Evde soğuk çay nasıl yapılır?

Son yıllarda gazlı içeceklerin yanı sıra soğuk çaylar daha fazla tercih edilmeye başlandı. Peki, sizde evinizde kolaylıkla soğuk çaylar yaparak akşam yemeklerinde sevdiklerinize ikram etmek ister misiniz? İşte sizlere birbirinden güzel soğuk çay tarifleri...

Yaz sıcaklarının iyice bastırmasıyla soğuk içeceklere olan talep de arttı. Özellikle soğuk çaylar pek çok sofranın gözdesi oldu. Sıcak havalarda harareti alan ve mideyi rahatlatan soğuk çayları evinizde kolaylıkla yapabilirsiniz. 

İşte sizlere soğuk çay tarifleri...

NARLI SOĞUK ÇAY 

Malzemeler:

8 su bardağı kaynar su
8 çay poşeti
2 su bardağı nar suyu
3 adet misket limon
Yarım su bardağı şeker

Yapılışı:

Suyu cam bir sürahinin içine koyun ve içine poşet çayları atarak 10 dakika demlenmesini sağlayın. Çayın demlemesini ardından içinden çay poşetlerini çıkarın. Misket limonlarını halka halka doğrayın. Daha sonra çayın içine nar suyunu ve limonları ekleyerek buzdolabına kaldırın. Yeteri kadar soğuduktan sonra servis edin. 

KLASİK SOĞUK ÇAY 

Malzemeler:

4 normal boy çay poşeti
5 su bardağı su
3 paket kalorisiz tatlandırıcı
Limon dilimleri
Nane yaprakları

Yapılışı:

2 bardak suyu kaynatın ve içine çay poşetlerini koyarak demlenmesini bekleyin. Çay demlendikten sonra çay poşetlerini içinden çıkarın. Geri kalan 3 bardak suyu, limon dilimlerini, nane yapraklarını, ve tatlandırıcıyı hazırladığınız çayın içine ilave edin. Daha sonra karışımı buzdolabına kaldırın. 

MELİSA YAPRAKLI SOĞUK ÇAY 

Malzemeler:

2 sap taze limon otu
Yarım su bardağı taze limon
Melisa yaprakları
1 çorba kaşığı şeker
1 bardak demlenmiş siyah çay

Yapılışı:

Bir kabın içine su, limon otu, ve melisa yapraklarını koyarak kaynatın. Kaynama işlemi bittikten sonra karışımı süzün ve içine şeker ve demlenmiş çayı ekleyin. Bir süre buzdolabında soğumasını bekledikten sonra servis edin. 

Afiyet olsun...

Irak usulü içli köfte nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Irak usulü içli köfte nasıl yapılır?
Parlak ve canlı ciltler için smoothie tarifleri

İLİŞKİLİ HABER

Parlak ve canlı ciltler için smoothie tarifleri
İştah kesen 4 mucize besin

İLİŞKİLİ HABER

İştah kesen 4 mucize besin

BİR YORUM YAPIN 0