Ev dekorasyonunda duvar saati seçimi nasıl olmalıdır?

Evin her bölümünde uyumlu ve hoş bir görünümün oluşmasını sağlayan duvar saatleri, ev dekorasyonunun vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır. Duvar saatinde akıp giden zaman, aslında evinizde geçirdiğiniz keyifli anları sizlere hatırlatır. Peki, duvar saati nasıl seçilir? Odalara göre duvar saati nasıl olmalıdır? İşte cevaplar…

Ev dekorasyonunda kullanılan mobilyalar, perdeler ve halılar kadar küçük detaylar da etkileyici bir görünümün sırrını oluşturmaktadır. Özelikle evlerde bütünleyici bir görev üstlenen aksesuarlar, doğru seçildiğinde yaşam alanınızda farklı bir atmosferi yakalamanızı sağlar. Yılın trendlerine ve kişisel zevkimize uygun olarak tercih ettiğimiz aksesuarlardan bazıları zamansız parçalardır. Yıllar geçse de birçok evin temel ögelerinden biri olan duvar saatleri, ev dekorasyonlarda hem işlevselliği hem de zarafeti vurgulamaktadır. Gelin, duvar saati seçimi hakkında bilinmesi gerekenleri birlikte öğrenelim…

DUVAR SAATİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER NELERDİR?

Ev dekorasyonunda duvar saati kullanmak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalar vardır. Duvar dekorasyonu şekillendirilirken hassas ve ölçülü davranmak gerekmektedir.

Dekorasyonda tamamlayıcılığı öne çıkaran duvar saatlerinde seçim yaparken boyut, şekil, renk ve evin tarzı büyük bir etkendir. Duvar saatinin boyutunu belirlemek için saatin asılacağı duvarın boyutunun bilinmesi gerekmektedir.

Duvarın boyutu ile saatin orantılı olması oldukça önemlidir. Sonrasında ise renk seçiminde uygun parçaları bir araya getirmeniz gerekmektedir. Tüm faktörlerin ahenkli bir geçiş oluşturmasına dikkat edin.

EVLERİN TARZINA GÖRE DUVAR SAATİ SEÇİMİ

Endüstriyel ev dekorasyonunda, duvar saati kullanımı sıklıkla karşımıza çıkmaktadır. Siyah, gri ya da metalik renklerin hâkim olduğu Endüstriyel ev dekorasyonunda, bu renklerin ağırlıklı olduğu saatlere salonlarınızda yer verebilirsiniz.

Aynı şekilde masif ahşap tercih ederek bu dekorasyonu destekleyebilirsiniz. Endüstriyel tasarımda yer vereceğiniz duvar saatlerinin boyutunu büyük kullanmaktan çekinmeyin. Çarpıcı bir etki şekillendiren duvar saatleri, endüstriyel tarzın vazgeçilmez bir parçasıdır.

Modern ev dekorasyonlarında, duvar saatleri daha minimalist olacak şekilde sadelik ve sakinliği vurgulamalıdır.

Hatta çerçevesiz duvar saatleri son yıllarda en çok tercih edilen saat modelleri arasında yer almaktadır. 

Klasik tasarımlar dikkatinizi çekiyorsa, antika duvar saatleri ile evinizde benzersiz bir görünümün kapısını aralayabilirsiniz. İngiliz Tarzı Ev dekorasyonlarında da sıklıkla karşımıza çıkan antika saatler, evlerde ihtişamlı bir hava yakalamanızı sağlayabilir.

Aile yadigarı olan eşyaların sıklıkla yer aldığı İngiliz Tarzı Ev dekorasyonlarında, saat kullanımı konusunda elinizi korkak alıştırmayın.

Maksimalist tarzda döşenmiş bir evde zengin renklerin iç içe olduğu duvar saatlerini kullanabilirsiniz.

Ancak marin dekorasyon gibi belli bir rengin ön planda olduğu dekorasyonlarda, tarza uygun renkler seçmelisiniz. 

ODALARA GÖRE DUVAR SAATİ NASIL OLMALI?

Çocuk odalarında saat kullanmayı düşünüyorsanız; çok büyük boyutlarda olmayacak ölçüde seçimler yapmanızı tavsiye ederiz. Çocuğunuzun odasında ağırlıklı olarak kullandığınız renklerde bir duvar saati seçmeye özen göstermelisiniz. 

Mutfaklarda, meyve desenli ya da kahve fincanı desenli duvar saatlerine yer verebilirsiniz. 

Yatak odası ve salonlarda ise; odanın tarzını yansıtacak ölçü ve renklerde saatleri ön planda tutmalısınız.

Özellikle dar ve küçük koridorlarda ayna detaylı saatlere yer vererek alana derinlik katabilirsiniz.

Banyolarda duşakabin seçerken nelere dikkat edilmelidir?

İLİŞKİLİ HABER

Banyolarda duşakabin seçerken nelere dikkat edilmelidir?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0