uzun yıllardır ailecek Gönül Dağı’nı izliyoruz. Kısa bir tatil yapalım ve seti ziyaret edelim istedik. Çocuklarımızın en sevdiği karakterlerin evlerini, mekanlarını, o güzel kasabayı yerinde görelim istedik. Çok beğendik, dizide olduğundan daha güzel bir Sivrihisar’la karşılaştık."

 Hilal Ölmez

Hilal Ölmez

SEFERİN DOLMUŞ DURAĞI, TANER VE MÜNİR BAŞKAN'IN EVİNİ GÖRMEYE GELİYORLAR!

Eskişehir’e bağlı olan Sivrihisar’ı son zamanlarda birçok kişi Sefer’in dolmuş durağı, Taner ve Münir Başkan’ın evi gibi noktaları görebilmek ve dizinin atmosferini hissedebilmek için ziyaret ediyor. Artan ziyaretçi sayısı ise hem bölge halkını hem de esnafı bir hayli memnun ediyor. İlçenin merkezinde restoran işleten Rabia Ateş ilçedeki değişimi şu sözlerle anlatıyor:

"Buralar köydü, Paris gibi oldu. Gönül Dağı dizisinin benim işime, Sivrihisar’a katkısı binde bin, çok katkısı var. Gönül Dağı’nın bir 15 yıl daha sürmesini istiyorum."

Gönül Dağı

Gönül Dağı

50 yıldır Sivrihisar’da yaşayan Zekiye Dayanık ise diziden sonra ilçede yaşanan değişimi "Dizi başladığından beri her bir yerden insan geliyor. Ben de Gönül Dağı setinin oraya gidip bazlama satıyorum. Allah’a şükürler olsun çok güzel satılıyor. Burası diziden önce hiç iyi değildi. Dizi gelince yollar yapıldı, dükkanlar arttı, evler çok güzel oldu. Allah başlatanlardan bir kere değil bin kere razı olsun. İnşallah devam eder." sözleriyle ifade etti.

ETİKETLER

İlknur Gülmek Yasemin.com - Multimedya Editörü
Yasemin - İlknur Gülmek

Editör Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dijital medya ajanslarında sosyal medya içerik üreticisi ve video editörü olarak çalıştıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Meslek hayatına Kanal7 Medya Grubu Yasemin.com bünyesinde Multimedya Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0