Kuzinede enfes patates tarifi! Bütün patates kaş dakikada pişer?

Neredeyse her yemeğe yancılık yapacak bu kekikli bebek patatesleri kuzine fırında pişirmek hem leziz hem de çok kolay! Çok eski yıllardan itibaren kuzinede ya da sobada yapılan patates tadı damaklarda iz bırakıyor. Peki kuzinede enfes patates nasıl yapılır? İşte tarifi:

Kış mevsiminin gelmesiyle Erzincan’daki çay ocaklarına kurulan sobalarda günümüzde birçok kişinin hasret kaldığı görüntüler canlı tutulmaya çalışılıyor. Çay ocaklarına kurulan kuzineli sobalarda pişirilen kaşarlı patates ise Erzincanlılar tarafından büyük ilgi görüyor. Özellikle kış aylarının vazgeçilmez lezzeti olan "Sobada Patates" keyfi çayla birlikte sohbetlerin tadı tuzu olmaya devam ediyor. Besin değerinin yüksek ve kış koşullarına dayanıklı olması nedeniyle patatesten vazgeçemeyen Erzincanlılar kuzineli sobada pişirilen eşsiz lezzet kaşarlı patatesin keyfini çıkarıyorlar. Çay ocağı işletmecisi Alparslan Kızgın, kaşarlı patatesin Erzincanlılar için vazgeçilmez olduğunu söyledi.

Patates nasıl haşlanır? Patates haşlamanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERPatates nasıl haşlanır? Patates haşlamanın püf noktaları

KUZİNEDE PATATES TARİFİ:

MALZEMELER

1,5 kg bebek patates
6 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik

Üzeri için;

3-4 dal taze kekik

Fırında baharatlı patates nasıl yapılır? En kolay fırında baharatlı patates tarifiİLİŞKİLİ HABERFırında baharatlı patates nasıl yapılır? En kolay fırında baharatlı patates tarifi

YAPILIŞI

Bebek patatesleri bol suda iyice yıkayıp durulayın.

Kabuklarını soymadan iri olanları ikiye kesin, küçük olanları da bütün olarak tepsisine dizin.

6 diş sarımsağı soyup ince ince doğrayın.

Patateslerin üzerine sarımsakları, zeytinyağını, tuz, karabiber ve kekiği ekleyin.

200 derecede önceden ısıttığınız ’da yaklaşık 35 dakika iyice kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...

Şahmeran nedir? Şahmeran efsanesi nedir? Şahmaran ne anlatıyor?

İLİŞKİLİ HABER

Şahmeran nedir? Şahmeran efsanesi nedir? Şahmaran ne anlatıyor?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0