Bu tabağın ücreti tamı tamına 11 bin Lira

Dünyanın en iddialı şeflerinin hazırladığı tabaklar tatları ile herkesi etkilese de fiyatları ile de cep yakıyor.

Bir restoranda menüde bulunan yemekleri ufak porsiyonlar halinde bir tabakta servis edilmesine tadım menüsü denir. Dünyaca ünlü restoranlarında tadım menülerin fiyatı yapılan yemeğin malzemelerine göre değişiklik gösteriyor. İşte dünyanın en iddialı restoranlarının pahalı tadım menüleri...

Sublimotion / Ibıza, İspanya

3 bin 266 dolar (11 bin 600 TL) 13 tabaktan oluşan iki kişilik menü

Ibıza'daki Hard Rock Otel'de bulunan Sublimotion şef Paco Roncero tarafından işletiliyor. Burada hazırlanan tadım menüsündeki yiyecekleri yemek 3 saati alıyor ve menü 25 kişilik garson ekibi tarafından ikram ediliyor.

Ultravıolet / Çin, Şangay

Bin 742 dolar (6 bin 155 TL) 20 tabaktan oluşan iki kişilik menü

Burada perşembeden cumartesiye kadar tadım menüleri sunuluyor. Yemesi 4 saat süren yiyecekler ses ve görsel efektler ile sunuluyor. Farklı görüntü, ses ve kokular içeren menülerin temel amacı ise doyurmaktan önce 5 duyuyu keskinleştirmek.

Masa / New York 

Ortalama 25 tabaktan oluşan iki kişilik menü

New York'un en meşhur restoranlarından biri olan restoranın şefliğini Masa Takayama yapıyor. Takayama Japon mutfağının en özel ürünlerini Amerikalılara sunuyor. 

Kıtcho Arashıyama Honten / Kyoto, Japonya

978 dolar (3 bin 500 TL) 12 tabaktan oluşan iki kişilik menü

Restoranın şefliğini Kunio Tokuaka yapıyor. Yemekler paha biçilmeyen antika masa örtüleri üzerinde servis ediliyor. Yemeklerde de sadece mevsimindeki yerel malzemeler kullanılıyor. Restoranda muhteşem nehir manzarası, özel odalar ve minik bahçe bulunuyor.

Joel Robuchon / Las Vegas, Nevada

890 dolar (3 bin 155 TL) 17 tabaktan oluşan iki kişilik menü

Çölün ortasında bulunan restoranın şefliğini Joel Robuchon üstleniyor. En ünlü yemeği ise yumuşak karnabahar kreması ve kuşkonmaz jölesiyle servis edilen Ossetra hayvarı.

BİR YORUM YAPIN 0