Televizyon arkası duvar dekorasyonu nasıl yapılır?

Yaşam alanlarımızda olmazsa olmazlardan biri haline gelen televizyonların dekorasyonda uyumlu bir görünüm yakalamasına özen gösteriyoruz. Pek, televizyon arkası duvar dekorasyonu nasıl yapılır? Televizyon ünitesi arkası dekorasyonu nasıl olmalıdır? Duvar kağıdıyla TV arkası dekorasyon nasıl yapılır? TV arkası duvar ne renk olmalı? Taş duvar TV dekorasyonu nasıl yapılır? İşte cevaplar...

Her dönemin dekorasyonunda farklı ögeler ve dokular ön plana çıkıyor. Yıllardır hayatımızın bir parçası haline gelen teknolojik aletlerin dekorasyonla iç içe geçmesi evimizde belirlediğimiz stillerde büyük etken haline geldi. Özellikle günümüzde neredeyse her evde yer alan televizyonlar, dekorasyonda vazgeçilmez parçalardan biri oldu. Çoğunlukla salon, oturma odaları ve yatak odalarında yer alan televizyonların konumlandırıldığı alan ve evin dekorasyonuyla uyum yakalaması oldukça önemlidir. Gelin, televizyon arkası duvar dekorasyonunda dikkat edilmesi gereken faktörleri adım adım öğrenelim.

DUVAR KAĞIDIYLA TV ARKASI DEKORASYON NASIL YAPILIR?

Dekoratif duvar kağıtları evin her alanında özel bir köşe oluşturmanıza olanak tanır. Pek çok renk ve desende yer alan duvar kağıtları, hemen hemen her dekorasyon stiliyle uyum sağlamaktadır. Duvar kağıtları çoğunlukla bulunduğu alanda odak noktası olarak seçilen yerde kullanılmaktadır. Şömine, kitaplık ve televizyon ünitesinin konumlandırıldığı alanların arkasında herkesin kişisel zevklerine hitap eden duvar kağıdı modellerini görebilirsiniz.

Duvar kağıdı seçiminde nelere dikkat edilmelidir?İLİŞKİLİ HABERDuvar kağıdı seçiminde nelere dikkat edilmelidir?

 

TV ARKASI DUVAR NE RENK OLMALI?

Duvar kağıdı seçiminde dikkat almanız gereken bazı unsurlar vardır. Öncelikle az desenli ya da sade çizgilerin olduğu dokulara ağırlık vermeye çalışın. Çünkü karmaşık desenlerin yer aldığı duvar kağıtları televizyon izlerken göz yoran bir görünüme sebep olabilir. 

Büyük bir salonunuz varsa siyah, antrasit renkler gibi koyu renklerin kullanıldığı duvar kağıtları ile alana vurgu yapabilirsiniz. Ancak küçük odalarda duvar kağıdı kullanmak istiyorsanız; alana derinlik ve ferahlık katması amacıyla açık renkleri tercih etmenizi öneririz.

TAŞ DUVAR TV ARKASI DEKORASYONDA NASIL KULLANILIR?

Televizyon arkasında taş kaplama kullanarak özellikle sonbahar ve kış aylarında evlerinizde şıklığa vurgu yapabilirsiniz. Zarif bir stilin temsilcisi olan taş duvar dekorasyonu televizyonu ön plana çıkarmak için ideal bir dekoratif dokunuştur.

Taş duvar dekorasyon nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERTaş duvar dekorasyon nasıl yapılır?

TABLO VE ÇERÇEVELERLE ZENGİNLEŞTİRİN!

Televizyonunuzu yerleştireceğiniz alanın boş görünmesini istemiyorsanız; tablo, pano ve çerçevelerle destekleyici bir bakış açısı yakalayabilirsiniz. Evinizde yer verdiğiniz tarzla uyum sağlayacak tablo ve çerçevelerle harika bir televizyon arkası dekorasyonu oluşturabilirsiniz. 

Ancak burada göz önüne almanız gereken detaylardan biri de televizyonunuzun boyutuyla kullanacağınız tabloların boyutunun dengeli ve ölçülü olması gerekmektedir. Dilerseniz tv arkası duvarınıza uyacak şekil ve tarzda duvar saati de kullanabilirsiniz.

Ev dekorasyonunda duvar saati seçimi nasıl olmalıdır?İLİŞKİLİ HABEREv dekorasyonunda duvar saati seçimi nasıl olmalıdır?

TV ARKASI DEKORASYONDA RAF VE DOLAP KULLANIMI

Televizyonun bulunacağı alanda etkili bir dekorasyon oluşturmak için şık ve zarif bir görünüm yanı sıra; fonksiyonelliğe de önem vermelisiniz. Televizyon arkası dekorasyonda daha kişisel ve özel bir düzenleme oluşturmak için farklı ebatlarda dekoratif raf ve dolaplar kullanabilirsiniz. Böylece hem mekandaki dağınıklığı önleyebilir hem de dilerseniz açık raflar kullanarak estetik bir bakış açısı yakalayabilirsiniz.

Kıbrıs yemeği 'Molehiya' nasıl yapılır? Molehiya yemeğinin faydaları

İLİŞKİLİ HABER

Kıbrıs yemeği 'Molehiya' nasıl yapılır? Molehiya yemeğinin faydaları
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0