Meyve ve dondurma kızartması nasıl yapılır?

Bir meyveyi kızartmak istediğinizde yapısı çok yumuşar ve dağılmaya başlar. Meyve kızartmasının dağılmadan nasıl yapıldığını sizler için derledik. İşte püf noktaları...

Meyveler sulu ve yumuşak yapılı yiyecekler olduğu için çok fazla ısıyla temas ettirilmezler ve pişirilmezler. Meyveler genelde direk taze halleri ya da ürünlerin içerisinde kullanırlar. Meyvelerin içerisindeki sudan dolayı yağ ile birleşiminde patlamalar yapar. Meyvelerin yapısının bozulmadan kendi öz sularını tutarak kızartılmasının yolu dış yüzeylerinin bir hamur ile kaplanılarak derin ve kızgın yağda pişirilmesidir. İşte meyve kızartması tarifi...

Malzemeler:

Hamur harcı için:
2 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı tarçın
1,5 su bardağı süt
Meyveler (şeftali, muz, elma)
kızartma için yağ
üzeri için bal
üzerine serpmek için pudra şekeri
Süs için nane

Dondurma kızartması için:
3 top dondurma
Mısır gevreği

Yapılışı:

Derin bir kapta un, toz şeker, yumurta sarısı, tarçın ve sütü yavaş yavaş karıştırın. Hamurun kıvamı yoğun ve akıcı olmalı. 

Derin bir tencere ya da tavada yağı kızdırın. Ardından doğradığınız sert meyveleri hamurlu harca batırdıktan sonra yağda kızartın. Pişen meyveleri içinde havlu kağıt olan  bir kaseye aktarın ve yağını süzdürün. 

Dondurma kızartması için; dondurmayı avuç içerisine alarak top şeklinde yuvarlayın. Ardından mısır gevreğine batırın. Dondurma toplarının daha sert olması için derin dondurucuda yaklaşık 10 dk bekletin. 

Bekletilen dondurmayı hamurlu harca batırıp kızgın yağda kızartın. Kızartılan meyveleri ve dondurmaları bir servis tabağına alın. Üzerine bal gezdirin. Son olarak pudra şekeri serpin ve nane ile süsledikten sonra servis edin.

BİR YORUM YAPIN 0