En farklı reçel tarifleri

Sabah kahvaltılarında ağızları tatlandıran reçelleri farklı malzemeler kullanarak yapmak ister misiniz? İşte sizler için birbirinden farklı lezzetlerde reçel tarifleri...

Genellikle mevsim meyvelerinden yapılan reçeller son zamanlarda akla gelmeyecek malzemeler kullanılarak yapılmaya başlandı. Bizde farklı tatlardan hoşlanan ve sıra dışı reçel tarifleri arayanlar için en ilginç reçel tariflerini araştırdık. 

ACIBİBER REÇELİ TARİFİ 

Malzemeler:

10 adet kırmızı acı biber
8 adet kırmızı kapya biber
1 yemek kaşığı bal
1/2 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
1/2 adet limonun suyu

Yapılışı:

İlk önce biberleri yıkayarak temizleyin. Biberleri küp küp doğrayın ve tencerenin içinde bulunan şekerin içinde bekleterek sulanmasını sağlayın. Daha sonra kısık ateşte suyunu ekleyerek pişirmeye başlayın. Kıvam almaya başlayan reçelin içine limon sıkın. Hazır olan reçeli kavanozlara koyarak saklayın. 

CEVİZ REÇELİ TARİFİ

Malzemeler:

1 kg. olgunlaşmamış ceviz
1 su bardağı kireç kaymağı
1 kg. toz şeker
6 su bardağı su
5 adet karanfil
1 çorba kaşığı limon suyu

Yapılışı:

Reçelini yapmak istediğiniz cevizleri 2-3 gün suyun içinde bekletin. Daha sonra cevizleri bir gün boyunca kireç kaymağına yatırın. Bu işlemin ardından cevizleri, 20 dakika boyunca suyun içinde haşlayın. Bu arada su, şeker ve limon suyu ile birlikte şerbet hazırlayın. Haşlanan cevizleri şerbetin içine koyarak ocağın üzerinde pişirin. Kıvam almaya başlayan ceviz reçelini bir gün boyunca güneşin altında bekletin. Reçelin içinden cevizleri alarak şerbetini tekrar kaynatın. Son olarak cevizleri ve şerbeti birleştirin ve kavanozlara koyarak servis edin. 

MUZ REÇELİ TARİFİ 

Malzemeler:

Dört adet olgun muz 
Bir su bardağı su
Bir su bardağı şeker
Bir çay kaşığı tarçın
Bir limonun suyu
İki paket vanilya

Yapılışı:

Muzları halka halka doğrayın. Tencerenin içine su, şeker, muz ve vanilyayı ekleyerek ocağın üzerinde pişirin. Reçel kıvam almaya başlayınca içine tarçınları ekleyerek kavanozların içine koyun. 

SÜT REÇELİ TARİFİ

Tarife ulaşmak için buraya tıklayın

Afiyet olsun...

Kırmızı meyveli soğuk çay tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Kırmızı meyveli soğuk çay tarifi
Bulaşık süngerinin farklı kullanım alanları

İLİŞKİLİ HABER

Bulaşık süngerinin farklı kullanım alanları

BİR YORUM YAPIN 0