Kıbrıs yemeği 'Molehiya' nasıl yapılır? Molehiya yemeğinin faydaları

Ağrı kesici özelliği olan, uyku problemine iyi gelen ve kalp rahatsızlığı gibi bir çok hastalığı tedavi eden Molehiya bitkisinin lezzetli yemeği sağlık açısından oldukça faydalıdır. Kıbrıs mutfağında yapılan Molehiya yemeğinin yapımı yazımızda.

Mısır ıspanağı, çalı bamyası, Batı Afrika da sorrech, jüt ebegümeci ve Kıbrıs da Molehiya olarak bilinen Molehiya saçınız ve cildiniz için oldukça fayda sağlayabilecek bir besindir. Kleopatra’nın her gün güzelliğini ve gençliğini korumak için Molehiya suyu içtiği iddia ediliyor. Yazın kurutulup bir müddet saklandıktan sonra sonra kuzu eti veya tavuk etiyle pişirilen molehiya, servisi çukur tabakta pilav ve turşuyla yapılan bir yemektir. Molehiya otunun kurutulmuş haldeki kokusu kına otuna benzemektedir. Kansızlığa, tansiyona, sindirim sistemine iyi gelmesi ile bilinirken Kıbrıs'ta oldukça favori olan bir yemektir.

'MOLEHİYA' TARİFİ:

MALZEMELER

1 kilo kurutulmuş Molehiya
Yarım kilo et ( isterseniz tavuk)
1 yemek kaşığı kadar domates salçası
1 adet büyük boy domates
1 kilo su
1 büyük boy kuru soğan
1 veya 2 çay kaşığı tuz
1 veya 1,5 çay kaşığı karabiber
Göz kararı miktarda sızma zeytinyağı
1 adet limon

YAPILIŞI

Kurutulmuş molehiyaları sıcak suda ıslatınız ve suyunu süzmesi için süzgeçte bekletiniz. Bir tencereye yeterli ölçüde sızma zeytinyağını ilave ediniz.

Büyük baş soğanı ince ince doğrayıp koyunuz ve rengi pembe olana kadar pişiriniz. Daha sonra içine eti veya tavuğu ilave ediyoruz.

Etler (veya tavuk) ile soğanlar pişmeye yakın salça katınız. Tüm malzemeleri birlikte kavurduktan sonra molehiyaları ekliyoruz. Son olarak tuz ve karabiber ilave ederken su ekleyiniz. 1 saat 15 dakika pişirdikten sonra altını kapatınız. 

Kabuğu ve çekirdeği çıkmış bir limonu küçük küp kestikten sonra limonu yemeğin üzerinde gezdiriniz. 

Afiyet olsun...

Televizyon arkası duvar dekorasyonu nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Televizyon arkası duvar dekorasyonu nasıl yapılır?

BİR YORUM YAPIN 4

Bora 2 yıl önce

Arapların favori yemeğidir Zamk gibi süner..

Ethem Atınç 4 yıl önce

Limonu unutmuşsunuz. Kabuğu ve çekirdeği çıkmış bir limonu küçük küp kesin ve bir limonu da sıkın. Hani yağ ? Nerede nezaman? Soğanı su ile mi pişiriyorsunuz ? Yemeğin özelliği kuzu yağı veya sızma zeytinyağı ile pişirilmesidir ve limon şart.

Toplam 3 beğeni

Derya 4 yıl önce

Molehiya yemeği ile ıspanağın ne alakası var? Ispanak molehiyaya alternatif olamaz... Ispanak başka bir bitki molehiya bambaşka.

Şermin 3 yıl önce

Biz çerkeziz bu yemeğin aynısını bol marul küçük doğranmış taze soğandan yaparız.