En kolay kahveli mantı nasıl yapılır? Muhteşem kahveli mantı tarifi

Mantı, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Bu kez farklı bir mantı tarifi denemek isteyenlere kahveli mantı tarifi paylaşıyoruz. Ülkemizin olmazsa olmazı olan Türk kahvesi ve mantının birleşimini merak ediyor, kahveli mantı nasıl yapılır diyorsanız, buyurun kahveli mantı tarifi ve malzemeleri haberimizde…

Kahveli mantı tarifi kulağa garip gelse de hamuruna eklenen Türk kahvesi ile lezzetli bir aroma ortaya çıkıyor. Kahveli mantı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir araştırılıyor. Yoğurtlu mantı, soslu mantı, Çin mantısı gibi birçok çeşidi biliyoruz. Peki, damla sakızlı kahveli mantı hiç duydunuz mu? İzmir'de yaşayan Sevim Canpolat, 100'den fazla mantı çeşidi yapıyor. Damla sakızlı ve kahveli mantının yoğun ilgi gördüğünü belirten Canpolat, kahveli mantı tarifi verdi. Evli ve 1 çocuk annesi Sevim Canpolat, "En çok beyaz un kullanılan tercih ediliyor. Ardından da damla sakızlı kahveli mantıya talep geliyor. Türk damak tadının vazgeçilmezlerinden biridir kahve. Mantı da çok severek tükettiğimiz bir besin. Bu ikisini birleştirdim ortaya çok farklı güzel bir lezzet çıktı." dedi.

Kozalak mantı nedir ve nasıl yapılır? Pipetle yapılan muhteşem kozalak mantı tarifiİLİŞKİLİ HABERKozalak mantı nedir ve nasıl yapılır? Pipetle yapılan muhteşem kozalak mantı tarifi

kahve aromalı mantı

kahve aromalı mantı

En çok klasik mantı ile kahve aromalı ve glütensiz undan yapılan vegan mantıların sevildiğini anlatan Canpolat, "Sürekli kendimizi yeniliyoruz. Mantıya çeşitli aromalar katıyoruz. Kahveli mantıyı tercih etmemin en önemli nedeni de rengi oldu. Ege Bölgesi'nde damla sakızlı kahveyi hepimiz çok seviyoruz. Bu nedenle mantının hamurunu kahve ile yaptım. İşimi severek yapıyorum. Burada gördüğünüz klasik mantı dışındakilerin hepsinin üretimi bana ait." diye konuştu.

En kolay hingel mantısı nasıl yapılır? Hingel mantısına nasıl şekil verilir?İLİŞKİLİ HABEREn kolay hingel mantısı nasıl yapılır? Hingel mantısına nasıl şekil verilir?

Kahveli mantının ağızda güzel bir tatla birlikte koku bıraktığını söyleyen Canpolat, "Emek ve sabır isteyen bir işimiz var. Burada 1 porsiyon mantıyı yanında mezelerle beraber 30 liraya veriyoruz." dedi.

farklı mantı

farklı mantı

Evde Kayseri mantısı nasıl yapılır? Mantıyı buzlukta saklamanın püf noktaları nelerdir?İLİŞKİLİ HABEREvde Kayseri mantısı nasıl yapılır? Mantıyı buzlukta saklamanın püf noktaları nelerdir?

KAHVELİ MANTI TARİFİ:

MALZEMELER

Hamuru için;

2 su bardağı tepeleme un
1 buçuk yemek kaşığı kahve
1 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yumurta
1, 5 çay kaşığı tuz
3/4 su bardağı su

İç harcı için;

100 gram kıyma
1 küçük soğan rendesi
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı salça
3 dal ince kıyılmış maydanoz

Üzeri için;

1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağı
1 yemek kaşığı salça
Pul biber ve nane

Servis için;

1 kase yoğurt
2 diş sarımsak

Avunya mantısı nerenin? Avunya mantısı nereye ait? Avunya mantısı tarifiİLİŞKİLİ HABERAvunya mantısı nerenin? Avunya mantısı nereye ait? Avunya mantısı tarifi

YAPILIŞI

Öncelikle hamuru için yoğurma kabına un, kahve, irmik, sıvı yağ, tuz, yumurta koyun, suyu ilave ederek sert bir hamur haline getirin.

Hamur hazır olduğunda üzerini kapatarak 10-15 dakika kadar dinlendirin.

Bir yandan da içi için kıymayı bir kaba alın, rendelediğiniz soğanı, ince kıyılmış maydanozu, salça, baharatları ve tuzunu koyarak iyice karıştırın.

Dinlenen hamurdan, hazır yufkadan biraz daha kalın olacak şekilde un serperek oklavayla açın.

Açmakta zorluk çekenler, pazıları çoğaltıp küçük açıp yapabilirler.

Yufka inceliğinde açtığınız hamuru bıçakla dikey ve yatay olarak keserek küçük kareler elde edin.

Hazırladığınız kıymalardan karelerin içine koyun.

Baş parmağınız ve işaret parmaklarınızla 4 köşesinden kaldırarak hamuru ortada birleştirin.

soslu mantı tarifi

soslu mantı tarifi

Bütün parçaları kıyma harcınız ve hamur bitene kadar tekrarlayın.

Mantıyı pişirmek için; tencereye 1, 5 litre kadar su koyup kaynatın. Kaynadıktan sonra içine bir tatlı kaşığı tuz, biraz sıvı yağ ilave edin. Mantıları kaynayan suya alarak 15 dakika kadar pişirin.

Bu arada servis için sarımsakları soyup dövün, yoğurdu ilave edin.

Tavaya yağları koyarak, salçanızı ilave edip kavurun. En son tavana nane ve pul biber ekleyin.

Pişen mantının üzerine yarım su bardağı kadar su koyup karıştırın ve fazla suyu süzün.

Servis tabağına aldığınız mantının üzerine yoğurt dökün, ardından sosunuzu ve en sonra dilerseniz ekstra pul biber ve naneyi gezdirin.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0