En kolay vişneli karaorman pastası nasıl yapılır? Karaorman pastasının püf noktaları

Pastanelerden pahalı fiyata satın aldığınız pastayı evde kolayca kendiniz hazırlamak ister misiniz? Karaorman Pastası, Almanya'da 1930'lardan beri yapılan ve zaman içerisinde dünya çapında bir şöhrete kavuşan kremalı geleneksel Alman pastasıdır. Göz kamaştıran vişneli karaorman pastasının tarifinin tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz. 2 Şubat tarihli Gelinim Mutfakta yarışmasında günün yemeği karaorman pastası!

Özel günlerde misafirlerinize görkemli bir sofra hazırlamak ve doğum günlerinde pastayı özel bir pasta hazırlamak istiyorsanız bu tarif tam size göre. Almanya'da 1930'lardan beri yapılan ve zaman içerisinde dünya çapında bir şöhrete kavuşan kremalı geleneksel Alman pastası vişneli karaorman pastası, yoğun çikolata ve mayhoş vişnenin aşkından doğan muazzam bir tatlıdır. Kimseye bir dilim yetmeyecek kadar güzel olan bu pasta adeta akıllara durgunluk veriyor. Enfes lezzeti ve daha önce kimsede görmediğiniz vişneli karaorman pastasını çocuklarınız da çok sevecek. Peki vişneli karaorman pastası nasıl yapılır? Vişneli karaorman pastasının püf noktaları nelerdir?

En kolay kırmızı kadife kek nasıl yapılır? Kırmızı kadife kekin püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay kırmızı kadife kek nasıl yapılır? Kırmızı kadife kekin püf noktaları

VİŞNELİ KARAORMAN PASTASI TARİFİ:

MALZEMELER

Pandispanya keki için;

2 su bardağı un
2 bardağı toz şeker
3/4 su bardağı kakao
1 çay bardağı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yayık ayranı
2 adet büyük yumurta
2 çay kaşığı vanilya
1 su bardağı sıcak su

Vişne şurubu için;

1/2 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı su
1/4 su bardağı vişne suyu

Frosting için;

3 su bardağı krema
1/4 su bardağı pudra şekeri

Çikolata çit için;

250 gram bitter çikolata

Süslemek için;

2,5 su bardağı vişne(çekirdeğinden ayrılmış)
1 tablet bitter çikolata
Vişne

En kolay Alman pastası nasıl yapılır? Alman pastası yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay Alman pastası nasıl yapılır? Alman pastası yapmanın püf noktaları

YAPILIŞI

Unlu olan tüm malzemeleri bir kabın içerisinde, sıvı malzemeleri de ayrı bir kabın içerisinde güzelce karıştırın. Daha sonra hızlıca birbiriyle homojen kıvama gelene kadar karıştırın.

Malzemeleri karıştırdık sonra iki eşit parçaya ayırarak 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin. 

Ardından vişne şurubunu hazırlayın. 

Frosting için bir kapta çırpıcı yardımıyla krema ve şekeri katılaşana kadar çırpıp buzdolabında bekletin.

Çikolataları benmari usulü eritin. Geniş bir spatula kullanarak erimiş çikolatayı yağlı kağıt üzerine, ince tabaka halinde sürüp kenarından kaldırarak rulo şeklinde sarıp dondurun.

Donan çikolata parçalarını kırarak pastanın kenarlarını süslemek için kullanabilirsiniz. 

Tüm malzemeleri hazırladıysanız, pandispanya kekinin alt kısma gelecek olan bölümünü vişne şurubu ile ıslatın. Ardından kremayı güzelce sürün.

Yarıya kadar kesilmiş vişneleri de ilave ettikten sonra üst katı da koyarak süsleme yaparak servis edebilirsiniz. 

Afiyet olsun...

Kiloları nedeniyle eleştirilen diyetisyen Betül Öztürk: "Diyetisyen zayıf olmak zorunda değil"

İLİŞKİLİ HABER

Kiloları nedeniyle eleştirilen diyetisyen Betül Öztürk: "Diyetisyen zayıf olmak zorunda değil"
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0