Taş duvar dekorasyonu nasıl yapılır? Taş duvar nasıl yapılır?

Ev dekorasyonunda son yıllarda büyük bir ilgi gören taş duvar kaplamaları, mekana verdiği doğal doku ve sıcak etkiyle sıkça tercih edilmektedir. Eğer siz de evinizde sonbahar mevsimine uygun dokunuşlar yapmak isterseniz taş duvar dekorasyonuna şans verebilirsiniz. Peki, taş duvar dekorasyon nasıl yapılır? İşte bilinmesi gereken tüm cevapları sizler için açıkladık...

Yaşam alanlarımızın dekorasyonunda tavanlardan zemine kadar tamamlayıcı bir etki oluşturmak için ufak dokunuşlar yapabiliriz. Doğru seçilen renkler, dokular ve mobilyalar evlerimizde estetik ve şık bir görünüm elde etmemizi sağlar. Her ne kadar mobilyalar dekorasyonun temelini oluştursa da duvarların dekorasyonuna da aynı özeni göstermemiz gerekiyor. Son dönemlerde sıklıkla karşımıza çıkan taş duvar dekorasyonu ise özellikle sonbahar aylarında evlerin havasını bir anda değiştirebiliyor. Gelin, taş duvar dekorasyonu hakkında bilinmesi gereken detayları birlikte öğrenelim.

Cabincore dekorasyon nedir? Cabincore dekorasyon nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERCabincore dekorasyon nedir? Cabincore dekorasyon nasıl yapılır?

TAŞ DUVAR DEKORASYON NASIL YAPILIR?

Taş duvar dekorasyonu denildiğinde akla ilk olarak müstakil evler gelmektedir. Genellikle kasabalar ya da dağ evlerinde sıklıkla kullanılan taş duvarlar, günümüzde her ev tipinde karşımıza çıkmaktadır. Özellikle yemek odaları ve salonlarda doğal taş döşeme trendi yaygın bir hal aldı.

Taş duvar dekorasyonu

Taş duvar dekorasyonu

Taş duvar dekorasyonunu uygulayacağınız oda eğer küçük ve yeterince ışık almıyorsa beyaz ve açık gri doğal taş döşemeleri tercih edebilirsiniz. Özellikle yatak odalarında ahşap mobilyalar ile bu tarz taş duvarlar oldukça şık duracaktır.

Taş duvar dekorasyonu uygulamanın yolları

Taş duvar dekorasyonu uygulamanın yolları

Doğal taşları dilediğiniz boyutta ve tarzda bulabileceğiniz gibi bej rengi, kiremit rengi ya da siyah taş döşemeleri arasında seçim yapabilirsiniz.

Taş duvar dekorasyonunda renk seçimi

Taş duvar dekorasyonunda renk seçimi

Taş duvar dekorasyonu genellikle şömineli evlerde zarif bir stil için kullanılmaktadır. Salonların tamamında taş duvar kullanabileceğiniz gibi bir odak noktası belirleyerek taş duvar uygulaması yapabilirsiniz. Bu odak noktası televizyon ünitesi, şömine veya kitaplık olabilir.

Şömine dekorasyonunda taş duvar kullanımı

Şömine dekorasyonunda taş duvar kullanımı

Alışılmışın dışında renkler kullanarak taş duvar dekorasyonu oluşturmak isterseniz yeşil, mavi, turuncu ya da pembe renkli taş duvarlar da kullanabilirsiniz.

Renkli taş duvar dekorasyonu

Renkli taş duvar dekorasyonu

Taş duvar dekorasyonu yalnızca oturma odası, salon ya da yatak odalarında değil mutfaklarda da hoş bir görüntü için tercih edilmektedir.

Mutfaklarda taş duvar kullanımı

Mutfaklarda taş duvar kullanımı

Aynı şekilde banyo duvarlarınızda kalıpları yıkarak taş duvar dekorasyonuna şans verebilirsiniz.

Banyolarda taş duvar dekorasyonu

Banyolarda taş duvar dekorasyonu

TAŞ DUVAR DEKORASYON HANGİ STİLLERLE KULLANILABİLİR?

Rustik dekorasyon stiliyle büyük bir uyum yakalayan taş duvar dekorasyonu, doğal ve sıcak bir görünümü evine taşımak isteyenler için vazgeçilmez bir dekoratif unsurdur.

Rustik ev dekorasyonu

Rustik ev dekorasyonu

Rustik dekorasyon nedir? Rustik dekorasyon nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERRustik dekorasyon nedir? Rustik dekorasyon nasıl yapılır?

Endüstriyel tarz dekorasyonda da taş duvarlara sıklıkla yer verilmektedir. Metal objeler ve taşın birleşimi eşsiz bir dokuyu gözler önüne serer.

Endüstriyel tarz dekorasyon

Endüstriyel tarz dekorasyon

Anadolu mimarisinde yaygın olarak görülen taş duvarlar sağlam olması ve ısı yalıtımının yüksek seviyede olmasından kaynaklı tercih edilmektedir. 

Yatak odalarında taş duvar dekorasyonu

Yatak odalarında taş duvar dekorasyonu

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Kadınlarda bıyık çıkması nasıl engellenir? Bıyık nasıl yok edilir?

İLİŞKİLİ HABER

Kadınlarda bıyık çıkması nasıl engellenir? Bıyık nasıl yok edilir?
Karagöl her mevsim başka güzel!

İLİŞKİLİ HABER

Karagöl her mevsim başka güzel!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0