Banyolarda duşakabin seçerken nelere dikkat edilmelidir?

Yaz aylarında daha sık kullandığımız banyoların dekorasyonunda duşakabinler önemli bir yer edinmektedir. Peki, duşakabin modelleri nasıl seçilmelidir? Duşakabin alırken nelere ddikkat edilmelidir? İşte cevaplar…

Yaşam alanımız olan evlerin dekorasyonunda her odanın ayrı bir önemi vardır. Salon, oturma odası, yatak odası ve mutfak kadar banyoların tasarımında da hassas davranmak gerekmektedir. Banyo dekorasyonunda şık ve konforlu bir görünüm yakalamak için aksesuar ve diğer objelerden önce içerisinde yer alan temel eşyaların doğru tercih edilmesine odaklanmak gerekmektedir. Özellikle banyoların güne başlarken hazırlandığımız bir alan olduğunu göz önüne alırsak; banyo dekorasyonu evin diğer bölümlerine oranla işlevsellik açısından daha ön planda olmalıdır. Banyo dekorasyonunda olmazsa olmaz parçalardan biri olan duşakabin seçiminde dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Boyut, şekil ve malzeme açısından değişkenlik gösteren duşakabinler hakkında bilinmesi gereken her şeyi gelin birlikte öğrenelim.

BANYOLARIN BOYUTUNA DİKKAT EDİLMELİ!

Ferah ve hijyenik bir banyo dekorasyonu oluşturmak için; banyonun boyutu, duşakabinin yer alacağı konum, malzeme ve tasarımı oldukça önemlidir.

Banyolarda hem işlevselliğiyle hem de şıklığıyla ön plana çıkan duşakabinlerin seçiminde öncelikle banyonun ebatına dikkat etmek gerekmektedir.

Eğer banyonuz küçük ve dar ise şeffaf duşa kabinleri tercih edebilirsiniz. Böylece alanın daha da küçülmesini engelleyerek iç açıcı bir görünüme kavuşabilirsiniz.

Ya da küçük banyolar için ideal olan kare duşakabinlere yer vererek banyolarınızda geniş ve ferah bir görünüme vurgu yapabilirsiniz. 

Büyük banyolarda ise kişisel zevklerinizin daha ön planda olabileceği seçimlerde bulunabilirsiniz. Büyük banyolarda özellikle dikdörtgen duşakabinler için ideal bir ortam oluşturmaktadır.

DUŞAKABİN CAMI NASIL SEÇİLMELİDİR?

Duşakabin alırken en önemli detaylardan biri de duşakabin camının doğru seçilmesidir. İlerleyen süreçlerde duşakabininizde çizik ve kırık gibi sorunlar oluşmasının önüne geçebilmek için temperli duşakabin camlarının ilk tercihiniz olmasına dikkat etmelisiniz. 

Çünkü banyolarda oluşan ısı farkları esneme ve büzülmeleri beraberinde getirebilir ve bu da zaman içerisinde kırıkların oluşmasına neden olabilir. Duşakabinlerinizin ömürlük bir kullanıma sahip olmasını istiyorsanız; bu noktaları es geçmemelisiniz.

DUŞAKABİN KAPISINA DİKKAT!

Duşakabinin hareketli bölümleri sürekli kullanıldığı için arızalanması ve kullanışsız bir hale gelmesi diğer ürünlere oranla daha kısa sürede gerçekleşmektedir.

Kimi zaman tercih edilen malzemelerin kalitesiz olması duşakabin kapaklarında düşme gibi problemleri beraberinde getirmektedir. Bundan dolayı malzeme seçiminde dikkatli olmanızı tavsiye ederiz.

DESENLERDEN FAYDALANIN!

Yalnızca işlevsel anlamda değil aynı zamanda görsellik açısından da dekoratif bir ürün olan duşakabinlerde şıklığı yakalayabilirsiniz. Kişisel zevklerinize göre duşakabinlerin kare, dikdörtgen, oval ve düz tasarımları bulunmaktadır.

Ayrıca düz camlarla sade ve estetik bir dokunuş yapabilirsiniz.

Çizgili ve desenli modeller de evinizin dekorasyon tarzı ve renklerine uygun bir biçimde belirlenmektedir.

Rahatlığı yakalamak ve ayrı bir alan oluşturma hissi yakalamak için buzlu cam modellerini tercih edebilirsiniz. 

Ev dekorasyonunda duvar saati seçimi nasıl olmalıdır?

İLİŞKİLİ HABER

Ev dekorasyonunda duvar saati seçimi nasıl olmalıdır?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0