Hazır yufkadan pratik 'burma baklava' tarifi

Bayramda misafirlerinize ikram edebileceğiniz en güzel ve lezzetli tatlı çeşitlerinden biri olan baklava tarifleri, çıtır çıtır lezzetiyle herkesin gönlünü mest ediyor. Sizde bayram öncesinde hazırlıklara bir an evvel başlayarak nefis mi nefis bir baklava açabilirsiniz. Evinizde bulunan hazır yufkalarla burma baklavasının nasıl açılacağını sizler için anlattık. İşte burma baklavasının pratik tarifi...

Bayram günlerinin enfes lezzetlerinden biri olan ev baklavaları, şerbetli tatlı sevenlerin en gözde tatlısıdır. Açılması biraz el emeği göz nuru isteyen baklavalar başlangıçta biraz zorlasa da bittiği zaman lezzetine değecek olan tarifleriyle hem göz hem karın doyurmaya devam ediyor. Ancak bizde sizleri düşünerek baklavayı daha kolay ve pratik yoldan açmanızı sağlayacak olan hazır yufkalı şeklini sizler için araştırdık. Zamanınızı daha pratik kullanmanızı sağlayacak hazır yufkalı burma baklava tarifi ile yine aynı şekilde hatta daha güzel bir lezzetiyle sizlere sunduk. İşte hazır yufkadan burma baklava nasıl yapılır?

SADECE 100 KALORİLİK HAFİF VE KOLAY BAKLAVA TARİFİ İÇİN TIKLAYIN

MALZEMELER

12 kat hazır baklava yufkası

200 gram tereyağı

2 su bardağı ceviz içi

Şerbet için;

3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 dilim limon

Tatlı şerbetinin şekerlenmemesi için ne yapılmalı? haberi için TIKLAYIN

YAPILIŞI

Baklavayı yapmadan önce cevizleri ağza gelecek gibi rondodan geçirip tereyağını eritin. Daha sonra hazır baklava yufkasını temiz bir zemine serip ortasına şerit gibi ceviz sepin, ince bir oklava ile uçtan açmaya başlayın.

Yufkanın hepsini oklavaya sardıktan sonra bir kenarından diğerine doğru iterek cevizli yufkayı sıkıştırın. Bu esnada yufkanın burma gibi şekil aldığını göreceksiniz.

Aldığı şekille sıkışık bir şekilde tepsiye düz ya da dolama şeklinde yerleştirin. Tepside boş yer kalmayana kadar işleme devam edin. Tereyağını eritin ve baklavanın üzerinde gezdirin.

180 derece ile ısıtılmış fırında pişirin. Baklavayı fırına koyar koymaz şerbete başlayın. 
Baklavanın yumuşamaması için ılık pişmiş baklavanın 10 dakika dinlendirin. Şerbeti dökün ve 1 saat daha dinlendirin. Şerbet çekildikten sonra misafirlerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

BİR YORUM YAPIN 3

ela 4 yıl önce

şerbet ne kadar pişiyor?

habibe 5 yıl önce

Hazır yufka salıklı değilmiş

Toplam 5 beğeni

Behiye 5 yıl önce

gercekten muthiş tarif bence

Toplam 3 beğeni