Kremalı ponpon kurabiye tarifi

Kış ayına özel üzerine kar yağmış görsellikteki bu ponpon kurabiyeyi uzmanlarımız tarafından hazırladığımız düşük kalorili tarifiyle sizlerin beğenisine sunuyoruz.

Çay molası için tatlı tarifi listesine ekleyeceğiniz hem hafif hem de doyurucu ponpon kurabiye ile siz de sevdiklerinizle birlikte çay keyfi yapabilirsiniz.

İşte, ponpon kurabiye tarifi...

MALZEMELER

250 gram margarin
1  küçük su bardağı yoğurt
1 küçük su bardağı pudra şekeri 
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
4 su bardağı un
2 bardak süt
3 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı şeker
1 limon veya portakal kabuğu rendesi

YAPILIŞI

Unu eleyiniz. Unun ortasını açınız. İçine eritilmiş margarin atınız. Yoğurdu, pudra şekerini, vanilyayı, kabartma tozunu ekleyiniz. Hamuru pürüzsüz olmasını sağlayınız. Hamurun üzerine nemli bez örtünüz ve 20 dakika bekletiniz. Bu arada iç kremayı hazırlayınız.

Tencereye un, şeker, süt ve limon veya portakal kabuğu rendesini ilave ediniz, düz kıvama gelene kadar karıştırınız. Ağır ateşte ve sürekli karıştırıp puding kıvamına gelene kadar pişiriniz.

Dinlenmiş hamurdan ceviz tanesi boyutunda şekiller vererek yuvarlak toplar yapınız. Hamurun iç kısmını incelterek oyuk açınız.

Hamurun boşluklarına yarım yemek kaşığı krema ile doldurup hamurun ağzını büzerek kapatınız. Hamurları ters çeviriniz yağlanan fırın tepsisine dizerek, hali hazırda ısıtılmış 190 derecelik fırında pembe rengini alana kadar pişiriniz.

Afiyet olsun...

Sihirli pasta tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Sihirli pasta tarifi

BİR YORUM YAPIN 0