En kolay Kayseri yağlaması nasıl yapılır? Kayseri yağlaması yapmanın püf notkaları

Ev yapımı kıtır kıtır lavaş ekmeğinin üzerine dökülen kıymalı harçla tadına doyulmaz bir lezzete dönüşen Kayseri yağlamasını evinizde pratik bir tarifle kolaylıkla yapabilirsiniz. Kıyma, domates, biber ve çeşitli baharatlarla hazırlanan kayseri yağlaması 11 kat ince lavaşla hazırlanmaktadır. Kayseri yağlaması tarifi eşsiz görüntüsüyle sofranızı süslerken, harika lezzeti ile de iştahınızı açacak. Tarifi yazımızda.

Kayseri mutfağının mantı dışında lezzetli tariflerinden biri olan yağlama, iç harcı ile hem midenizi hem de sofralarınızı dolduracak bir tarif. Kayseri’den tüm Türkiye’ye adını duyurmuş kayseri yağlaması tarifi herkes tarafından sevilmektedir. Kayseri yağlaması tarifi 11 kat ince açılmış lavaş arasına kıymalı harç koyularak hazırlanmaktadır. Kıyma, domates ve biber karışımına eklenilen çeşitli baharatlar kayseri yağlamasına eşsiz bir lezzet katmaktadır. Yağlama bölgede bilinen adıyla şebit, Kayseri'ye özgü yufka, kıyma, salçalı sos ve yoğurttan oluşan bir yemek.

  • Şebitlerin üst üste konup, her katın arasına bol sulu ve salçalı kıymanın konmasıyla yapılır. Kayseri yağlaması, “şebit” olarak bilinen bazlamaların üzerinde servis edilir ancak zamandan kazanmak isterseniz yağlamayı hazır lavaşla da hazırlayabilirsiniz.

En kolay kahveli mantı nasıl yapılır? Muhteşem kahveli mantı tarifiİLİŞKİLİ HABEREn kolay kahveli mantı nasıl yapılır? Muhteşem kahveli mantı tarifi

KAYSERİ YAĞLAMA TARİFİ:

MALZEMELER

2 su bardağı un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı silme tuz
Yarım su bardağı ılık su

Harç için;

400 gr kıyma
1 çorba kaşığı tereyağı
1 büyük yemeklik doğranmış soğan
1 adet yemeklik doğranmış biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
Tuz, karabiber

Servis için;

Yoğurt
Kıyılmış maydanoz

Pastırma nasıl yenir? Pastırma çiğ yenir mi, pastırma nasıl pişirilir?İLİŞKİLİ HABERPastırma nasıl yenir? Pastırma çiğ yenir mi, pastırma nasıl pişirilir?

YAPILIŞI

Hamur malzemelerini derin bir kabın içinden yoğurun. Daha sonra hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıp dinlendirin.

Kıymalı harcı hazırlamak için bir tencereye kıymayı ve tereyağını alıp kavurmaya başlayın.

Kıyma suyunu çekince soğan ve biberleri ekleyin. Soğan solmaya başlayınca  salça ve pul biberi de koyarak kavurmaya devam edin.

Bir su bardağı sıcak suyu ekleyip soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin, tuzunu karabiberini ayarlayın. 

Bir yandan bezeleri unlu tezgahta oklava ile 15 cm çapında açıp kızgın yapışmaz tavada arkalı önlü pişirin. 

Servis tabağına pişirdiğiniz yufkadan bir tane yerleştirin, üzerine bir çorba kaşığı dolusu kıymalı harcı yayın.

Bir çorba kaşığı da suyundan gezdirin. Üzerine bir adet daha yufka yerleştirin.

Diğer katları da aynı şekilde hazırlayın. Tüm lavaşlar bitene kadar bu işleme devam edin. 

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0