En kolay kuru fasulye nasıl yapılır? Kuru fasulye kaç saatte pişer ve püf noktaları neler?

Türk mutfağının vazgeçilmezi olan ve yanında pilavla muhteşem uyum yakalayan kuru fasulye adeta tutkunları olan bir yemektir. Ülkemizde birçok sokakta kuru fasulyeci bulunmaktadır. Özelikle yeni evlenenlerin merak etiği kuru fasulye nasıl yapılır sorusuna cevap veriyoruz. Annelerimizin enfes bir şekilde pişirdiği kuru fasulye tarifi yazımızdan ulaşabilirsiniz.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Geleneksel sofralarımızın ve mutfağımızın sahip olduğu tüm yemek tariflerinin başında gelen kuru fasulye, yurt dışındaki Türk lokantalarının da ekmek kapısı oldu. Başta beyaz fasulye ve zeytinyağı ile yapılır ve neredeyse her zaman soğan ve domates salçası kullanılır. Bazen başka sebze veya et de eklenebilir. Kuru fasulye pirinç veya bulgurla birlikte servis edilir. Türk mutfağı denilince akla gelen ilk yemeklerden biri de hiç kuşkusuz kuru fasulyeyi kolay bir şekilde hazırlamak istiyorsunuz mutlaka tarifimize göz atmalısınız. Kayseri mutfağının vazgeçilmezi pastırmayı kahvaltının yanı sıra ana yemeklerin malzemesinde de lezzet katması için kullanılır. Ülkemizde yaygın olarak yapılan kuru fasulye yemeğini bir de Kayseri usulü deneyin. Haberimizin sonunda tarifi bulabilirsiniz.

ETLİ KURU FASULYE TARİFİ:

MALZEMELER

2 bardak kuru fasulye
400 gram kuşbaşı et
1 adet kuru soğan
1 adet domates
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Sıcak su
1 çay kaşığı tuz

En kolay pişen nohut yemeği tarifi!Nohut düdüklü olmadan nasıl pişirilir?İLİŞKİLİ HABEREn kolay pişen nohut yemeği tarifi!Nohut düdüklü olmadan nasıl pişirilir?

YAPILIŞI

Kuru fasulyelerin kolay pişmesi için bir gece önceden suyun içerisinde bekletin.

Tencerenin içerisine soğan, zeytinyağı ve eti güzelce kavurun. Etin pişmesine yakın salçayı ve rendelenmiş domatesi ekleyip kavurmaya devam edin. Ardından suyunu süzdüğünüz fasulyeleri tencereye koyun.

Son olarak tuz ve suyu da ekleyip 40 dakika pişirmeye bırakın. 

Et piştikten sonra ocağın altını kapatıp 10 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

GÜVEÇTE KURU FASULYE TARİFİ:

MALZEMELER

3 su bardağı kuru fasulye
4 soğan
4 diş sarımsak
5 yemek kaşığı tereyağı
4 domates
2/5 sivri biber
Yarım yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
8 dilim pastırma 

YAPILIŞI

Önceden suda beklettiğiniz kuru fasulyeleri derin bir tencereye alın. Fasulyeleri 2 parmak miktarında geçecek kadar su doldurun.

Kaynamaya bırakın. Malzemeleri ince küp şeklinde doğrayıp başka bir tavada pişirin. Daha sonra pastırmaları da kesip atın.

Kaynayan fasulyeyi süzdükten sonra bu karşımı tencereye ekleyin.

Üzerine tekrardan su katıp salçaları koyun. 5 kaynamadan sonra altını kapatıp servis edin.

Afiyet olsun...

KURU FASULYE KAÇ SAATTE PİŞER?

 Kuru fasulyenin yemek yapılmayıp sadece haşlanması için bir gece önceden suda ıslatılması gerekmektedir. Bir gece önceden suda bekletilen kuru fasulye normal tencerede yaklaşık 1 saatte pişebilir. Fakat kuru fasulye suda bekletilmez ise normal tencerede pişirilmesi çok uzun sürebilir. Bu nedenle normal tencerede kuru fasulyenin haşlanabilmesi için mutlaka bir gece suda bekletilmesi önerilmektedir.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

Raziye özcan 5 yıl önce

Harika tarifler ve öneriler,daha fazla söylenecek söz bile bulamıyorum.teşekkürler,daima böyle yararlı bilgiler,öneriler bekliyoruz.

Toplam 2 beğeni