En kolay peynirli sıkma nasıl yapılır? Yumuşacık peynirlik sıkma tarifi

Adana ve Mersin mutfağının lezzetleri tarifleri arasında yer alan ve tadıyla damaklarda iz bırakan enfes peynirli sıkma tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Kolayca hazırlanan hamurunun, lor peynirle birleşmesiyle ortaya çıkan bu çok pratik ve eşsiz lezzeti sahur sofralarınıza taşıyoruz. Siz de denemek isterseniz yazımızı inceleyebilirsiniz.

Sahurda yemek yerine kahvaltı tercih edenlerdenseniz bu tarif tam size göre. Sıcacık ve yumuşacık peyniriyle birlikte ağızda eriyen dokusu yiyenlerin damaklarında unutulmaz bir lezzet bırakıyor. Sahur sofralarınıza şenlik katacak peynirli sıkma tarifini sizler için hazırladık. Yanında sıcacık çayla enfes olacağını garanti edebiliriz. Pişerken üzerine çatal ile açacağınız minik delikleri unutmamanızı öneririz. Bu küçük püf noktası sayesinde pişen sıkma hamurlarınız kabarmadan formunu koruyacak ve mükemmel sıkmalar yapmanızı sağlayacaktır. 

En kolay ve en güzel akıtma nasıl yapılır? Evde nefis akıtma tarifinin püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay ve en güzel akıtma nasıl yapılır? Evde nefis akıtma tarifinin püf noktaları

PEYNİRLİ SIKMA TARİFİ:

MALZEMELER

Hamuru için;

450 gram un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
250 ml. su

İçi için;

250 gram lor peyniri
1 adet kuru soğan
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

En kolay krep nasıl yapılır? Tam kıvamında yoğurtlu krep tarifiİLİŞKİLİ HABEREn kolay krep nasıl yapılır? Tam kıvamında yoğurtlu krep tarifi

YAPILIŞI

Derin bir kabın içerisinde hamur malzemelerini ekleyerek güzelce yoğurun. Daha sonra üzerini nemli bir bezle örterek 15 dakika kadar dinlendirin.

Hamur dinlenene kadar iç harcını hazırlayabilirsiniz.

Tavada yemeklik doğradınız soğanları sıvı yap ile kavurun. Kavrulan soğanların içerisine peynir ve baharatları da ilave ederek karıştırın. Biraz karıştırdıktan sonra ocaktan alın.

Dinlenen hamuru 10 eşit parçaya bölün. Parçaları unlanmış tezgahın üzerinde merdaneyle açın.

Açtığınız yufkaları ısınan tavaya yerleştirin. Aşırı kabarmaması için üzerine çatalla bastırabilirsiniz.

Alt üst pişirdikten sonra  hamur sıcakken üzerine tereyağı sürün ve iç harçtan ekleyip sıkı sıkı sarın.

Sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0