Orjinal İtalyan pizza tarifi! Evde gerçek İtalyan pizza nasıl yapılır?

Çocukların ve gençlerin en sevdiği lezzetlerden olan pizzayı artık dışarıdan almanıza gerek yok. İşte sizlere yapımı çok kolay bir o kadar da lezzetli orijinal İtalyan pizzası tarifi. İncecik bir hamurdan ve bol malzemeden yapılan enfes bir pizza yemek isterseniz bu tarif tam size göre...

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

İtalya'dan çıkıp tüm dünyaya yayılan lezzetlerden olan pizza, ülkemizde de çok seviliyor ve çok sık tüketiliyor. Peki en orijinal haliyle İtalyan pizza tarifi nasıl, özelliği ne? Gelin, bakalım. İtalyanların meşhur lezzeti pizza vazgeçilmez lezzetlerimiz arasında yer alıyor. Zeytinyağı, kuru maya ve tuz gibi malzemelerle kolaylıkla hazırlayacağınız pizza tarifi içerisindeki mantar, domates ve yeşil zeytin gibi besinlerden dolayı sağlıklı atıştırmalıklar arasında yer alıyor. Besin değeri yüksek hamur işlerinin şahı pizza görüntüsüyle gözlerinize şölen sunarken lezzetiyle midenize bayram ettirecek. Davet sofralarına renk katan pizza tarifini kolaylıkla yapabilirsiniz. İtalyan usulü pizza nasıl yapılır? İşte lezzetli pizza tarifi…

pizzanın tarihi

pizzanın tarihi

Dört peynirli pizza nasıl yapılır? En kolay dört peynirli pizza yapımı! İLİŞKİLİ HABERDört peynirli pizza nasıl yapılır? En kolay dört peynirli pizza yapımı!

İTALYAN PİZZA TARİFİ:

MALZEMELER

280 gram un
7 gram kuru maya
1 su bardağından üç parmak az ılık su
4 çay kaşığı şeker
20 ml zeytin yağı
1 diş sarımsak (küçük)
Yarım soğan
250 ml püre domates (konserve)
1 top mozzarella
1 demet roka yaprağı
100 gram dana jambon
3 incir
Tuz ve karabiber

YAPILIŞI

1. Aşama

Hamuru için, bir kapta un, tuz, şekeri karıştıralım. Ilık suda mayayı eritelim ve un karışımına ekleyerek hamuru yoğuralım.

2. Aşama

Hamurun pürüzsüz olması için zeytinyağı ilave edelim.

3. Aşama

Hamurumuzun üzerini temiz bir bezle örtelim ve 2 saat bekletelim.

4. Aşama

Sos için, soğan ve sarımsağı ince ince doğrayalım.

5. Aşama

Bir tencereye yağ dökerek soğan ve sarımsağı soteleyelim. Üzerine tuz, şeker, biber ve domates sosunu ekleyelim. 5-6 dakika kısık ateşte soteleyelim.

6. Aşama

Fırını 180 derecede ısıtalım. Hamurumuzu yuvarlak, 5 cm inceliğinde açalım.

7. Aşama

Fırın tepsisine yağlı kağıdı yerleştirelim ve hamurumuzu yayalım. Domatesli sosu hamurun her yerine sürelim.

8. Aşama

Mozzarella peynirlerini keselim ve pizzamızın her yerine eşit bir şekilde dizelim. Daha sonra fırına verelim. 20-25 dakika kızarana kadar pişirelim.

En kolay Napoli pizza tarifi! Napoli pizza nedir, özelliği nedir?İLİŞKİLİ HABEREn kolay Napoli pizza tarifi! Napoli pizza nedir, özelliği nedir?

9. Aşama

Pizzamız piştikten sonra üzerine dana jambonları, roka ve incir ile süsleyerek servis edelim.

Afiyet olsun...

BİR YORUM YAPIN 3

Mahmut 4 yıl önce

Merdane kullandığınız için hamurun formunu değiştirip bütün mayasını almışsınız,bir pizza ustası olarak tavsiyem elinizle ortasına ve çevresine kenarlarına dokunmadan büyüyene kadar bastırmanız.Hamurunuzu yumuşak değil sert kıvamda tutun ki daha sonrasında iki elinizle kaldırıp havada büyütebilesiniz ;)

Toplam 1 beğeni

Kazım 4 yıl önce

Hiç bu kadar saçma bir pizza tarifi görmedim. Ayrıca italyan pizzasının kenarları kalın ve havayla dolu olur. Çıtır çıtırdır. Ortası da ince olur. Ayrıca pizzanın üzerine ince koyularak süsleme yapıldığını da ilk kez görüyorum.

Toplam 5 beğeni

mi amor 4 yıl önce

Aynen ben de böyle dedim okuyunca

Toplam 0 Beğeni