Siyah pirinç nedir ve siyah pirinçten pilav nasıl yapılır? Siyah pirinç pişirme teknikleri

Uzak doğu mutfağının sık kullandıkları siyah pirinç, kendine özgü rengi ve içerisinde bulundurduğu yoğun antioksidan özelliği ile dikkat çekmektedir. Vücuda da birçok faydasının bulunduğu siyah pirinç, pişirme tekniği ve yapılışıyla merak uyandırıyor. İşte Siyah pirinç nedir ve siyah pirinçten pilav nasıl yapılır?

Yüksek oranda lif ve mineral içermesine karşın şeker oranı düşük olan siyah pirincin kalp hastalıklarına ve kansere karşı da koruyucu olabileceği araştırmalar sonucu söylendi. Sıradan pilav tariflerinden sıkılanlar ve farklı lezzetlerle sofralarını süslemek isteyenler bu tarife bayılacak. Siyah pirinç, siyah-mor rengini, antioksidan özelliklerine sahip antosiyanin denilen bir pigmentten alır. Özellikle demir ve magnezyum deposu olarak bilinmektedir. Vegan ve vejetaryanlar için oldukça iyi bir alternatif olan siyah pirinç; kemik, kas, ve sinir dokusuna da faydalıdır. Rengi tamamen doğal ve genetiğiyle oynanmamıştır. Uzakdoğu'da balıkların yanında servis edilen meşhur siyah pirinç pilavının tarifini araştırdık. 

Basmati pirinci nedir? Basimati pirinç pilavı nasıl yapılır? Adım adım basmati pilavıİLİŞKİLİ HABERBasmati pirinci nedir? Basimati pirinç pilavı nasıl yapılır? Adım adım basmati pilavı

SİYAH PİRİNÇ PİLAVI TARİFİ:

MALZEMELER

2 su bardağı siyah pirinç
3 yemek kaşığı tereyağı
6 su bardağı sıcak su
Tuz

YAPILIŞI

Pilavı yapmaya başlamadan önce pirinçleri sıcak suda 15 dakikada bekletin. Daha sonra geniş teflon tencerenin içerisinde tereyağını eritin.

Ardından suda bekleyen pirinçleri ve tuzu tavaya ekleyerek güzelce kavurun. Sıcak suyu da ekleyerek kapağını kapatın.

Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirdikten sonra ocağın altını kapatın ve tencerenin kapağını kağıt havlu ile kapatın.

Demlenen pilavı limon dilimleriyle servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0