Fırında baharatlı patates nasıl yapılır? En kolay fırında baharatlı patates tarifi

Patates kızartmasından bir türlü vazgeçemeyenler için patates yemeğini sağlıklı tüketmek isterseniz mutlaka bu tarifi denemeniz gerekiyor. Görünümü ve lezzetiyle sizi kendine hayran bırakacak hafif patates dilimleri. Yağda kızarmış patatesin tüm lezzetini taşıyan fırında patatesin kalorisi ise çok daha düşük. İşte enfes fırında baharatlı patates dilimleri tarifi...

Fırında yapılan patatesin yağda kızartılan patatese göre çok daha sağlıklıdır. Fırında pişirerek hem kolay hem de çok lezzetli bir yemek elde edebilirsiniz. Mutfakta fazla zamanınızı almayacak, şipşak hazır olan fırında baharatlı patates tarifi kolay anlatımıyla yasemin.com'da!  Et, tavuk, balık veya köftenin yanında çok iyi gidecek fırında patates tarifi ile menünüzü çeşitlendirebilir, aileniz ve misafirleriniz için doyurucu bir alternatif hazırlayabilirsiniz! Fırında patates tarifini dilerseniz sade dilerseniz damak tadınıza en uygun baharatlarla harmanlayarak pişirebilirsiniz. Günlük telaş içinde akşama yemeğin yanında ne yapsam diye düşünürken kendinizi buluyor musunuz? Ana yemeğin yanında masanızda kolay bir çeşit oluşturacak aynı zamanda ev halkını da memnun edebilecek fırında elma dilim patates tarifi için ihtiyacınız olan tüm detaylar tek tıkla sizin mutfağınızda!

Kuzinede enfes patates tarifi! Bütün patates kaş dakikada pişer?İLİŞKİLİ HABERKuzinede enfes patates tarifi! Bütün patates kaş dakikada pişer?

FIRINDA BAHARATLI PATATES TARİFİ:

MALZEMELER

1,5 kilo patates
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kimyon
tuz

En güzel elma dilim patates nasıl pişirilir? Tam kıvamında fırında elma dilim patates pişirmeİLİŞKİLİ HABEREn güzel elma dilim patates nasıl pişirilir? Tam kıvamında fırında elma dilim patates pişirme

YAPILIŞI

Patatesleri soyduktan sonra yıkayın ve ince elma dilimleri şeklinde doğrayın ve bir kaba alın.

Kaba aldıktan sonra baharatlarını ekleyin ve iyice karıştırın.

Daha sonra üzerine zeytinyağını ekleyip karıştırın.

İsteğe göre başka baharatlardan da ekleyebilirsiniz.

Yağlı kağıt sererek tepsiye dizin ve biraz dinlenmeye bırakın.

Daha sonra 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Üzerleri kızardıktan sonra fırından alıp servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0